pátek 4. března 2016

Knižní šifra 2 aneb Z hlavy se mi kouří

V poslední době jsem si oblíbila internetové knihkupectví Martinus.cz, nejen kvůli široké nabídce, ale Martinusáci jsou mi jaksi sympatičtí. Třeba tím, že kromě obyčejného prodeje dělají i spoustu věcí kolem. Čtu pravidelně jejich newslettery (na rozdíl od jiných newsletterů), píšou milý blog, často vyhlašují knižní soutěže, vymysleli zajímavý projekt Knihoběžník... A už podruhé spustili unikátní hru s názvem Knižní šifra.


Včera večer jsem začala hrát taky, prostě mi to nedalo. Prvně jsem si říkala, proboha, já budu trapná, furt všude hlásám, jak ráda čtu, a poznám prd. Nakonec na tom nejsem asi tak zle a během pár minut jsem v ilustraci odhalila 6 knih. Božínku, jakou já měla radost. Kdy jsem naposledy něco hrála? Cupcake Mania na Chlupáčově telefonu asi před rokem. Mozek po dlouhé době pracuje na plné obrátky, dlouhodobé kojení mu tedy (zdá se) neuškodilo :) A jedu dál, těšila jsem se ráno na další díl skládačky.

V čem Knižní šifra spočívá?

Je to jednoduché, zaregistrujete se a hledáte názvy knih ukryté ve velké ilustraci. Knih je tam ukryto celkem 64, různé žánry, z různých období. V průběhu března se každý den odhalí jedna část ilustrace, jedno nové okénko, kde se můžou ukrývat další knihy. Název knihy potom vepíšete do políčka pod ilustrací a čekáte na potvrzení, jestli jste se trefili. Správně uhodnuté knihy se vám ukládají. Pokud navíc v březnu v eshopu nakoupíte, zdvojnásobí se vám počet uhodnutých knih (tím pádem potenciální výhra) a dostanete zdarma antistresové omalovánky formátu A2 s vyobrazením celé šifry. Výherce tak může získat až 128 knih dle vlastního výběru - to mi přijde jako úplný sen :) Podrobná pravidla najdete na stránkách.

Hledání je vážně zábava, uvidíte, že nad obrázkem budete přemýšlet ještě v posteli...

6 komentářů:

  1. Jeej,newsletter s kniznou sifrou om si vsimla aj v mojej schranke,ale neklikla som,no teraz uz viem,ze to musim cim skor napravit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, šup šup, do toho, taky jsem tomu ze začátku pozornost nevěnovala, pak mi to nedalo :)

      Vymazat
  2. A inak ja mam na Martinuse rada,ze okrem kniziek onukaju aj zaujimave caje,kavy a ine napoje,susene ovocie,ale trebars aj puzzle a pod. Tento rok som tam na Vianoce ku knizkam prikupila aj kopec dobrot :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jo jo je to supr uz mi chybi jen posledi kniha a mam to hotovy:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to teda klobouk dolů, mně jich chybí víc, ale až budu mít víc času (haha), tak si na to sednu :)

      Vymazat