pátek 12. března 2021

Pětkrát tip na dárek pro kluka

Kluci si jsou tak moc podobní, časem se skoro všichni dostanou do věku, kdy je zajímají dinosauři, vlaky nebo třeba meče. Baví je akce, síla, dobrodružství. Nedávno mi psala kamarádka, jestli bych jí neporadila, co koupit synovi k 6. narozeninám. Synovi, který má doma hromadu autíček, lego, dřevěnou vláčkodráhu a kolo, které dostal už k pátým narozeninám. Je to složité. Poradila jsem jí pět věcí, které v posledním roce-dvou udělaly radost Jakoubkovi. Něco dostal už k letnímu svátku, něco k pátým narozeninám v září, něco teď na Vánoce. Všechny tyto dárky vycházely z jeho zálib, všechny mu udělaly obrovskou radost. Tak třeba budou inspirovat i vás. Jsou to dárky směřované klukům, rozhodně jimi ale nepohrdne ani akční holčička. Věkové určení? Něco mezi pátým a sedmým rokem.



První opravdový nůž

Kubík si ho přál asi od čtyř let a vlastně ho někdy mezi čtvrtým a pátým rokem dostal. Doma děti necháváme krájet už docela dlouho, v Montessori školce jsou taky na nože zvyklí, takže jsem s tím neměla velký problém. Jen jsem chtěla vybrat nožík, který bude pro tak malé dítě co nejvíc bezpečný. Nejlepší je podle mě Opinel My First. Je to kapesní zavírací nůž, takže je vhodný i na všechny ty dobrodružné výpravy. Dřevěná rukověť a bezpečnostní pojistka, kulatá špička, kvalitní ocel. Tento skvělý kousek splňuje všechno, co jsem od prvního nožíku žádala.



Dřevěný luk

Minulý rok na podzim si Kubík ve školce zkoušel střílet ze sportovního luku na terč. Byl tohoto zážitku tak plný, že několik týdnů nemluvil o ničem jiném. I přes to, že jsem velký odpůrce zbraní-hraček, jsem toto pojala spíš sportovně a pořídili jsme mu klasický kvalitní luk ze dřeva s několika šípy. Už se nemůžeme dočkat jara, až začneme pilně trénovat.


Meč a štít

Boje. Doposud se u nás bojovalo jen s klacky v rukou. I toto mě popravdě trochu děsilo, než jsem si přečetla článek, jak je přirozená touha chlapečků po nejrůznějším bojování. A že se nemá úplně potlačovat. Takže namísto toho, abych je posadila k počítačové hře, nebo jim koupila plastový samopal, dostal Kubík pod stromeček dřevěný meč se štítem. Tato sada značky Vilac (zdá se bohužel, že je všude vyprodaná) je nádherně zpracovaná, bezpečně tvarovaná a tak akorát velká pro malé klučičí ruky. Co vám budu povídat, Kubík s mečem několik dní i spával.



Nádoba s lupami na pozorování hmyzu

Značka Haba přišla se skvělou dobrodružnou linií s označením Terra Kids a jejich výrobky jsou vychytané pro každý pobyt v přírodě, ať už to jsou dalekohledy, kompasy, baterky nebo síťky na hmyz. Tuto pozorovací nádobu s lupami máme doma snad dva roky a děti pořád baví. Poměrně masivní nádoba má v sobě zabudované dvě lupy - horní lupa nabízí až šestinásobné zvětšení, boční lupa (která díky důmyslně umístěnému zrcátku poskytuje pohled na hmyz zespodu) má čtyřnásobné zvětšení. Dvě šikovná držadla po stranách, poutko s praktickou karabinou, malý plastový pavouk, kterým mě Kubík asi měsíc strašil, lump.



Lapač hmyzu

Ze stejné sady pochází i můj poslední tip, důmyslný lapač hmyzu, který funguje na principu slabého vysavače. Je super pozorovat hmyz, ale ne každý je schopný chytit brouka do ruky a umístit ho do pozorovací nádoby. Tato "pistole" to usnadní i mě, která šílí z každého sebemenšího pavouka. Bezpečný provoz na baterky, různá síla sání, sběrná nádobka s víčkem. Lapač si užívají všichni tři a skoro každý den.



Pokud budete nakupovat v eshopu Agátin svět, nezapomeňte využívat slevový kód na 10% "IGFZRZKA10".

Tak co, zaujalo vás něco? Ulehčím někomu nákup narozeninového překvapení? Máte další podobně laděné tipy pro akční kluky? A jak to vlastně máte s těmi zbraněmi?

Žádné komentáře:

Okomentovat