středa 10. března 2021

Neomezený potenciál dětství & Pozvánka na online Montessori konferenci

A zase jsme v tom společně. Zase všichni doma. Zase jsme se semknuli. Tentokrát sice nešijeme celonárodně roušky, protože už jim nejsou dost dobré, ale myslíme na sebe. Jak jsme v tom totiž všichni až po uši. Jak máme všichni všechny děti doma. Už nejsou výjimky. Už si nemáme co závidět. Šup s prvňáčky domů. Šup se školkáčky k mámě. Kubík je nadšený. Klárka je trochu smutná. Mates si užívá tu intenzitu, kdy si může svobodně vybrat, komu udělí tu čest, že si s ním může hrát. Je to jízda. Je to rychlé. Je to často chaotické. Opět je to emočně náročné. Ale zase nás to někam sune. Snad tam brzo budem.


Děsí mě, jak je všechno online. Bezkontaktní. Neosobní. Ač jsem duší introvert, některé sociální vazby mi chybí. Chybí mi dílničky ve školce, chybí mi vánoční besídky i letní slavnosti, chybí mi organizované komunitní setkávání s lidmi, co k sobě máme blízko, chybí mi rodičáky i dny otevřených dveří. Chybí mi i přednášky. A tak se občas někam zapíšu. A sedím u počítače, s dalšími padesáti lidmi poslouchám ozvěnový mimozemský hlas, modlím se, aby to celé nespadlo, aby mi něco z toho živého vysílání neuteklo. Aby nevyrazily děcka dveře, že mají hlad, nebo že někdo kakal.


Online přednášky a konference mají výhody, o tom žádná. Ale nikdy nenahradí to kouzlo okamžiku. Sílu přítomnosti. Nicméně jsem vděčná za to, že se můžeme i v této šílené době vzdělávat. Že se organizace a různí odborníci i neodborníci snaží neustále něco přinášet, něčím nás obohacovat. Že nás má pořád kdo inspirovat, že se pořád natáčí videa, které nás dál nakopávají. A ty se vlastně ani nesekají a můžu si je pustit, až budou všichni čtyři spát. Proto se moc těším na březnovou online konferenci Růst společně: Jak podpořit neomezený potenciál dětství?


Od pondělí 22.3.2021 do pátku 26.3.2021 si můžete vyslechnout přes 800 minut videí naladěných na Montessori vlnu. Tato unikátní konference vychází z loňské listopadové mezinárodní konference Childhood Potential, na které přednášeli světové osobnosti z Montessori prostředí a zúčastnilo se jí na 13000 posluchačů. Vzhledem k úspěchu této akce bylo vybráno 17 nejúspěšnějších videí, přeložily se, otitulkovaly se a české publikum si je může poslechnout právě ve výše zmíněném termínu. Je to konference určená především rodičům dětí do 6 let, ale také učitelům z MŠ. Videa byla pečlivě vybrána i s ohledem na dnešní nelehkou situaci, kdy se většina z nás plácá doma v nervech s několika dětma za zadkem.


Na webové stránce konference najdete profily přednášejících i podrobný program. Na stránce úplně dole se také můžete zaregistrovat k ukázkám přednášek zdarma, abyste nekupovali zajíce v pytli. Já jsem se přes ukázky namotivovala.

Na konci týdne sledujte blog a moje sociální sítě a můžete si zasoutěžit o jeden volný vstup ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat