úterý 27. srpna 2019

Chytrá hra / Cestovní mini sudoku pro děti

Českou rodinnou firmu Hravokádo nejde neobdivovat. Začala jsem je sledovat už před mnoha měsíci na IG a každou další fotku jsem si ukládala do své děravé paměti. Moje láska ke dřevěným hračkám mě utvrdila v tom, že musím nějakou jejich hračku/hru vyzkoušet i na svých dětech. Originální nápady, přírodní materiál a prvky Montessori. Nádherná kombinace. Tenkrát jsem úplně viděla malého Matěje, jak si hraje s těmito vkusnými dřevěnými pomůckami. Jenže to byl ještě miminko, co sotva udrží v ruce chrastítko. Tak jsem jako první objednala něco pro Klárku. Cestovní verzi hry Mini sudoku. Já jsem kdysi sudoku valila ve velkém, hrozně mě to bavilo a uklidňovalo. Můj táta luští dodnes. Když jsem viděla tuto dětskou kompaktní verzi vyrobenou ze dřeva, kde čísla nahrazují barevné kolíčky, moje hravá duše zajásala. Klárka je hodně přemýšlivý tip a hlavolamové hry u ní měly vždycky úspěch, tak jsem věděla, že ji to dostane.
 

Princip sudoku je jasný. Tahle hra je ale vhodná už pro děti předškolního a mladšího školního věku. Hraje se s barvami, ne s čísly, což je pro děti vždycky líp uchopitelné. A ve čtverečku (řádku/sloupci) jsou jen čtyři barvy, takže to opravdu zvládne už pětileté bystré dítě.
 

 
 
Kubík to ve svých necelých čtyřech ještě nezvládá, on ale ty hlavolamy obecně přijímá pomaleji než Klárka. Když ale hru poprvé viděl, hodně ho zaujala a vkládal si barevné kolíčky podle nějakého svého systému. Myslím, že tato hra velice brzo zabaví i Matějka a pomůže mu s rozvojem jemné motoriky.
 


 
Záměrně jsem vybrala cestovní verzi Sudoku. Do auta, na pláž, do batohu na výlet vlakem. Cestovní verze se od té klasické liší tím, že ve spodní části zejí otvory "navíc", které opatrují právě nepoužívané kolíčky. Součástí jsou také zalaminované kartičky se zadáními.
 
 
Jinak opravdu jen dřevo, dřevo, nic než dřevo. Precizní zpracování, zaoblené rohy, kvalitní a šetrné akrylátové barvy vhodné i pro dětské hračky.
 
 
Pokud vás hra taky zaujala a fandíte českým výrobcům, doporučuju nabídku pečlivě prozkoumat. Hravokádo jsou i úžasné geoboardy (to bude můj tajný vánoční tip), kolíkové vkládačky pro menší děti, různé geografické vkládačky, vkládačky se zvířaty, balanční hračky, maxi dřevěné korálky...
 
 
V neposlední řadě chci zmínit, kdo vlastně stojí za značkou Hravokádo. Rodinný podnik. Z Třeboně. Lucka hračky vymýšlí, její manžel vyřezává, Lucka následně přepečlivě maluje a stará se o to, aby se všechny ty nádhery dostaly až k nám. A k vám. Ideálně k celému světu. Zasloužily by si totiž velkou pozornost. Lucka a její muž mají můj nekonečný obdiv nejen proto, že si plní svůj sen, ale taky proto, že zvládají vést tak úspěšný projekt i se třemi malými dětmi.
 
Tak co, znáte už Hravokádo? Co by se vám z nabídky hodilo? Pro všechny novinky doporučuju sledovat IG profil @hravokado ♥

2 komentáře:

  1. Nádhera!! Sudoku mini musíme taky mít! Kam chodíte na takovéhle značky/výrobce??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, moc doporučuju. Hrozně se těším na další kousek, co zas pořídím. Já ani nevím, občas na mě něco vyskočí na IG a je to :) Hrozně bych chtěla na blogu právě tyto firmy a výrobce, ale obnáší to právě spoustu hledání a googlení, na což teď nemám moc kapacitu, takže jsem ráda, když něco krásného objevím náhodou. A dobrou inspirací pro tyto lokální firmičky bývá třeba v Brně a Praze Mint market...

      Vymazat