pátek 6. března 2020

Český handmade / Rostoucí softshellový overal Dupeto

Softshell dětem oblékám odjakživa, ale až s Matějkem jsem přišla na chuť overalům. Minulý podzim jsme narychlo pořídili overal z Lidlu s medvědy, který nosí půlka Brna a ze kterého Matěj postupně vyrůstá, teď na sklonku zimy dostal jeden o hodně vytuněnější - softshellový overal české výroby Dupeto. Za mě je jeden overal v malém dětském šatníku prostě nutnost. Od půl roku do dvou. Hlavně pokud žijete aktivně a venku. Děcko je zabalené v jednom nepromokavém kuse, nehrozí žádná vyhrnutá záda ani ofouklé bříško. Pro mě je overal synonymem svobody pohybu. Můžu dítě nechat lozit v mokré trávě, můžu ho nechat válet se ve sněhu nebo písku, nemusím se zbytečně bát, že bude mít mokrý zadek, když si sedne po dešti na lavičku. Ano, i softshell má své hranice, ale třeba gumové oblečení mě nikdy úplně neoslovilo.


Softshellové oblečení je skvělé pro svou univerzálnost. Naše děti ho nosí do přírody/školky/na hřiště víceméně celoročně, když pominu suché a parné léto. Se správným vrstvením stačí softshellový overal i do mírnější zimy a sněhu (já letos s velkým očekáváním koupila bazárkovou kombinézu Reima, a fakt bychom se bez ní tentokrát obešli). Jaro a podzim jsou jasné, ale třeba léto na horách, které je pro nás každoroční výzvou, si také žádá softshell. Tím chci říct, že my dupeťácký overal opravdu využijeme na maximum.



 
Matěj nosí tmavě modrý overálek, který má kapuci podšitou látkou s hvězdami. Kolena jsou pro kontrast z šedého softshellu. Kapuce dobře drží na hlavě a má kšilt. Overal se zapíná na dva voděodolné zipy. Má všité elastické lemy v rukávech (dokonce mají i tu dírku pro palec, kterou Matěj zatím nesnáší), stejné lemy jsou i na nohavicích, nenafouká jim spodem na lýtka :) Na hrudníku je velký reflexní obrázek, já osobně bych ho teda ocenila i vzadu.



 
Nejlepší je, že je overálek ušitý tak, že vydrží. Měl by pokrýt až tři velikosti, Matýskovi zatím ohrnujeme rukávy, pevně věřím, že mu bude až do příští zimy. Overálek působí víc "huňatě", střih rozhodně není slim, ale díky tomu se pod něj pohodlně vejde teplá mikina a jakékoliv podvlíkačky. Klidně i dvoje. Nějak tuším, že dětem je v něm dobře, že je nikde nic netlačí a netísní. 


 
A co teda moje srovnání, když mám zkušenost s oběma? Lidl versus Dupeto? První rozdíl poznáte v peněžence, o tom žádná. Dupeťácký overal vám ale rozhodně vydrží dýl díky svému rostoucímu střihu. Dupeťácký softshell je taky pevnější a na první pohled působí odolněji a tepleji. Je taky prostorově velkorysejší, dovolí vám šikovněji vrstvit. Plus se mi líbí všité lemy na rukávech a nohavicích a taky zatavené zipy. Kdybyste se mě zeptali na upřímný názor, který pořídit, zeptala bych se, jak žijete. Pokud máte kočárkové dítě, které se hraje jen v suché trávě a písku, pokud trávíte svůj život převážně procházkami ve městě, necestujete do hor a nebrouzdáte lesy, bude vám stačit ten z Lidlu. Jestli máte "děti ulice" jako my, pokud jste venku za každého počasí, pokud jezdíte na dobrodružné dovolené, kde vás může zaskočit třeba i sněhová bouře, pokud se nechcete trápit starostmi typu "co když na zemi promokne/prochladne", pořiďte overal Dupeto. Investice je rozhodně vyšší, ale tím, že fakt vydrží, se to rozumně rozprostře a věřím, že jej ještě výhodně prodáme.


 
Pokud se rozhodnete dupeťácký overal pořídit, čtěte ještě dál. Já ještě musím zmínit velký výprodej merina na eshopu Dupeto. Je potřeba před létem provětrat skladové zásoby a všechno to měkoučké merino pořídíte o nějakou tu stovku levněji. Moje zkušenosti s merinem si můžete přečíst v tomto článku.

  
-
Tento článek vznikl na základě spolupráce s holkami z Dupeto.

Žádné komentáře:

Okomentovat