pondělí 7. prosince 2020

Dřevo do domu / Bedny a bedýnky

Upřímně se plastům nedokážu zcela vyhnout. Některé věci jsou pro mě v plastu jednodušší. Jenže dřevo je dřevo. Dřevěné hračky pro malé děti jsou nejlepší, i když dostat dřevěnou kostkou po hlavě bolí. Dřevo je ekologické, dřevo je nadčasové, dřevo je teplé, dřevo uklidňuje. A hlavně v interiéru dobře vypadá. Líbí se mi dřevěné dekorace, mám ráda jednoduchá řešení. Moc se mi třeba líbí paletový nábytek, kdybych měla zahradu, zkusila bych něco stlouct. Při hledání Matějkovy dřevěné truhličky na vzpomínky jsem narazila na eshop Čisté dřevo. Klárka s Kubíkem totiž už svoji krabici na poklady, kam jim uchovávám klíčové předměty, dávno mají, s Matějem jsem ve skluzu. Asi stejně jako jsem s ním ve skluzu ve zpracování fotoknih, odplenkováním a odstavením. Dřevěnou krabici už má, teď by měly přijít na řadu další resty :)


Do dřevěných boxů jim ukládám hmotné vzpomínky. Počítám s tím, že si je jednou děti vyzdobí po svém, že si je třeba polepí fotkami, nebo mušličkami, nebo pokreslí pastelkami. Je to jejich. A vím, že jednou budou vděční. Je tam ukrytá láskyplná všehochuť - fotky z ultrazvuku, náramek z porodnice, dárek z obce k vítání občánků, dudlík, oblíbené kousátko i Klářiny první šatičky. Ale taky medaile a diplomy, pramínek ostříhaných vlasů, krabička s vypadanými zoubky, vstupenka ze zoo i lístek z lanovky. Truhlička by měla být dostatečně velká, ale přitom skladná, měla by mít víko, ať se na poklady nepráší.


A pak mě na eshopu zaujaly obyčejné dřevěné bedýnky. Nikdy by mě nenapadlo, jak široké využití může mít klasická bedýnka. To je jako s těmi paletami. Stačí hodit do googlu a inspirace vyjede tolik, až oči přecházejí. Líbí se mi myšlenka bedýnek namísto poliček, nebo třeba bedna místo nočního stolku. Bedýnky jsou nejen šikovně vymyšlený a variabilní úložný prostor, ale taky povedená dekorace. Hodí se do každého interiéru, neurazí moderní design, ani chalupářský styl.




Pořídila jsem si sadu tří bedýnek. Slouží k různým účelům. Primárně jsem si je objednala pro sebe do ložnice, aby mi vyplnily nevyužitý roh mezi skříní a dveřmi a zakryly nevzhlednou zásuvku. Prý si tam dám kytku a svíčku a fotorámeček. Pche. Z nejmenší je domeček pro figurky zvířat, z prostřední přenosná knihovnička nočníkových knížek, v největší parkují autobusy. Přetahujeme se s Matějem, kdo s koho.




Aktuálně v nich mají děti v pokojíku uloženou výslužku od Mikuláše, takže u nás rozhodně neleží ladem. Bedýnka. Koho by to napadlo. Potřebovali bychom jich ale rozhodně víc :)



Je to krásný eshop. S kvalitními dřevěnými výrobky. Pokud ještě sháníte poslední vánoční dárky, tady můžete nakoupit třeba dřevěné kuchyňské potřeby, klasické dřevěné hračky nebo vkusné dekorace. Já jsem krom výše zmíněného pořídila i luk, o kterém děti dlouho sní. A taky výřezy z překližky s vánočními motivy, které si děti budou v tomto týdnu zdobit.

-
Tento článek vznikl na základě spolupráce s eshopem Čisté dřevo.

Žádné komentáře:

Okomentovat