pátek 13. května 2016

Nošení miminka / Vychytané capáčky

Když je potřeba, nosím Jakuba v nosítku. Ze začátku jsem nosila v šátku - o tom se dočtete ve starších příspěvcích tady nebo tady. Jak Kubík rostl a začal být víc neposedný, vyhodnotila jsem, že dám přednost ergonomickému nosítku. Přispěly k tomu i další dva zásadní důvody - Chlupáč řekl, že v šátku nikdy nosit nebude (v nosítku prý ano) a taky praktické hledisko, když jsem chtěla navázat řvoucího Jakuba v zimě na hřišti, zaprvé to dlouho trvalo, mrzla jsem a tahala jsem dlouhé konce šátku po zemi. A jelikož na hřišti přendávám Jakuba z kočárku do nosítka vůbec nejčastěji, měla jsem jasno.

Na místním bazárku jsem si pořídila černobílé designově jednoduché nosítko Beco Butterfly 2 a sedí nám dobře. Splňuje podmínky ergonomického nošení, záda mě bolí jen po opravdu dlouhém nošení (stejně tak mě bolely i v šátku), Kuba je v rámci možností spokojený. Když je unavený, rychle usne, když ne, dere se stejně ven a chce lozit. Nosítko se poměrně rychle nasadí, stačí pár cvaknutí přesek a je to. Mělo by být pro děti do 20 kg, což si teda upřímně nedokážu představit. Nosím zatím jen na břiše, na záda jsem si Kubu ještě neměla odvahu hodit. Nosítko má i novorozeneckou vložku a odepínací kapuci.

 
Bylo mi jasné, že k nosítku, respektive k nošení, potřebuju nějakou výbavu a doplňky. Před zimou jsem pro Jakuba pořídila merino kukličku a rukavice, pro nás oba zateplovací softshellovou kapsu, kterou jsem ještě neměla možnost pořádně vyzkoušet (možná na dovolené v Dolomitech, kam se chystáme za měsíc - pak dodám recenzi). No a nejnovější úlovek jsou tyto bezvadné fleecové capáčky od mojí oblíbené Evy, která šije a prodává pod značkou Crawler. Máme od ní už pěknou hromádku oblečení a nikdy mě nezklamala, proto, když jsem sháněla capáčky do nosítka, byla jsem šťastná, že je zrovna Eva přidala do svého sortimentu.
 

 
Z dvou dostupných variant jsem nakonec dala přednost capáčkům z fleecu - je pohodlný, měkký, hřejivý a krásně poddajný, navíc antipill varianta se nežmolkuje. Capáčky jsou dvouvrstvé, vnější vrstva je ze zmíněného fleecu, vnitřní část je z mého oblíbeného merina. Capáčky jsou dlouhé a pokryjí nožku i s lýtkem, v čemž vidím velkou výhodu. Naměřená výška (máme velikost 1, tj. 6-18 měsíců) je 18 cm, délka stélky 13,5 cm. Capáčky mají dvojí stahování - nad kotníkem je utahovací šňůrka, na lýtku zase suchý zip. Myslím, že toto dvojí jištění zabrání nechtěným ztrátám. Dítě je může nosit buďto v natažené variantě a mít zakrytá lýtka, nebo jdou capáčky ohrnout a na svět vykoukne i vnitřní merino. Capáčky využíváme při nošení, ale i při cestách autem, nebo v kočárku. Jsou skvělé, jednoduše a pohodlně se navlékají i za pochodu v nosítku. Vybrala jsem pro Jakuba "smaragdovou" barvu fleecu a grafitové hvězdy pro merino, ale na výběr máte z 10 barevných variant.
 



 
Pro rodiče, kteří nosí i v extrémnějších podmínkách, doporučuju i druhou variantu capáčků - se softshellovou vnější vrstvou. Softshell neprofoukne a vydrží i nějaký ten déšť a sníh. Na druhou stranu nikdy nebudou tak poddajné jako fleecové.
 
Pokud se vám capáčky, nebo cokoliv jiného z nabídky Crawler líbí, nezapomeňte, že máte 15% slevu na nákup - stačí mrknout na banner v pravém menu mého blogu a při objednávce zadat slevový kód!

2 komentáře:

  1. Ty capáčky vypadají fakt suprově... Určitě je pořídím taky, díky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou super a kvalitně zpracované, fakt doporučuju :)

      Vymazat