pátek 9. dubna 2021

Chytrá hračka / Magnetická stavebnice pro malé děti SmartMax

Magnetické hračky jsou většinou zaručeným klíčem k úspěchu. Děti baví zkoumat, jak magnety fungují, líbí se jim, jak jim magnety usnadní skládání, zároveň však umí ty nejmenší děti pozlobit, když jdou zrovna proti sobě. Už asi pět let máme doma základní sadu magnetické stavebnice SmartMax, která je přizpůsobena právě těm nejmenším. Díky velikosti jednotlivých dílků je naprosto bezpečná, nehrozí pozření malých částí. Všechny kousky SmartMaxu jsou navíc tak bytelné, že jsou prakticky nezničitelné. Sady jdou vzájemně kombinovat, můžete zvolit základní stavební sady, nebo sady na výrobu masivní kuličkodráhy, nebo různé zábavné sety pro hravé malé děti - autíčka, zvířátka, nebo třeba tento první totem.


Z rodinného archivu jsem vyhrabala fotky malého Jakoubka, jak si hraje se startovní sadou SmartMax, kterou dostal k prvním narozeninám (a nemůžu uvěřit, že na blogu ještě není). Tohle je totiž parádní dárek pro jednoleťáka. A taky klidně pro dvouleťáka. Tato jednoduchá sada se skládá pouze z magnetických tyček dvou velikostí a velkých magnetických koulí. Začátečníci skládají dlouhé hady a ohrady. Starší si troufnou na krychle, střechy a pyramidy. Magnety vevnitř jsou dost silné, takže stavby drží pevně.




SmartMax to má vyladěné do posledního detailu. Tyčky jsou vždy v teplých a studených barvách, ty se k sobě přitahují. Dáte-li však k sobě třeba modrou a zelenou tyčinku, budou se odpuzovat. Kuličky přitáhnou všechno. Delší tyčky mají silnější magnet než ty kratší. Není divu, že stavebnice sbírají ocenění, kde se dá.




Nedávno jsme byli na návštěvě (pssst!) a Matýsek u kamarádů moc hezky pracoval s tímto vymakaným mixem vozidel. Tato sada už je určena starším dětem (3+) a vážně uvažuju, že ji Matějkovi k narozeninám pořídím. Dopravní prostředky jsou stále hračkou číslo jedna a toto mi přijde zábavné a chytré zároveň. Ze sady jde sestavit několik typů autíček, se kterými si jde posléze samozřejmě hrát.



Magnetická stavebnice rozvíjí u dětí jemnou motoriku, prostorovou orientaci, skládání podporuje dětskou fantazii. Magnety jsou často také o trpělivosti, zvlášť u malých prcků.

Pokud budete nakupovat v eshopu Agátin svět, nezapomeňte využívat slevový kód na 10% "IGFZRZKA10".

Žádné komentáře:

Okomentovat