středa 20. dubna 2022

Jaro venku s aktivitami od Kvída

Jaro láká ven. Nás sice nezastaví skoro žádné počasí, ale jaro mám strašně ráda. Letošní duben se jeví opravdicky aprílově, já bych se teda přimlouvala za vyšší teploty. Když máte děti různých věkových skupin, někdy může být oříšek sladit venkovní zájmy. Klárka chce do venkovní posilovny, Kubík nejraději na kolo, Matěj na hřiště. Já nejradši na výlet do lesa. Děcka obecně do lesa chodí rády, i když většinou dělají ofrky a hledí na svoje zájmy. Proto se vždycky snažím vymyslet doprovodný plán, ať už je to nějaké zajímavé místo (kde třeba můžou lozit po skalách, po stromech, nebo můžou přeskakovat potůček), nebo se na cestě nachází nějaká zábava připravená lidmi - naučné stezky, úkolové putování, bojovka nebo stopování. To u dětí zabere vždycky. Jenže kde pořád hledat inspiraci? Už několikrát mi pomohl Kvído. Kvído je chytrá červená chobotnice a také vzdělávací koncept pro děti od Albi.


Edice Kvído přináší mnoho zajímavých aktivit pro různě staré děti. Všechno to jsou vzdělávací aktivity, které děti nesmírně baví. V nabídce najdete i hry na doma, nejvíc ale oceňuju právě Kvídovy objevitelské venkovní sady. Perfektně zpracované výletnické Cesty za pokladem, o kterých jsem už na blogu psala, a děti na cestu moc rády vzpomínají. Co ještě využíváme velice často a bereme na každý větší výlet i dovolenou, je praktické Bingo na výlety. V autě, v kempu, na chatě i na pláži nás spolehlivě zabaví Chytré vějíře a Povídačky na cesty. S Kvídem jsme zatím nešlápli vedle.


Náš čerstvý přírůstek do Kvídovy rodiny se hodí přesně pro ty případy, kdy s dětmi nevíte co by. Chcete jít někam ven a děti touží po akci? Mají rády mapy? Úkoly? Pátrání? Nemáte čas, chuť, nápady? Zkuste jako my praktickou plechovou krabičku, která ukrývá 5 venkovních bojovek - cesty za pokladem. 5 různých cest za pokladem, každá na jiné téma, každá dobře přizpůsobitelná vašim potřebám i různému prostředí. 






Sada pevnějších 50 karet, v každé cestě za pokladem je krátký příběh rozdělený do deseti částí. Takže jedna cesta = 10 karet. Na jedné straně karty část příběhu, na druhé straně karty úkol. Jsou to bojovky částečně připravené, velká část ale ještě leží na vašich bedrech - musíte vymyslet trasu, označit ji, případně nakreslit mapu. Najít deset stanovišť a na každé ukrýt jednu kartu. Trochu si promyslet, případně přizpůsobit jednotlivé úkoly (i když jsou na přípravu nenáročné). A taky musíte připravit poklad, který děti na posledním stanovišti objeví. Vás to sice bude stát trochu námahy, ale věřte, že výsledek a spokojenost dětí za to stojí.





Na závěr velice důležitá informace o tom, co jsou Kvídovy oslavy. Kvído totiž slaví po celý duben svátek a ambasadorka Eva Burešová pro něj nazpívala novou písničku "Kámoš Kvído". Kdo z dětí se natočí při tancování a pošle video Kvídovi, automaticky získává odměnu. Na webových stránkách najdete mnoho aktivit ke stažení, soutěžní aktivity v rámci dubnových oslav, využít také můžete sympatickou slevu 20% na prodejnách (a 15% v eshopu) na hry z Kvídovy edice.


-
Tento článek vznikl na základě dlouhodobé spolupráce s Albi.

Žádné komentáře:

Okomentovat