čtvrtek 8. června 2017

Mama tip / Hyaluronové sérum Saloos

Už někdy před třicátými narozeninami jsem si pořídila krém proti prvním vráskám, tuším od Yves Rocher. Nevím, co to bylo za rozmar. Vždycky jsem měla spíš mastnější pleť, takže vrásky mě zatím nijak neohrožují, ale znáte takový ten občasný popud marnivosti, že ten či onen kosmetický přípravek nutně potřebujete? Na to jsem dřív dost trpěla. Chvíli jsem ty novinky používala a pak se zase rychle vrátila k osvědčeným stálicím. A vyhazovala poloprázdné flakónky a tuby s kdečím. S příchodem dětí asi vlivem všech těch hormonů a nového stylu života se mi pleť změnila. Celý podzim a zimu jsem bojovala s viditelně vysušenou pletí. Hrozně těžko hledám něco, co mému obličeji opravdu vyhovuje. Myslím že už natrvalo jsem zakotvila u přírodní kosmetiky, pleťových olejů a hlavně minimalismu v mém kosmetickém šuplíku. A když jsem nakousla ty první vrásky, mám pro vás tip na jednoduché a všestranné hyaluronové sérum od Saloos. Dobírám už druhý flakonek a asi u něj zůstanu.


Kyselina hyaluronová je něco, co sice zní děsivě chemicky, ale taky něco, co je skloňováno zleva zprava snad v každé reklamě na pleťový krém. Této kyselině se také někdy říká molekula mládí. Nebudu se tady pouštět do chemických rozborů, prd tomu rozumím a můžete si to vygooglit. Důležité je to, že se jedná o molekulu, která je tělu vlastní, přirozená. Dokáže v pleti zadržovat velké množství vody a udržuje její vlhkost. Změkčuje a vyhlazuje kůži, má antioxidační vlastnosti. Umí dokonce vázat některé toxické těžké kovy z prostředí. Stárnoucí pokožka, dehydrovaná a poškozená pokožka tyto cenné molekuly ztrácí. A tehdy přicházejí na řadu krémy a séra s touto zázračnou látkou. Krém se nedostává do hlubších vrstev kůže, proto je lepší zvolit sérum.

Já si sérum nevybrala kvůli vráskám a vyhlazení pleti, ale hlavně kvůli intenzivní hydrataci. Když si ale ty slavné molekuly pohrají s těmi malými brázdami kolem očí, zlobit se nebudu.


15 ml plastová lahvička s pumpičkou mi přijde velice praktická - nerozbije se vám v kabelce, je lehká a přesně dávkuje. Konzistencí se jedná o tekutější gel, na pleť obličeje vám budou stačit dvě kapky z pumpičky. Z počátku jsem si musela zvyknout na aplikaci tohoto jemného gelu. Sérum se tak rychle vstřebává do pleti, že je potřeba pracovat rychle. Rychle a přesně rozetřít do každého milimetru, nemáte času nazbyt, jinak se vám sérum vsákne do jedné jediné vrásky a hotovo. :) Jakmile si na toto zvyknete, bude se vám se sérem pracovat dobře. Hned po vetření séra do pokožky ucítíte, jak je hladká. Opravdu se celá změkčí, napruží, zklidní. Za chvilku je pleť připravená na běžnou dávku další pleťové péče - sérum je podklad a na něj nanášíte to, na co jste zvyklé. Já volím večer olej a ráno krém. Ze začátku se mi párkrát stalo, že se mi to sérum s krémem dohromady nějak šupinkovalo. Ale vyřešila jsem to tím, že jsem nechala delší časový rozestup mezi jednotlivými aplikacemi. Prvně vyčistit pleť, pak sérum, pár minut počkat a nanést krém. Krém se na sérum nanáší mnohem líp než bez něj, jde lehce rozmáznout po obličeji a dýl na něm drží.

Vrásky nějak nepozoruju. Nezkoumám se v zrcadle, jestli jsou nebo nejsou lepší. Pro mě je důležitá hydratace a tam to funguje bezvadně. To dokazuje i fakt, že už si brzy budu kupovat třetí balení (jedna lahvička vydrží tak dva měsíce). Líbí se mi, že se jedná o přírodní produkt. Mnohá podkladová séra obsahují silikony a ty pro nás nijak přínosné nejsou. Čistá kyselina hyaluronová je dobou volbou.

8 komentářů:

  1. Nezbývá než souhlasit, také ho mám doma. Pěkný den. Sylvie

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Luci, obecne saloos v dmku je ale nevim jestli tam vzdycky maji vsechno... ale za zkoušku to stoji.

      Vymazat
  3. Také teď krátce používám, koupeno v DM, moc fajn, uvidím, jaký bude efekt po delším používání ;)
    V kombinaci s přírodním kremem bez problémů, v kombinaci s olejickem se drolilo (nemyslis tím ty skupinky?), možná jsem serum nenechala dostatečně vstřebat ... Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, jo, presne to myslim. Prijde mi ze kdyz necham delsi odstup je to ok :)

      Vymazat
  4. Konečně nějaká recenze na aspoň trochu přírodní produkt :) Já jsem na internetu našla tento eshop, kde teda taky mají nějaké produkty na vrásky, a i když na ně zatím moc netrpím, ráda bych zjistila, jak jste s eshopem spokojené? Případně pokud byste někdo měl vyzkoušený i nějaký produkt na vrásky, tak budu ráda za zkušenosti :)

    OdpovědětVymazat