pondělí 4. února 2019

Audiokniha / Sestra

Titul: Sestra
Autor:  Louise Jensen
Interpret:  Ivana Milbachová
Délka poslechu: 13 hodin 2 minuty
Seženete na Audiotéce
 
Anotace
 
Od smrti své nejlepší kamarádky Charlie musí Grace neustále myslet jak na ni, tak i na její poslední slova: „Udělala jsem něco strašného. Snad mi odpustíš...”. Když se rozhodne vyzvednout a otevřít schránku, kterou spolu jako patnáctileté zakopaly v lese, začne jí být jasné, že je toho hodně, co o své přítelkyni nevěděla. Třeba to, jak silně toužila po setkání s otcem, kterého nikdy nepoznala. Grace po něm začne pátrat na vlastní pěst a objeví tak Annu – dívku, která tvrdí, že je Charliina nevlastní sestra. Anna zaplní prázdné místo po Charlie a velice se s Grace i jejím přítelem Danem sblíží. Jenže něco není v pořádku... Zdá se jí to? Nebo proti ní někdo vede štvavou kampaň, protože se přiblížila pravdě o Charlie a Anně?
 


Recenze
 
Lehce znepokojivý psychologický thriller z Anglie. Příběh o pošahaných ženských, které bojují do posledního dechu. Na druhou stranu dobře vypracovaný děj, logický a relativně uvěřitelný. Tušíte, kterým směrem se bude audiokniha ubírat, přesto vás autorka s každou další kapitolou aspoň trochu překvapí a napětí pozvolna stupňuje.

Autorka si umí dobře poradit s psychologií postav, myšlenkové pochody, bolesti a strachy popisuje velice důvěryhodně a věnuje se z 90% jen ženám. Muži jsou v tomto románu jen okrajovou záležitostí. Hlavní hrdinka mi v mnoha situacích přišla vyloženě naivní až přihlouplá, místy mě to štvalo.

Vždycky mám ráda střídání různých rovin, tady se prolínají události z minulosti a současnosti, což dodává příběhu na svěžesti. Děj měl spád, nic se netáhlo ani zbytečně neprodlužovalo. I závěr mi přišel fajn, nemám ráda nepřirozené happy endy, ale taky nemusím prvoplánová finále. Taková, která se vyloženě nabízejí. Tady se to povedlo a skončilo to vlastně "správně".


Kniha mě v mnohém překvapila. Jsem ráda, že některé zlé věci, co se v ději udály, nebyly ve skutečnosti tak zlé, jak vypadaly, a byly pouhým dílem osudu.

Po dlouhé době mi úplně neseděl interpretčin hlas. V běžných polohách byl v pohodě, při snaze o důraz nebo střídání hlasů na mě působil nepřirozeně.

Jestli máte rádi napínavé a znepokojující thrillery, ale zároveň netoužíte po "krvi", pokud preferujete ženské hrdinky a baví vás rodinná dramata, bude se vám Sestra určitě líbit.

Žádné komentáře:

Okomentovat