neděle 21. března 2021

Pětkrát tip na dárek pro holku

Přece ty holčičky neochudím, že jo. Přiznám se, že koupit dárek Klárce je pro mě mnohem složitější než vymyslet něco klukům. Ona není vyloženě panenková a když přemýšlím, s čím si nejvíc doma hraje, jsou to reálné figurky zvířat typu Schleich a Safari. Za což jsem vlastně moc ráda a vím, že koupí nějakého zvířátka vedle nešlápnu. Vždycky jich mám pár v záloze a při různých příležitostech vytahuju. Máme velkou krabici a všechny tři děti si s nimi hrají opravdu každý den. Poslední dobou pro ni vybírám hodně tvořivé věci. Něco, co si sama vyrobí, něco, co jí potom zůstane na parádu. Navíc vím, že Klárka má tyto tvořivé aktivity neodmyslitelně spojené se mnou a ví, že to bude náš čas. A ten je vzácný. Jakýkoliv čas je teď vlastně hodně vzácný, máte stejný pocit?


Předávám pět tipů na dárky pro holčičky mladšího školního věku. Cca od 6 let dál. Jsou to už složitější věci, proto už je potřebná nějaká dávka zručnosti a trpělivosti. Toto jsou dárky, které Klárka dostala v průběhu posledního roku, roku a půl k různým příležitostem. Všechny už máme odzkoušené, proto s čistým svědomím předávám dál. Samozřejmě některé potěší i kreativního kluka.


Lapač snů k posteli

Lapače snů se dlouhodobě líbí mě. Když jsem viděla, že existují sady na výrobu této krásné dekorace pro děti, věděla jsem, že Klárka bude nadšená. Na trhu jich najdete hned několik, pokud se vám zrovna nechce tvořit svůj vlastní originál. My jsme doma měli tuto sadu na výrobu lapače snů ze série Make it Real, která je hodně korálková a třpytivá (a nejsem si jistá, zda se ještě prodává). Klárce se tato vyloženě holčičí varianta moc líbí, lapač se jí houpe na posteli, když na něj zasvítí sluníčko, krásně se leskne. Výroba byla poměrně jednoduchá. O něco něžnější českou sadu na výrobu lapače snů ve třech barevných variantách nabízí Pikle.


Náramky pletené metodou Kumihimo

Kdo nikdy neupletl náramek z bavlnky, jakoby nežil. S Klárkou jsme už kdysi dávno zkoušely klasické motání, jak jsem si ho pamatovala z dětství já. K narozeninám ale dostala něco, co vypadá mnohem efektněji a vyloženě to nadchlo i mě. Japonská metoda splétání provázků pomocí speciálního pěnového kolečka je jednoduchá, ale člověk se na ni musí soustředit. Krásně připravená kreativní sada Kumihimo od Djeco včetně kovových ozdob a zapínátek je úžasná a podle návodu připravíte čtyři různé náramky. Výsledek je nádherný a chystám se, že si taky nějaký upletu. Kolečko totiž zůstane a bavlnky doma mám...




Vlastnoručně ušitý jednorožec

Klárka má ráda jednorožce, takže ke každým narozeninám anebo Vánocům přemýšlím, jak ho tam někam šikovně zakomponovat. Pod posledním stromečkem našla tuto kreativní sadu na ušití jednorožce značky Avenue Mandarine. Máme ji rozpracovanou, ale jde to příjemně. V krabici najdete úplně všechno na ušití bílého jednorožce jménem Alicia včetně bezpečné plastové velké jehly. Velké dílky z filcu včetně předpřipravených dírek, bavlnky, vatová výplň. Klárka se nemůže dočkat až si dokončí svého vlastního ňufáčka. Jediné, k čemu mám výtku, je návod, představovala bych si trochu propracovanější. V nabídce jsou i jiná zvířátka, Kubík touží po kočce.




Pěstování barevných krystalů

Tohle je hitem posledního roku. V obchodech najdete mnoho sad od různých výrobců, díky kterým si děti mohou vypěstovat své vlastní krystaly. Já jsem napoprvé sáhla po malé sadě. Součástí byla průhledná uzavíratelná nádoba, ve které krystal roste, dále základní bílé krystalky a 3 barvy, ze kterých si malý chemik může vybrat. Klárka si vybrala sytou růžovou a i když výsledný krystal nevypadá tak dokonale jako na obalu, dětem dělá velkou radost snad rok. Sada funguje a teď je to moc hezká dekorace v pokojíku.




Originální náramky z Lega

Znáte náramek LEGO DOTS? Plastový náramek v různých barvách, který si dítě dozdobí malými kostičkami Lega? Taková blbost, řekla jsem si, když jsem viděla poprvé v obchodě. Ale ono je to tak jednoduché a přitom pěkné, že jsem to Klárce k narozeninám pořídila. Měla velkou radost a často si ho bere do školy. Na ruce vypadá pěkně, plast je příjemně měkký a líbí se mi míra kreativity, kterou do něj Klárka pokaždé vloží. K dostání jsou náramky v několika barevných provedeních, k nim vždycky sada malých kostiček. A pak jdou dokoupit pytlíky s doplňky - dalšími kostičkami. Klárka má dva náramky a jedno balení těchto doplňků. LEGO DOTS je hezký a poměrně levný dárek (často jde koupit ve slevě kolem 100,-).




Doufám, že tyto tipy zaujmou ty, kteří s dárky pro holčičky taky někdy tápou. A přivítám další osvědčené návrhy na kreativní zábavu s dětmi.

Pokud budete něco z výše uvedeného nakupovat v eshopu Agátin svět, nezapomeňte využívat slevový kód na 10% "IGFZRZKA10".

8 komentářů:

  1. Krásný článek. Nejhezčí je jednorožec. To by se mi jako malé hrozně líbilo. Ale mám kluka, takže tohle tvoření s dítětem si asi nikdy neužiju. Starší chlapečci mých kamarádek mají tvoření na háku. Škoda. Ale krásné jako inspirace na dárek pro holčičku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba holčička ještě přijde :) A můj prostřední syn teda hrozně rád tvoří a maluje a vyrábí, takže je to hodně individuální.

      Vymazat
    2. My mame kamarada - petileteho, a ten rad sije, zkuste to, nemusi to byt zrovna jednorozec ;)

      Vymazat
    3. Jojo, taky mám dva kluky. Menší je na to ještě malý a starší to má na háku 🙂 a moje tvořivá duše trpí...

      Vymazat
    4. Ivetko, treba se jeste dockas 🤔

      Vymazat
  2. Jani,Vy jste uzasna a neuveritelna, moc rada k Vam chodim na tipy :), dost casto neco koupim a pak se to objevi i u vas doma, Vas blog je takova ma jistota a zaloha, my jsme sili kralicka, ale jednorozce pry nutne potrebujeme :), mam petiletou a zvladla to take, jiste s pomoci, ale opecovava to, jak miminko ;)
    Trosku me mrzi, ze jsme propasli soutez o Broucky, ale mame ty stare od Trnky po mně, tak neva, take nad nimi premyslim, zatim na to jdeme pres sedmikrasky ;), tak uvidime, mejte se krasne, uzivejte si jaro a zustante s nami ;), diky za vse

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, vy jste mi dnes udělala krásný den ♥ Opravdu, je to teď hodně zvláštní období a každé laskavé slovo zahřeje. Děkuju.
      Napište mi email na blogzrzky@gmail.com ohledně Broučků ♥
      Jana

      Vymazat
  3. Hledáte-li dárek pro holku, můžete sáhnout po různých možnostech. Módní doplňky, kosmetiku, hry nebo knihy jsou vždy dobrým řešením. Pokud preferujete originální dárky, můžete zkusit například interaktivní plyšové hračky, kreativní sady na malování nebo zahrát si spolu deskovou hru. Jestli se nemůžete rozhodnout čím slečnu obdarovat, tady je pár tipů na dárek. Výběr závisí na vkusu a zájmech obdarované holky, ale nezapomeňte při výběru dárku na to, aby byl vhodný pro její věk a zároveň jí přinesl radost a usměv na tváři.

    OdpovědětVymazat