neděle 10. dubna 2022

Pozvánka na online konferenci Růst společně 2022

Jestli se snažíte vychovávat děti jinak, než jak jsme byli vychováváni my, možná si ve vyhrocených situacích kladete nepříjemnou otázku. Bude to dobré? Co když je tohle všechno špatně? Co když přece jen měli naši rodiče pravdu? Co když to neklapne a všechna ta vložená energie do "jiné" výchovy se mi vrátí jako bumerang v podobě nevychovaného spratka? Nikdy vás to nenapadlo? Buďte rádi. Mně to totiž občas naskočí v hlavě, bliká to tam na mě jako policejní maják, někdy pocítím náznak strachu a pochybností. Protože vám nebudu nic nalhávat: semtam je to u nás doma pěkně na hraně respektující výchovy :D Pak si ale o tom popovídám s kamarádkou, s druhou, se třetí, s matkami jiných dětí z Montessori školky, proberu na přednášce a vím, že pochyby máme všechny. Protože chybovat je v pořádku. Protože se pořád učíme, zkoušíme to znovu a lépe, děláme to sice s láskou, ale někdy s vypětím všech sil. Nastavujeme hranice, nabízíme volnost, přinášíme do rodiny vlídnou komunikaci bez manipulace, respektujeme potřeby našeho dítěte. Když přemýšlím, co je v naší "nové" výchově pro mě to úplně nejsložitější, bezpochyby bych řekla, že nalezení rovnováhy mezi disciplínou a svobodou. S tím asi bojuje každý, kdo vyrůstal v době, kdy děti prostě poslouchaly...


A právě toto bude jedno z mnoha nadčasových témat 4. ročníku mezinárodní online konference Růst společně, která proběhne v týdnu 25. – 29. dubna 2022. Úspěšná konference je určena především pro rodiče malých dětí a učitele v MŠ. Promluví na ní 15 světových a 7 českých odborníků z oblasti výchovy, psychologie, Montessori a celostního rozvoje dítěte.


Krom výše zmíněného se moc těším na přednášku Milana Studničky o rozdílnému přístupu k výchově kluků a holek, na povídání Justiny Danišové o svobodné hře venku, na palčivou otázku "Proč děti zlobí" mi snad odpoví Chip de Lorenzo. Mrkněte na stránky konference Růst společně pro podrobné informace o programu i přednášejících, přečtěte si FAQ a hlavně se zaregistrujte k odběru "ochutnávkových videí zdarma".


5 dnů, 22 přednášek, 20 hodin videí, nekonečno inspirace. Všechno z pohodlí domova a neomezeně. V rámci vstupu na konferenci získáte totiž přístup ke všem video-přednáškám po dobu 1 roku. A to se v dnešní rychlé době hodí, pustíte si video tehdy, kdy se vám to hodí.


Budu ráda, když se tam s vámi na dálku potkám, protože každá taková přednáška, každý inspirativní názor, každá malá změna k lepšímu, udělá ze světa přívětivější a láskyplnější místo. Šťastné a pochopené děti jsou naše budoucnost ♥

„Rodiče by nikdy neměli zapomínat, že nevychovávají své dítě pro sebe, ale pro život.“
- Marie Kyzlinková

Žádné komentáře:

Okomentovat