sobota 19. března 2016

Z čeho mám radost / Handmade oblečky pro děti

Víte o mojí slabosti pro handmade oblečky pro moje děti, že. Jsem moc ráda, že kolem existuje tolik šikovných maminek s šicím strojem, které se na mateřské pustily do podnikání v tomto oboru. Jsem za ně vděčná, protože díky nim mohou Klárka a Jakub nosit pěkné designové kousky, které jim já (neschopná jakékoliv tvorby s jehlou a nití) nedokážu ušít.

Před několika týdny jsem narazila na krásné a opravdu originální věci od Karolíny, která šije pod značkou Ric Pic. Oblečky, které vymýšlí a tvoří, vás ohromí na první pohled. Stejně jako mě, já hned věděla, že něco musím dětem na jaro pořídit. Po krátkém zvažování jsem vybrala medvědí overal pro Jakoubka a zebří harémky pro Kláru. A rozhodně jsem tady nenakoupila naposled, pomalu se chystám na letní kousky...

Balíček dorazil rychleji, než jsem čekala a nadšeně jsme jej s Klárou rozbalily. Osobní věnování mě vždycky mile překvapí.


Naprosto dokonalé zpracování, precizní detaily, látky kvalitní a příjemné na dotek (navíc s atestem Öko-Tex Standard). Klára si hned harémky vyzkoušela a nechtěla je sundat ani na spaní. Když se chtěla nasoukat do Kubova overalu, musela jsem ji stopnout.

Jakubův overal s kapucí je šedo-černo-bílý, jednoduchý design s motivem medvědů v lese. Teplákovina. Krásně nahradí teplé kombinézy, ze kterých vyrostl. Na rukávech i nohavicích příjemně dlouhé černé náplety. Zapínání na zip téměř po celé délce. Když se teď oteplilo, začala jsem jej Kubíkovi dávat na ven do kočárku, moc mu sluší a sklízí pochvaly. Je super i do nosítka/šátku, protože nemá ťapky, jak často overaly a kombinézy mívají.






Klářiny harémky mají zebří vzor, kratší černý náplet v pase a na nohavicích. A mají kapsy, které kupodivu nepůsobí nijak rušivě, ani se v jejich místě látka zbytečně nekrabatí. Prostě tam sedí, jako by to nemělo být jinak. A Klára kapes hojně využívá, zlozvyk cpát ruce do kapes má asi po mně. Jsou pohodlné, z pevné bavlny.







Pokud vás oblečky zaujaly, mrkněte na FB profil Ric Pic. Ve fotoalbu najdete vzorník látek, který Karolína neustále aktualizuje a doplňuje. Snaží se na trhu hledat nové a neokoukané vzory, což je super. A v neposlední řadě si prohlédněte fotky její tvorby, je vážně inspirativní.

Karolíno, moc děkujeme!

2 komentáře:

  1. Ten overálek je dokonalý! Jdu hned zkouknout, Máťa by něco takového na jaro potřebovala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, ten overal je naprosto dokonalý, stojí to za to. Já bych v tom Jakuba sežrala, jak je roztomilý.

      Vymazat