pondělí 2. května 2016

Knihy pro děti / Ti otravní králíci

Milý příběh se šťastným koncem pro malé děti. Pokud stále hledáte knihy, které budou jakýmsi přechodem mezi leporely s dětskými říkadly a klasickými pohádkami, knížka Ti otravní králíci  je ta pravá (autorem je Ciara Flood, vyšlo v nakladatelství Svojtka & Co).



Velká kniha s papírovými listy vypráví příběh o mrzutém medvědovi, který byl šťastný, že žije nerušeně sám v lese. Pak přišli králíci a pořád po něm něco chtěli. Medvěd byl ještě mrzutější. Až do té doby, než mu králíci napsali překvapivý dopis. A medvěd šel do sebe :)





Knížka je nádherně a bohatě ilustrovaná a textu je tak akorát pro malé čtenáře - na každé stránce pár slov, přesně tolik, aby to pro děti nebylo náročné, přesně tolik, aby děti dokázaly udržet pozornost. Přesně takové knihy nás poslední dobou baví nejvíc (teda kromě encyklopedií - ty stále vedou).

4 komentáře:

  1. Zrovna máme na nočním stolku a čteme pořád dokola :).Celkově bych řekla, že máme dost podobný vkus na knížky - tímto bych také chtěla poděkovat za výborné tipy (již máme doma králíčka a skříp škráb k Vánocům). Možná by se Klárce později líbily knížky od Pavla Čecha, ty jsou u nás také hodně frekventované např. O čertovi nebo série o pavoučkovi Čendovi...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kláro, moc děkuju za milá slova! Mně ty dětské knížky hrozně baví, chtěla bych mít moře času, abych hledala v knihkupectvích nové a nové. Jsem ráda, když občas někoho inspiruju, to je pro mě největší radost z blogování. Ilustrace Pavla Čecha se mi líbí, moc díky za tip, přidávám do našeho seznamu "must have". Kolik je tam textu?

      Vymazat
  2. Nemáte vůbec zač, je fajn mít kde čerpat inspiraci na zajímavé knížky, protože těch není nikdy dost. Ještě se chystáme na i Gruffala, kdysi jsme ho měli půjčeného z knihovny, ale pouze jako klasickou knihu, takže Ježíšek určitě přinese mladšímu synkovi tu zvukovou....Jinak v knihách od Pavla Čecha je textu maličko (pár řádků velkými písmeny) a na druhé straně je vždy pouze obrázek + občas vložena obrázková dvoustrana. Ale myslím si, že příběh je až pro trošičku větší děti než je Klárka (my začali číst asi kolem čtvrtých narozenin), ale uvidíte sami.
    Těšíme se na další recenze :)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kláro, děkuju, moc se mi líbí, takže mám ve wishlistu a něco pořídím, možná na Vánoce... Gruffalo je fakt bezvadný, líbí se i Jakubovi a ten má 7m.

      Vymazat