neděle 11. června 2017

Matka v poklusu

Nastalo mi rozporuplné období. Jakub začal pohrdat kočárkem. To je na jednu stranu děsně fajn - bez těžkého kočárku si člověk přijde najednou strašně lehký. Na druhou stranu je kočárek milosrdné útočiště pro všemožné krámy. Vleze se tam pikniková deka, kilo banánů i kopačák. Dá se do něj vecpat prakticky cokoliv. Jenže Kubík roste a pod silným vlivem Klárky touží po neustálém pohybu. No co, jednou to přijít muselo.


Blbé je, že jsem musela přehodnotit časy na přesun. Bez kočárku jsme ještě pomalejší než dřív, všechno nám dýl trvá. Někdy se stane, že někam nedojdeme třeba vůbec. Když Kuba objevil kouzlo ježdění na odrážedle, situace se ještě trochu vyhrotila. Neustále za nimi běhám. Klára valí, Jakub valí za Klárou. Já valím za Kubou. Oprášila jsem svoji atletickou kariéru a běhám.



Moje vize Yummy mummy, jak jsem vám ji nedávno popisovala, i tady ztroskotala. Na podpatcích se běhat nedá (no, vlastně dá, ale není na to hezký pohled), takže klusám s rovnou podrážkou (ještěže jsem přesídlila na barefootky). Největší zádrhel je ten, že vám na každé procházce chybí zhruba 20 litrů úložného prostoru. Kam narvat všechna ta pitíčka, svačinky a bublifuky? A kam opalovací krém, repelent, sadu náplastí a dezinfekci? A mikiny? Kam peněženku a mobil? Nedejbože foťák? Křupky, křídy, kuličky? Létající talíř? Jste v koncích. Doslova a do písmene.


V rukách to všechno tahat nešlo, z těžké kabelky mě chytala křeč do ramene... Já jsem musela ve svých 34 letech přehodnotit svůj víceméně negativní vztah k batohům. Batoh bylo jediné řešení, jak sladit zájmy dětí s mými fyzickými a kapacitními možnostmi. Ještěže už i ty batohy vypadají jinak. Mé nebatohové srdce doslova zaplesalo nad dnešní nabídkou stylových, slušivých městských batohů. A přiznám se, že jsem měla dokonce co dělat, abych si vybrala jen jeden.




Nakonec jsem zvolila tento bílý batoh Meatfly s barevnými peříčky. 26 litrů úložného prostoru pojme všechno - od celodenní výbavy do parku pro dvě děti, přes velkého plyšového medvěda až po 11 knížek z knihovny. Já mám znovu volné ruce a ukrutně rychlé nohy :)

12 komentářů:

  1. Tak ten je! Ta barva je nádherná, přesně můj styl, akorát 26l by na mě bylo moc. Teď jsem si zrovna nedávno objednala krásný batoh od G.Ride, ale nakonec ho vrátila, protože mi přišel obrovský a hledám něco kolem 20l. Já jsem na batohy už taky přešla a výběr je na trhu fakt velký, takže není problém sehnat pěkný batůžek, co nevypadá blbě ani k šatům :) Ale u tohoto bych měla trochu strach, že bude hned špinavý, přeci jen já batoh všude válím - v kavárnách na zemi, na hřišti, v autě v kufru...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, hrozně jsem se bála těch 26 litrů, ale příjemně překvapil, vůbec to není moc. Nakonec jsem ráda, že je má, protože lepší větší než menší a další zavazadlo k tomu :) Barva moc praktická není, ale já si ho úzkostlivě chráním :)))

      Vymazat
  2. Vypadá úplně nádherně! Asi jsem se zamilovala a musím ho mít i když batohová vážně nejsem. Teď hlavně nosím na zádech spíš dítě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dítě na záda jsem se nikdy vázat nenaučila :))) Ale čeká nás dovolená v horách a Jakuba v nosítku vepředu už určitě neunesu, tak se musím naučit přehazovat na záda :) A tu lásku chápu, u mně to taky byla na první pohled :)

      Vymazat
  3. Jak moc rozumím, dokud se mladší dítě pouze nosilo a kojilo, byla to pohoda. Teď mi jeden prchá na koloběžce a druhý na odrážedle. Naštěstí svačiny si oba většinou nosí v batohu na zádech a já tahám "jen" oblečení, lékárničku, knížky, lupu a spoustu dalších "nepostradatelných" věcí. Turista hadr :-D
    Jana z http://maleeradosti.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, pobavila jste mě :) Vidím, že je to v mnohých rodinách podobné :)

      Vymazat
  4. Krasny batoh Jani. Ja si nedavno koupila tento a jsem velmi spokojena...http://www.freshlabels.cz/produkty/aevor-daypack-ae017/?kategorie[]=batohy&znacka[]=aevor, tech 28 litru je super, vejde se mi tam skoro cely pokoj holek, a nezbytnosti pro sebe:-). Je lehky a fukncni a me prijde snad i nafukovaci :-) :-). Silvia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Silvi, ještě pořád tady jsi? :) Ten tvůj je taky krásný, přesně můj styl a možná i o něco praktičtější co do barvy :) Ale já si dala finanční limit do 1300 Kč :))

      Vymazat
  5. Jsem jsem Jani, jen jsem mela taak hekticke obdobi ze jsem skoro nic nestihala. No ja jakmile jsem videla ten tvuj, hned jsem si rekla, ze to je jako ten muj. Vybirala jsem dlouho, ty ceny jsou silene, a ja si dala limit 2000 a ejhle. Maji ted v nabidce nove vzory. Jako pericka bych brala hned. At se dobre nosi. Uzivejte leta:-). Silvia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Silvi, každopádně můžeme být rády, že takhle pěkné batohy vyrábějí :)) Když si vzpomenu, s čím jsem chodila do školy, co tehdy frčelo... No, ještěže jsme už někde jinde :) Taky užívejte sluníčka!

      Vymazat
  6. Take mam syna ve stejnem veku a je to to stejne :-D Nejvic me dostala ale tchyne, ktera synovi koupila toto odrazedlo https://www.detske-kocarky.cz/odrazedlo-motorka-winner.html Kdyz pominu tu cenu, kterou bych si asi nemohla dovolit, tak je uplne uzasne a vsichni v okoli po nem koukaji, co to ma za minimotorku :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jo, tchýně :) Mě by tím asi moc nepotěšila :)))

      Vymazat