neděle 29. března 2020

Mama tip / Eukalyptus v době virové

Hrozně se mi líbí, jak má každý domov svoji specifickou vůni. Jen po čichu bych poznala, že jsem přijela za svými rodiči. Náš domov poznám na sto honů a už to vnímají i děti. Kdybych měla popsat náš byt dominantními vůněmi, bylo by to pravděpodobně aroma kávy a eukalyptu. Z esenciálních olejů totiž preferuju už dlouhodobě jakýkoliv citrus a zmíněný eukalyptus. Tyto dvě vůně si nejraději užívám v aroma difuzéru, ale třeba i při saunových rituálech. Oba dva typy vůní jsou mi hlavně příjemné, u eukalyptu ale vnímám i jeho silné pozitivní účinky na zdraví. Teď v době, kdy nás koronavirus zavřel do karantény, se možná hodí jeden tip, na eukalyptový airspray Saloos.
 

Éterická aromaterapeutická látka eukalypt z australského blahovičníku je odedávna známá tím, že ulevuje při dýchacích obtížích, zmírňuje nachlazení, kašel a bolesti hlavy, přirozeně čistí vzduch. Kromě svých dezinfekčních účinků chrání i proti vzniku nejrůznějších viróz. Já aromadifuzér používám hlavně v zimním období, teď je situace taková, že nám každý den proudí do vzduchu jemná pára s vůní eukalyptu, ten je totiž nejlepší v období nejrůznějších virových epidemií. Aromadifuzér máme v obýváku, přenášet se mi ho nechce, tak jsem ještě někdy v zimě pořídila výše zmíněný přírodní osvěžovač. Používám ho v dětském pokojíku a ložnici těsně před spaním. Stříkám kolem postele. Díky vysokému obsahu alkoholu efektivně ničí viry a bakterie v ovzduší a zároveň vzduch intenzivně provoní, takže se všem líp dýchá. Stačí jeden dva střiky, vůně zpočátku poměrně silná, postupně slábne. Mimochodem jsem příjemně překvapená, že jemnou eukalyptovou vůni cítím v dětském pokoji ještě ráno. Přijde mi to jako super rychlá a účinná věcička. Zároveň je to to nejmenší, co pro nás můžu doma udělat. Čerstvý vzduch, pozitivní mysl, dobrá nálada, barevné jídlo, láska. A uvidíme, co dalšího nám tato zvláštní doba přinese...
 
 
Saloos mám dlouhodobě ráda, jejich produkty tvoří velkou část mé skromné kosmetické skříňky. Firma je mi sympatická i svou filozofií a ráda bych touto cestou vyjádřila díky za to, že velmi pružně reagovali na akutní potřeby a přišli s antimikrobiálním čisticím sprejem na ruce Dermsanit. Tleskám každé takové iniciativě. Já mohu přispět jen malou troškou do mlýna, že tuto českou novinku speciálně vyvinutou pro těžkou dobu s Covidem, můžu dostat do širšího povědomí. Mezi vás. Opatrujte se všichni.
 
 
-
Tento článek vznikl na základě dlouhodobé spolupráce se společností Saloos.

Žádné komentáře:

Okomentovat