středa 18. května 2016

Knihy pro děti / Strýček Slon

Pokud máte už trochu větší děti, nebo klidně menší se zájmem o delší čtení, přináším tip na další hezkou dětskou knížku. Subjektivně bych ji doporučovala až tak pro čtyřleté. V knize je dokonce věkové určení 6+, je to totiž kniha z edice "První čtení", díky velkým písmenům a krátkým větám se bude malým čtenářům snadno číst.



Kniha Strýček Slon od známého amerického spisovatele a ilustrátora Arnolda Lobela vypráví v několika kapitolách příběh malého Slona, kterému v bouři na moři uvízli rodiče, a tak se ho na nějakou dobu ujal starý strýček Slon. Strýček Slon se za každou cenu snaží malého ušatce rozptýlit a rozveselit, snad se mu to nakonec i povede. Jednotlivé kapitoly se na sebe nijak nevážou, je tak možné číst knížku na pokračování -  každý večer jednu. Příběhy jsou nenáročné, třeba o počítání, tajných přáních, o radosti z nového dne... Ilustrace jsou originální, jednoduché, na mě působí možná trošku ponuře (to je ale možná dáno spíš postavou slona, která na mě nikdy nijak vesele nepůsobila).






Možná o něco zajímavější a rozhodně lépe hodnocená je autorova série o žabácích. O nich jste toho možná slyšeli víc, jmenují se Kvak a Žbluňk a jsou známi po celém světě. Jsou celkem tři - Kvak a Žbluňk jsou kamarádi, Kvak a Žbluňk se bojí rádi, Kvak a Žbluňk od jara do Vánoc.

Žádné komentáře:

Okomentovat