středa 17. dubna 2019

Chytrá hračka / Magnetická puzzle mapa Woody & Slevový kód

Dlouho tady nebyl tip na hračku nebo hru, která se u nás doma osvědčila a která moje děti nejen baví, ale i učí. Takže resty doháním a chci se pochlubit s velkou magnetickou mapou, která nabízí hodně aktivit. Pěkná edukativní hra s názvem Svět v obrázcích je dokonce zařazena v anketě Dobrá hračka, ve které stále můžete hlasovat (do konce dubna).
 

Mapu jsme zkrátka museli mít. Klárka má docela intenzivní poznávací období a svět ji fascinuje. Má doma i Atlas světa z Kouzelného čtení a baví ji čím dál víc. Myslím, že zeměpisu se věnují dost i ve školce, protože mě občas doma vyloženě překvapí. Pozná kontinenty, zná některé státy a světová města, nějaké vlajky, pár zajímavostí, kde co žije, jak to tam asi vypadá... U mých rodičů visí na zdi mého pokoje dvě mapy, svět a Evropa. A často si u ní povídáme, Chlupáč ukazuje dětem, kde byl na služebce, ukazujeme si, kde jsme společně byli a kam bychom se rádi podívali.
 
 
 
Magnetická mapa Woody je vyloženě multifunkční. Je hezkou dekorací do dětského pokoje, má pevné poutko k zavěšení, stačí jen navrtat pořádný hák do zdi, aby ji udržel. My ji máme zatím bezprizorní, nejčastěji někde opřenou (tím, že je to tenká deska, můžete ji zastrčit třeba pod postel). Její hlavní funkcí je poznávání světa hravou formou - pomocí skládání puzzle. Jednotlivé státy a území s vyobrazením typických atributů se skládají na magnetickou plochu. Není to tak jednoduché, jak to vypadá, úplně samostatně ji podle mě zvládnou až školáci. Když máte mapu poskládanou, děti získají dobrý přehled o tom, kde co leží, a co je pro danou zemi určující. A pak můžete v hře pokročit. K mapě patří ještě textilní pytlík, ve kterém jsou obrázky, stejné jako na mapě. Děti by měly přiřazovat na správné místo na mapě. Ze začátku můžete hrát jen tak, až budou děti větší, příp. víc obeznámené s mapou, můžete přiřazovat na rychlost. Ještě podotýkám, že mapa je anglická.
 


 
Mapa je velká (80*50 cm). A dřevěná. A poměrně těžká. Bila jsem se do hlavy, když jsem zvolila osobní odběr na prodejně, a táhla se s ní domů přes celé Brno, navíc s dvěma dětma. V šalině jsem lehce ohrozila pár důchodců, ale mapu jsem domů dostala. A zjistila jsem, že kočárek se fakt blbě tlačí jen jednou rukou. Takže mapu si buďto nechejte poslat kurýrem, nebo vyzvedněte autem.
 
 
Pokud se vám tato mapa zalíbila, můžete využít slevový kód na nákup v eshopu Agátin svět. Sleva 10% se vztahuje na celý sortiment a využít můžete do konce roku (31.12.2019). V objednávce zadejte tato kouzelná písmenka "IGDHBLOGZRZKY10".

3 komentáře:

  1. Tak tohle je velká paráda :-O Máme zatím menší puzzle a vkládací kostku, ale tohle je do budoucna dobrý tip. Díky, Pája

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, nevyfotila byste prosím, jakým způsobem je tam vyobrazen Česko?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, ráda nafotím, napište mi prosím mail na blogzrzky@gmail.com, díky

      Vymazat