úterý 12. prosince 2017

Vánoční inspirace / Dárky ode mě pro mě & Giveaway

Vlastně nevím, jestli blog čte i nějaký muž. Občas se tady nějaký komentář objeví, ale to bude spíš výjimka. Ale kdyby náhodou. A kdyby ne, pojmu tento článek vyloženě jako prosté "Mám se ráda". Protože kdo jiný si zaslouží pořádný nášup dárků? Jasně že vy. Možná sama svému muži odpovídáte odpovědí, kterou sama nesnášíte. Nic nepotřebuju. Všechno mám. Stačí mi tvoje láska. Jako jo. Jenže drobné radosti potěší vždycky. Možná ani nevíte, co by se vám vlastně mohlo hodit. Pouštím tedy do éteru tipy na dárky, které by se mi líbily (nebo už jsem si jimi v nedávné době radost udělala).



Čelenka Bjež
 
Naprostá nutnost. A věřte, že u jedné nezůstanete. Já mám v tuto chvíli tři, které střídám podle nálady a příležitosti. Začala jsem s touto bledě modrou, kterou jsem vám před necelým rokem na blogu představila. No a nedávno jsem si koupila jednu elegantní třpytivou a druhou kytičkovou, kterou designovala úžasná Markéta Jinochová alias bymyyna. Já je mám tak ráda, že je nenosím jen na sport, i když tam je oceníte nejvíc, ale kamkoliv mě napadne. Čelenka drží, neklouže, nepadá.

 
Něco na sebe do zimy
 
Nepotřebuju hromadu oblečení. Mám raději jednoduchost a kombinovatelnost. Moje šatní skříň nehýří barvami a moje nejoblíbenější barvy jsou černá, bílá a šedá. Mám ale ráda nápadité detaily a barevné doplňky. O dlouhém cardiganu sním už dlouho, ponožky s vánočním motivem nesmí chybět pod stromečkem, dokonalá starorůžová šála s kapsami by mi slušela, stejně jako tato vínová parka česko-německé značky Ragwear.

 
Handmade design
 
Hrozně rádi chodíme na brněnské design markety, před Vánocemi se ještě chystáme na Mint, kde vždycky ulovíme parádní věci. Na poslední akci na Flédě jsem se seznámila s Lídou, která šije nádherné oblečky a batůžky pod značkou Neveli. Jestli mě sledujete na IG, museli jste už na podzim vidět Kubíčkovu originální mikinu s lenochody. Tak jsme se všichni přeměřili a k Lídě letěla velká poptávka. Já si nechala ušít mikinu ve stejném stylu, jako má Jakub, jen s něžnou myškou. Ťuťu.


Aroma difuzér
 
Věřím v moc aromaterapie a doma se v aromalampě pálí jedna svíčka za druhou. Když máme rýmu přidávám do vody kapky eukalyptového esenciálního oleje nebo tea tree oil, pokud chci doma trochu rozproudit energii, kapu citronové aroma, když mě bolí hlava rozpouštím levanduli... Obyčejná aromalampa mě už začala štvát, párkrát jsem zapomněla doplnit vodu a pach spálené keramiky přebil i borovici :) Když jsem hledala jiné možnosti, narazila jsem na aroma difuzéry. Pár dní nám dělá doma společnost tento bílý krasavec Airbi Magic, který nejen provoní celou místnost mnohem šetrněji než klasická lampa, ale také pomocí vypouštěné páry zvlhčuje vzduch. V některém z následujících článků vám ho detailněji nafotím. Tohle je rozhodně prima užitečný vánoční dárek pro kohokoliv.

 
Na kafé a na čaj

Obměňuju náš hrnkový park. Některé hrníčky jsem měla ještě na kolejích. Vyvolávají sice notnou dávku sentimentu, když vím, že zrovna čaj se z nich moc nepil, ale už nejsou bůhvíco. Kafé pijeme s hrníčků Krasilnikoff, čaj nejraději z hrnků Mynte. Nejnovější úlovky jsou bílý plecháček s motivačním citátem Sass & Belle a obrovský hrnek na čaj s hvězdičkami Cooksmart.

 
Čokoládové dárky

Dobré jídlo a dobré pití jsou vděčné dárky. Pro kohokoliv. Dárky, na které se nestihne prášit. Ano, přiznávám, že závislost na čokoládě mám spíš já, nicméně Chlupáč se nenechá zahanbit a ke kávičce něco mít musí. Když není doma čerstvě napečeno, saháme po čokoládě. Pro opravdu velký výběr kvalitních pralinek, netradičních bonboniér i vysokoprocentních tabulek jděte ke společnosti Rigalli. Jejich čokoládové dárky nemůžou zklamat nikoho.



Plánovač
 
I když už čtyři roky nechodím do práce, jedna úchylka mi zůstala. Možná se vlastně ještě trochu rozjela. Plánování. Ale ne obyčejné, a už vůbec ne digitální. Pěkně staromódní, papírové, důkladné, zdobivé. Mnohdy i zbytečné. Někde jsem četla skvělou a výstižnou definici člověka, který je "planner-addict". Jste opravdoví závisláci, jestli si do diáře píšete i dávno splněné úkoly jen proto, abyste si je mohli škrtnout. Takže tak nějak. Už druhým rokem používám motivační diář Doller, letos mi moje rychlost zmařila koupi limitované růžové verze, takže i další rok to bude stále černá. S originálními českými diáři jakoby se ale roztrhl pytel, dávám tipy na pár dalších, na každém je něco - Mammadiář, Momenteeczech, Terapie domova diář, Formace (kterou jsem kupovala před Dollerem), Jóga diář, Bloque.

 
Doplňky k plánování

Jestli máte diář a nejste konzerva, musíte do něj psát barevně, musíte do něj kreslit, a hlavně musíte lepit! Samolepkami diář úplně rozzáříte, zpřehledníte, rozpohybujete. Všechno má svůj důvod. Samolepky používám přesně rok, nyní jsem si zajistila dokonce předplatné měsíčních sad diářových samolepek u Fleppi. Každý měsíc mi tak chodí několik archů přizpůsobených danému období, takže teď lepím jeden stromeček za druhým. Měsíční plánovací samolepky mají matné provedení přizpůsobené popisování. Kromě měsíčních samolepkových kitů si můžete koupit i jednotlivé aršíky po 21,- Kč. Já hojně využívám samolepky blogerské, fotografické, víkendové, knihomolské, jazykové... Tyto jednotlivé archy jsou naopak v lesklém provedení a vypadají skvěle. V neposlední řadě musím zmínit stylové zápisníky pro každého kreativce nebo snílka - já píšu do šuplíku a do Malého prince :)


Na jógu a na fitness

I když jsem teď měla nucenou sportovní pauzu, už se pomalu šteluju na novou a bezbolestnou sezónu power jógy. Dárky související s koníčkem jsou nejvítanější - třeba designová podložka na jógu, taška na jógu nebo meditační polštářek by se neztratil. Docela vážně uvažuju nad pořízením bosu, odrazuje mě ale cena těch opravdu kvalitních. Levnější alternativa by byla nějaká jiná balanční podložka, kterou potřebuju nejen kvůli samotnému fitness, ale také kvůli rehabilitaci kolene a kurýrování mé a Jakubovy diastázy.


Kuchařky

Vařím a peču. A dělám to ráda. Nejradši mám klasiku, nebráním se ani novým trendům, na které ale doma marně hledám publikum :) Miluju kuchařky z nakladatelství Smartpress a proto mými nejnovějšími úlovky jsou báječné Vtipné kaše a Raw pro zdraví a krásu. Kuchařky z tohoto nakladatelství jsou nepřekonatelné a jsou z velké části krásnou literaturou :) Navíc teď před Vánocemi je na eshopu můžete pořídit s velkou slevou.

 
Knížky a omalovánky

Těch není nikdy dost a popravdě si nedokážu představit stromeček, pod kterým by nebyla aspoň jedna kniha. Jsem zvědavá, čím Chlupáč letos překvapí ♥ Já sama si syslím první tři díly Harryho Pottera v exkluzivním vydání s ilustracemi Jim Kay. Nemůžu se na ně vynadívat a těším se v roce 2018 na další vydaný díl. Při této příležitosti mě napadají ještě antistresové omalovánky s motivy Harryho Pottera nebo úžasná Alenka v říši divů.

 
Kosmetika Saloos
 
Této české kosmetické značce jsem už docela dlouho věrná hlavně proto, že se jedná o čisté přírodní produkty, většinou na bázi bio olejů. Kosmetika mi sedí, na používání olejíčků místo krémů jsem si zvykla, mám ráda jejich jílové masky, karité balzámy, aroma oleje i dětskou řadu.


Placka, zrcátko, bižu

Bižu mám ráda, občas ale bojuju se snášenlivostí mého ucha na "nedrahé" materiály. Každopádně velmi milý a levný dárek pro každou ženu - placka na batoh ve vlastním designu, nebo náušnice s prstýnkem v jednom stylu. Skvělý projekt Udělej si placku!


Doplňky stravy

Že bych už tak zestárla a potřebuju nákupy v lékárně? Po operaci kolene mi byla doporučena kloubní výživa a narazila jsem na Ortho Help - želatinové bonbónky s přírodním kolagenem bez umělých barviv, konzervantů, sladidel a lepku. Mají i variantu pro děti.

 
 ♥ G I V E A W A Y ♥


Máme před sebou patrně poslední předvánoční soutěž na mém blogu. Výhry jsou kosmeticko-labužnické a věnovali mi je Saloos a výhradní dovozce dominikánské kávy Santo Domingo.

 
* 2. výherce získá: 1x Bio arganový olej, 3x dětský olej První zoubek
 
* 3. výherce získá: 1x Bio arganový olej, 3x dětský olej První zoubek
 
* 4. výherce získá: 3x dětský olej První zoubek
 
* 5. výherce získá: 3x dětský olej První zoubek
 
Pravidla:

1. Čtěte dál můj blog ♥
2. Dejte like Saloos na FB 
3. Dejte like Café Santo Domingo na FB
4. Do komentáře mi napište odpovědi na dvě otázky. Jakou pijete doma kávu?  Jaký přípravek od Saloos pravidelně používáte vy nebo vaše dítě? Připište na sebe email
5. Pokud budete tento článek sdílet na svém FB, zařadím vás do soutěže dvakrát
6. Soutěžit můžete do neděle 17.12. do půlnoci, v pondělí 18.12. vyberu 5 z vás (a uvidíme, jak se s doručením popere ČP :))

42 komentářů:

  1. No žádný extra gurmán na kávu nejsem, takže doma pijeme instantní rozpustné tyu Velvet...
    A jaký přípravek od Saloos pravidelně používáme? Saloos olejíčky na masáž miminka :)
    katerinavitu@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Od loňských Vánoc máme pákový kavovar, takže si pití kávy užíváme. Zatím mi nejvíce chutná káva od Mamma coffee a na občasné pití ochucene kávy z Oxalis.
    Od Saloos jsem používala olej v těhotenství. Od té doby zatím nic, ale značka je mi velmi sympatická.

    N.i.k.y.s@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Pouzivame Nosanek a ja masky :-)Kavu ted moc nepiju,ale rada vyzkousim :-) Sarka saui.dj@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. U nás doma se pije převážně french press ze Segafreda. A ze Saloos výrobků je pro mě ten nej sprchový olej Intimia. charlotte.e@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Většinou si kupujeme Nescafe Gold, jinak mam moc rada kavu u bratra z pořádné mašiny :)) Kosmetiku znám, ale nepoužívám :)
    MK.Michaela@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Planner-addict, to je přesné! Nevěděla jsem, že má moje úchylka název! Zrovna teď jsem si do diáře doplnila a odfajfkovala včerejší úkoly. Jinak zatím jsem nenašla diář, který by mi vyhovoval (Mamadiář byl skvělý, ale čtvercový formát mi nevyhovoval), tak jsem si vymyslela vlastní. Zatím si ho ručně linkuju na papíry, které vkládám do kroužkového bloku a jednotlivé stránky si zdobím washi páskami. Můj sen je, vlastní diář mama-bloggerský diář navrhnout a vydat.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak ten olejicek by sa nam naozaj zisiel, syn ma 2Om. a rastu mu stolicky, noci byvaju dlhe. Ja mam kozmetiku saloos rada, pouzivam bio oblicejove olejicky - rozne druhy, aktualne ylang-ylang a napisala som si o dalsi jeziskovi. Kavu doms nepijem, skor si ju dam v kaviarni ci na navsteve.druh instatni a mam rada latte.

    OdpovědětVymazat
  8. Nescafe 3v1 alebo co dom da.
    Saloos citrus.olej pre mna.
    zofia.tomastikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Kávu pijeme Lavazzu nebo Henri kávu. Od Saloos mam nejraději mycí olej Intim.
    vejvodova.adela_seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji za soutěž, kávu pijeme nejraději od Tchibo barista, od Saloos zatím nic nepoužívám, i když značka je mi známá.
    zdraví Petra pp.artep_seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Kávu piju velmi ráda :) Dělám si Tchibo Exclusive v presovači. Že Saloos používáme hlavně Nosanek a masážní oleje. Sama však pokukuji po nějaké další péči.

    OdpovědětVymazat
  12. Kávu která chutná jako káva moc nepiju, protože mě její obvyklá hořkost neoslovuje ale občas si dám ledovou kávu nebo nějaký jiný zvláštní druh. Od Saloos používám, ale nepravidelně, arganový olej. philosoraptorka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  13. Kavu ted temer nepijeme :-) Kojim prdolu, tak jsem presla na Caro a manzel, ktery kafar nikdy nebyl, se pridal. Ale vetsinou jsme si nechavali namlit v Tchibu. A Saloos mam moc rada, aktualne pouzivam levandulovou radu na oblicej (hydrofilni odlicovaci olej, pletovou vodu a olej) a miluji jejich kokosove oleje a peelingy. A vlastne i olejove sprchace a balzamy. Celkove je mi tato znacka moc sympaticka a zatim jsem nemela vyrobek, ktery by mi nesedl.

    OdpovědětVymazat
  14. Nejraději mám ten jejich arganovy olejíček ♥ a kávu piju chai latte, bohužel se da v kavárnách sehnat jen přes zimu, ale doma mám pořádnou zasobičku :) FB:Eva Nějaká sdílím :)

    OdpovědětVymazat
  15. Od Saloosu používám bambucké máslo a s mojí pletí dělá doslova zázraky. :-) Kávu piji rozpustnou Jacobs a mame doma Dolce a z toho mám nejraději latté a capucino. Do budoucna bych si chtěla pořídit nějaký kvalitní presovač.:-)
    sílím na fb jako Jana Kovandová

    OdpovědětVymazat
  16. Používám sprchový olej. Kávu piji různou, někdy instantní, někdy zrnkovou. V těhotenství jsem pila bezkofeinovou.
    jana.koloma@email.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Jelikož kojím, tak bohužel piju pouze bezkofeinovou. Od saloos používám především olejíčky do aromalampy" krásné vánoce" a "červený pomeranč". eliskasillingova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  18. Ten aroma difuzér je super, máme ho doma taky ve dřevěném dekoru a jede každý den :) Kavu piju kapslovou Dolce Gusto a od Saloosu olejíčky, většinou citrusy a levanduli - tuhle kombinaci doporučuji, voní krásně! anetti.hrebackova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Kávu pijeme z Tchiba, ale jak kojím, nebo jsem těhotná, tak té kávě moc nedávám... Od Saloosu používáme čisté bambucké máslo, jak pro děti, tak pro dospělé:-) helsis@seznam.cz (FB Jana Šaurová)

    OdpovědětVymazat
  20. Jani, úžasná inspirace. Víš, že já se nezapojuji do soutěží :-) Ale jen Ti chci napsat, že v tomto článku jsi mě inspirovala ne jednou věcí. Nějak si potřebuju oddychnout od všech dětských věcí a ráda si počtu a pořídím něco jen a jen pro sebe!!!!

    Jinak kávu kupujeme často v tchibu, a Saloos mám teď oblíbený nějaký mycí olejíček pro děti (a zase ty děti že)

    OdpovědětVymazat
  21. Doma nejsme velcí kafaři, ale sem tam si dám mix rozpustné s kapučínem a mlékem :-)
    Od Saloosu používám eukalyptový sprej, mast na odřený nos při rýmě a mast na ekzematickou pokožku.
    Pěkný den :-) p.aji@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Pijeme nejcasteji zrnkovou Eduscho. A od Saloos toho mame hodne-dceri do koupele jejich koupelove oleje,naposledy hermanek. A ja mam ten aktualne na plet jejich salvejove serum horakol_volny.cz

    OdpovědětVymazat
  23. U nás se moc nějaké extra kávy nepijou, vesměs kapslové Dolce Gusto, ale chce to změnu. Od Saloosu používám mnoho výrobků, jako například rakytníkový a arganový olej:)
    klara.odehnalova1@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  24. Kávu pijeme nejraději Vít caffe a od Saloos používáme oleje do koupele. A díky za skvělý blog! lucy.lxv@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Kávu doma pijeme jen hodně výjimečně, takže v případě výhry prosím o balíčky bez kávy. Ani studium medicíny a malé dítě mě a mého muže nenaučilo pít kávu :-D
    Od Saloos jsem v těhotenství používala olej proti striím a ten byl super. Pro dcerku mám doma olejíček na bolavé bříško, který nádherně voní. Já mám ještě pro sebe vyhlídnutou jílovou masku.
    simona5r@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Od saloos jsem mela olejicek v tehotenstvi, byl super. Kavu mame radi mletou do presovace, casto je to Tchibo nebo jina dobra znacka. Rano pijeme rozpustnou. Hezky advent. lenkahamakova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj, všude odebírám, všechno sleduju a konečně můžu odpovědět na otázky :)
    Co se kávy týče, tak tu nepiju, snažila jsem se překonat se, ale prostě nebudeme kamarádi. Zato snad všichni v mém okolí pijou kafe snad po litrech, aspoň to tak vypadá :D Příteli stačí rozpustné, ale mamínka si s každým šálkem vždycky vyhraje, namele si zrnka, udělá si pěnu, zakápne to medem... :) A Saloos? Moje oblíbená značka, nedám dopustit na jejich hydrofilní odličovací oleje, ty jsou bezkonkurenční a pak taky osvěžovače vzduchu, které na to, že jsou přírodní, mají fakt grády a jsou krásně cítit po celém bytě :)
    Děkujeme za soutěž, myslím si, že ty výhry za to fakt stojí! Jinak krásný věci sis koupila - ty samolepky jsou boží a já si to přitom všechno tisknu a pracně lepím - a díky za připomenutí, musím se konečně stavit do Oxalisu ❤
    Měj se krásně,
    Nicol (nicol.fleisig@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  28. Dobry den, kupuji zrnkovou kavu, kterou supnu do nasi masinky na kavu. A od Saloos jsem mela prsni olej a ted pro deti mam Nosanek a balzam na nos.
    veronika.sleglova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Od Saloos nejraději levandulový olej na obličej a sprchový olej. A kávu teď nahradilo Caro :D Ale jinak instantní rozpustné Velvet atd :) Tereza - eneos@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Jsem kávový závislak:)U nás se pije neprazena káva z Indie, kterou si pak doma pražíme.Od saloos používám denně arganovy olej na odlicovani a bambucke máslo teď v zimě na obličej svých ditek. hankafb@centrum.cz FB:Hanka Šafářová Chmelinová

    OdpovědětVymazat
  31. dobrý den, nejraději piju presso s mlékem, které si dělám přes frenchpress (a teď v adventním čase do něj přidávám vánoční bejlíz :) od Saloos nedám dopustit na kokosový tělový krém s vůní kávy a na olejový sprchový gel (mám rakytníkový). likuji jako Barbora Francová, cervenkova.barbora@eznam.cz

    OdpovědětVymazat
  32. V těhotenství jsem kafe přestala pít, ale teď s dvěma dětma jsem zas začala, je to taková moje vzpruha ráno, ale piju jen obyčejné instantní. Od Saloosu momentálně nemáme doma nic, ale když máme tak je to bambucké máslo. Na fb sdílím jako Martina Skočovská. makaface@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  33. Tak já kávu miluji, i když žádný velký znalec nejsem, ale dobré presso neodmítnu nikdy. Od Saloosu mám ráda olejíčky do aroma lampy.
    Sdílí na Fb.
    vero_nika@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  34. Kavu pijeme s muzem vetsinou jen v zime, mame kavovar na kapsle dolce gustu a dame si radi i chococino atd. Od saloosu pouzivame vsichni levandulovy olejicek. kotaskova.klara@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  35. V těhotenství jen rozpustný Velvet. Ale moc se těším zase na čerstve umletou kávu a presso s mlekem.
    Saloos masážní oleje.
    Sdílím na FB.
    radkasebelova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Ja ficim na instantnej Melte a odvSaloosu som teraz dokoncila ruzovy olejicek. Viktoria133@hotmail.com

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj. Tak já kávu piji hlavně v zimě, nejsem na ní závislá, ale když si ji dopřeju, tak si pořádně vychutnám a s pořádnou porcí smetany nebo kondenzovaného mléka, hřebíčkem, strouhanou pomerančovou kůrou a mletou skořicí. :) Od Saloosu jsem vyzkoušela mandlový, ricinový a olej na strie se všemi jsem byla velice spokojená. Nyní pravidelně používám meruňkový, ale ráda bych vyzkoušela další. :) Mám tuto značku velice ráda. :)
    Na FB sdílím pod Veronika Swaine.
    maracuja.tea@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  38. Piji nescafe gold instatni, pouzivam olejicek s arganovym olejem a vanicku bambuckeho masla.. zkouseli jsme treba i eroticky masazni balzam :D :D slunicko1231@seznam.cz Nikol Horakova

    OdpovědětVymazat
  39. Mám problémy se zazivanim, takze normalni kafe téměř nepiju. Nebo jen.hodne slabe. Jinak.mam rada caro a vitakavu.
    Saloos znacku znam, ale nemohu si vybavit, asi jsem od ni jeste nic nezkousela.
    lencaklimova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  40. Kvůli synovi piju teď 10 měsíců bezkofeinovou rozpustnou kávu, kterou si nechávám vozit z UK, jelikož ta samá koupená tady v ČR mi nechutná. Je to smutný, jak je chuť a kvalita "stejných" produktů odlišná. Trochu se stydím, ale výrobky od Saloos mi dosud unikaly a když se dívám na jejich široký sortiment, určitě něco vyzkouším. Synovi právě rostou zuby, takže bych určitě ráda vyzkoušela dětský olej na zoubky a mě se líbí přípravky na péči o pleť (ikdyž nevím, jestli mi něco pomůže, když člověk půl roku nespí :-) Takže díky za super tip. Radka (FB Radka Fejksová)

    OdpovědětVymazat
  41. ahoj, kafe si doma meleme a děláme překapávané v dripperu. Od Saloosu používáme zimní balzámek při nachlazení, na rozpraskaný nos je skvělý. Díky za soutěž, Pavla (rennfri@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat