úterý 14. srpna 2018

Moje první barefoot tenisky Lems

Už je to tak. Jak jednou člověk s barefoot začne, těžko se vrací ke klasice. Noha si rychle zvykne na úplně jiný komfort, nekonečný prostor kolem prstů, měkkost a poddajnost. Ano, ale ta cena. Dlouho jsem to vnímala jako nepřekonatelnou překážku. Jenže jsem zjistila, že nepotřebuju moc párů. Mám jedny podzimní, jedny jarně-letní, jedny letní gumové a nově jsem si k nim pořídila tenisky Lems Primal 2. Barefoot tenisky mi v botníku chyběly, ani ne tak na sport, ale na dovolenou do hor a na běžné volnočasové chození. Koupila jsem je náhodou a velice narychlo od kamarádky, protože jí nesedla velikost a chtěla je vracet. Mně naopak sedly perfektně, udělaly jsme bleskovou směnu u Klárky ve školce a odchodila jsem v nich 10 dní v Neapoli.


Lems jsou velice lehké a ohebné. Na noze je prakticky necítíte a přesto v nich máte pocit dobře chráněného chodidla, což je podle mého názoru pro tenisky fajn. Všechny ostatní troje barefoot boty, co mám, jsou Vivobarefoot, určené spíš na běžné nošení. Nosím je sice i do lehkého terénu, v Ultra jsem dokonce odchodila hory v Černé Hoře i Slovinsku, ale někdy přece jen oceníte trošku masivnější podrážku. Podrážka u Lems má mít 8 mm, což je zhruba o 4 mm víc než Vivo. Ale nevadí mi to. Vyloženě v Neapoli se mi v nich chodilo moc dobře, protože jsme z velké části zdolávali tvrdý povrch.




Boty mají vyndávací vložku, což je super kvůli údržbě. Mám velikost 41 (!) a v nich přesně centimetrový nadměrek - já která jsem nosívala výhradně 37. V této velikosti váží jedna bota s vložkou 205 g. Pro srovnání nějaké moje staré tenisové boty Adidas ve velikosti 37 váží 300 g. Vivobarefoot jsou ještě o něco lehčí než Lems.



Líbí se mi síťovinové provedení, které i v létě dýchá. Designem se mi líbí, na výběr je hned z několika barevných provedení. Jsem ráda, že kamarádka, od které je mám, si vybrala přesně takové, jako bych si vybrala sama - tyrkysová modrá je sama o sobě hodně výrazná a v kombinaci s čistě bílou podrážkou a neonově žlutými detaily perfektní. Součástí balení jsou i jedny tyrkysové tkaničky, tak můžete střídat.


 
Jsou neskutečně pohodlné, chůze v nich mi připomíná chůzi v mechu, jsou tak měkké. Krásný tvar špičky, která dává velkorysý prostor všem prstům. Doufám, že mi několik sezón vydrží a že mi jednou moje chodidla poděkují ♥

12 komentářů:

  1. Ty jsou!!! Uz dlouho pokukuju po tyrkysovych bare od Merrelu,ale tyhle snad maji jeste vetsi smrnc!! Jdu googlit 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky chtěla ty Merrelky, i kvůli mnohem lepší ceně, ale tady to fakt byla taková hurá akce, kdy jsme si s kamarádkou vyměnily boty versus peníze ve školkové šatně. A tyhle mají asi poloviční podrážku oproti Merrelům. Ale pokud si budu kupovat ještě jedny tenisky, sáhnu asi po zelených Merrel :)

      Vymazat
    2. Tak se budu těšit na recenzi!! :) Myslíš, že ty Merrelky mají tlustou podrážku?? (jakože ne tolik bare??) Já právě kupuju barebotky zatím jen našemu mládežníkovi a sama mám trochu z těch tenkých podrážek obavy. Neumím pořádně chodit (dupu přes paty) a chodím i dost po horách a kamenech a s nákladem (dítě) na zádech, takže bych brala něco, co bude macatější bare, ale s místem pro prsty, to se mi na tom asi líbí úplně nejvíc. :) Budu asi muset někam do velkoměsta a ozkoušet to.

      Vymazat
    3. tyto Lems mají mít 8 mm, Merrely mají tuším 1,5 cm, což je dvakrát tolik. Prostorné určitě budou, ale určitě to jsou kompromisy, nemyslím si, že barefoot. Ale zas tolik se v tom neorientuju. Pokud se ale bojíš výše zmíněného, tyto Lems by ti mohly sedět, krásný prostor pro prsty, ale podrážka už mi přijde taková macatější. Já si v tom přišla jako v měkkých papučích a terén mi nedělal problém...

      Vymazat
    4. Tak to by mohlo být fajn!! Díky moc! ;) Vyrazím zkoumat :)

      Vymazat
    5. Tak se těším, až na IG uvidím foto z nějakýho parádního výletu v nových botkách :)

      Vymazat
  2. o téhle značce už jsem slyšela jen si nevybavím od koho
    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, ty jsou. Barevne se mi moc libi. Ja jsem konecne po x zvazovani poridila leguanito cerne tenisky a je v nich taky jak v pokojicku. Nikdy jsem nemela jinou velikost nez 37/38 a ted nosim 40! Docela jsem koukala, jak je prostor v bote dulezity, zezacatku jsem si myslela, ze jsou velke, ale to byl jen nezvyk :-) Jen teda nevim, jak to vyresim, az se budu vracet do prace. Ted se chystam na nejake nejake celorocni balerinky k satum, abych nemusela porad jen v sandalech, v tech dochodim sezonu a pujdou z domu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, super zpráva, první barefootky ♥ Jsem ráda, že jsi spokojená a neřeš, co bude pak, v dnešní době je už i spousta elegantních botek. Je vtipné / děsivé, v jaké iluzi jsme žily, že jsme celý život chodily v malých velikostech, co?

      Vymazat