sobota 21. března 2020

Chytrá hračka / Kouzelné omalovánky pro nejmenší

Chtěla bych vám toho tolik říct. Tolik ukázat. Máme doma tolik hraček a her, které stojí za pozornost a sama dobře vím, jak při hledání narozeninových dárků ocením jakýkoliv tip. Tato doba je svou nejasností děsivá. Nikdo neví, co bude zítra, podvědomě se bojíme potkat se na chodbě se sousedy, do šaliny bych teď nevlezla, obchody řešíme velmi úsporně. Na druhou stranu tato doba nese rodinám velkou příležitost. Být víc spolu. Mnohem intenzivněji, což je rozhodně často na palici, ale všichni víte, jak to myslím. Teď bylo venku krásně, tak jsme trávili odpoledne v lese, ale zbytek dne využíváme ke společnému hraní. Nejvíc valíme společenské hry ve třech. Sice furt něco není fér a furt u toho někdo řve, že nechce zase prohrát, ale i tak si to svým způsobem užívám. Nechci nic slibovat, ale budu se snažit přidávat víc tipů na hry, Montessori aktivity ale taky na fajn hračky a zábavu pro mrňouse. Pokud máte doma dítě ve věku zhruba rok a půl až dva, pořiďte mu Kouzelné omalovánky francouzské značky Djeco. Matěj je má z doby před karanténou a několik prvních dní se o ně všichni tři přetahovali. To je známka toho, jak jsou bezvadné!
 

Kouzelné malování stojí na vodě. Funguje na stejném principu jako papírové vodní omalovánky, které se přetřou mokrým štětcem a zabarví se. Djeco na to šlo důmyslněji a zaměřilo se na potřeby a schopnosti opravdu malých dětí. Kelímek s vodou by nejspíš malé děti převrhávaly a papír by se hodně rychle rozmáčel a trhal. Tyto omalovánky jsou vyrobené z plastu (na první pohled vypadají jako prostírání), klasický štětec je nahrazen jakýmsi plnícím perem (vypadá jako fixka, do které jde nalít voda). V každé sadě Kouzelných omalovánek jsou čtyři obrázky formátu A4, něco je už barevné, nicméně většina ilustrací je bílá. To jsou ta místa, která potřebují vodu. Po kontaktu s vodou barva kouzelně vystoupí. Největší výhodou krom výše zmíněného provedení je možnost opakovatelného použití. Jak obrázek uschne, zase zbělá.
 


 
Matýsek v necelých 18 měsících obrázky jen halabala šmudlá, Klárka s Kubíkem si malování užívají a i v jejich věku je ta magie fascinuje. Jediné, na co je třeba dbát, je nevyvíjet přílišný tlak na vodní fixku, mám pocit, že děti na jednom obrázku bílou barvu trochu sedřely.
 
 
Djeco je záruka kvalitní a smysluplné zábavy, tyhle omalovánky mi přijdou i za celkem rozumnou cenu. Pokud vím, v Agátině světě mají hned čtyři varianty těchto omalovánek, Matěj si tenkrát v obchodě naživo vybral kočičí motiv. Krásně zpracované jsou ale všechny.
 
 
Kouzelné omalovánky u nás mají velký úspěch, přijde mi to jako perfektní aktivita pro opravdu malé kreativce. Já se nemusím stresovat, jestli se někde vylije kelímek s vodou. Určitě využijeme i při cestách autem.
 
 
I v letošním roce můžete u Agáty nakupovat levněji, stačí když v objednávce zadáte kód "IGFZRZKA10" a získáte slevu 10%. Napište si kód do diářů a nezapomeňte ho využívat ♥

2 komentáře:

  1. Ahoj Jani, můžu jen potvrdit, malá dostala tyhle stejné na Vánoce (2,5 let) a velké nadšení a zábava. Teď to polevilo, ale to malování obecně, ale fakt doporučuju a oproti tomu papírovému malování vodou i finanční úspora.
    Zdravím vás! Teplé počasí a hlavně zdraví přeje Monika :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mony, díky za potvrzení, souhlasím. A vidíš, jak říkám, zabaví různé věkové kategorie :)

      Vymazat