neděle 21. května 2017

Klárčiny barefoot sandálky na léto

Prakticky od zimy jsem přemýšlela, jaké boty koupím na jaro Klárce. Rozhodně jsem pro ni chtěla tenisky, protože trávíme hodně času pohybem, ale taky jsem chtěla nějaké botky, ve kterých si vyrazí do města, do kavárny, do kroužku, něco, co vypadá pěkně i k šatům. Ideální volbou se mi zdály balerínky, které sama ráda nosím. Všechny moje plány ale postupně troskotaly. Livie&Luca mají sice krásné balerínky, velmi kvalitní boty s roztomilým, přitom ne kýčovitým designem. Ty ale nejsou moc na vysoký nárt, jak už jsem zjistila. Little blue lamb nabízejí ve větších velikostech šikovné kompromisy, do kterých jsem byla ochotná jít. Boty vypadaly velice odolně, bohužel Klárce vůbec nesedly. A já jsem nakonec ráda, že jsme neopustili barefoot varianty. Mohla jsem sáhnout po osvědčených KidOFitech, ale jednak jsem chtěla druhé boty o něco levnější a taky jsem chtěla vyzkoušet něco jiného. Chvíli jsem přemýšlela i o capáčcích, dokonce jsem objevila variantu kožených capáčků s gumovou odolnější podrážkou... Dny běžely, postupně se oteplovalo a vlastně to počasí nakonec vybralo za mě. Nakonec jsem nekoupila žádné balerínky, ale rovnou sandálky. Sandálky s ultratenkou podrážkou Tikki Shoes.


Boty Tikki už znám, byly to Jakubovy první boty. On měl tenkrát zimní variantu se 4 mm podrážkou a naše velmi kladná zkušenost mě utvrdila v tom, že vybírám i tentokrát správně. Jakub boty nosil několik měsíců denně a nenesou žádné známky poškození. Jde vidět, že zpracování je opravdu kvalitní. Klárka si sama vybrala vzor, rozhodně musela mít růžové, váhala mezi holčičkou a kočičkou. Nakonec vyhrály tyto sandálky s kočkou. Je to střízlivá kombinace světlounce růžové (skoro pudrové) a vínově červené. Na holčičí noze vypadají moc pěkně.


 
Když jsem boty pořizovala, naměřila jsem délku nohy 16 cm a šířku 6,8 cm. Podle tabulky jí měla dobře padnout velikost 27 (vd: 17 cm a vš: 7,1 cm). U sandálů nemusí být nadměrek tak velký, centimetr bohatě stačí.


 
Stélka je netvarovaná, kožená a z boty nejde vyndat. Zapínání je na jednoduchý suchý zip v oblasti nártu, může se tak dobře přizpůsobit konkrétním potřebám.

 
Sandály jsou celokožené (kromě gumové podrážky) a velice měkké. Nemají ničím vyztuženou patu (je to jen kůže), takže nemusí sedět úplně každému - nedoporučují se dětem s tendencemi ke šmajdání či s valgózními kotníky. Obecně se říká, že Tikki jsou dostatečně široké a velkorysé k vyššímu nártu. Klárčině noze sedí perfektně.


Boty nemají vnitřní švy, což mi přijde fajn. Celkově mi zpracování přijde precizní, pomalu bych řekla jako ruční výroba. V rodinné firmě v Rumunsku si asi dávají ještě záležet. To, že jsou boty ušité v Evropě, mi je sympatické.


74 gramů. Tolik váží jedna bota. Myslím, že ji dítě na noze nemůže ani cítit. To v kombinaci s 2 mm širokou a 100% flexibilní podrážkou z Tikki dělají opravdu povedený barefoot. Podrážka je ohebná ve všech směrech, botu srolujete do palačinky jedna báseň :)






 
Počítejte s tím, že to jsou opravdu boty do tepla a sucha. Tenká podrážka, nízký střih i odvětrávající otvory rozhodně nohu nezahřejí. Naopak z nich dělají velmi příjemnou botu do horkých dnů, protože dobře větrají a noha se v nich moc nepotí.

 
Sandálky se Kláře nosí dobře, střídáme je s teniskami, poslední dobou je dokonce preferuje. Přece jen v nich má noha maximální možnou volnost. Já ji je ale nechci dávat, když vím, že pojede na odrážedle. Podrážka je opravdu tenká a bojím se, aby ji za měsíc nesedřela na kost. Dokonce jsem pořídila ty odporné gumové návleky na boty kvůli zběsilé jízdě na odrážedle a ještě zběsilejšímu brždění, ale je to teda velká šílenost, která navíc na širokých barefootech ve velikosti 27 úplně elegantně nesedí :( Jak tohle řešíte vy?


Poznámka na závěr: tyhlety Tikki si vybírá spousta rodičů namísto bačkůrek do školky, podrážka je protiskluzová a nebarví.

Pokud rádi čtete můj blog, pokud tady hledáte inspiraci, pokud vám můj blog pomáhá v uklidnění sebe samých, pokud tady zaháníte nudu, pokud vyhlížíte nějaké soutěže, zkrátka pokud máte moje články rádi, budu velmi ráda, když mi dáte své hlasy i v druhém ročníku ankety MAMAblog roku! Minulý rok jste můj blog vynesli vysoko a budu vděčná za podporu i letos. Hlasovat můžete každý den až do 1.6. Každým svým hlasem zároveň dostáváte možnost vyhrát jednu z krásných cen.
 
 ♥♥♥ Děkuju vám! ♥♥♥

6 komentářů:

  1. Jsou supr. Mým velkým klukům už bych je nekoupila vzhledem k motivům, ale Marečkovi příští rok určitě koupím taky tyhle. Velci kluci mají Vivo Ultra a jsou k nezaplacení. Nám vyhovují maximálně. Loni v nich odchodili celé léto. Teď přez zimu na tělocvik a teď to vypadá, že Ondrovi ještě jsou a Péťovi je koupíme znovu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi moc líbí. Nad vivo ultra premyslim na leto pro sebe - jsem zamulovana do konce ech bilych :) a pro deti je zvazuju na dovolenou. Nikdy kluky neotlacily?? Diky j.

      Vymazat
    2. Ne vubec, i kdyz vypadaji jako boty do vody, nasi kluci v tom odchodili a odjezdili na kole, u vody do vody. Fakt supr. A oba rikali, ze jsou jim v sokole supr pohodlne. Myslim, ze je budeme kupovat dal. Nam fakt vyhovuji. Ted teda Vivo Reno se Petovi rozlepily po mesici. Ale jinak jsou to nase uz asi 9 viva a vzdy spokojenost. Ja mam jarni,letni i zimni od VIvo a se vsemi max spokojenost.

      Vymazat
    3. Spousta lidí si je chválí a moc se mi líbí, jak jsou multifunkční. Takže jsem ráda, žes mi to potvrdila. Já mám Viva troje, jedny - první - jsem zvolila blbou velikost, tak je budu dávat pryč, ale ty druhé dvoje jsou úžasné. Nosím denně a do žádných jiných se mi nechce :)

      Vymazat
  2. Prave jsem Tikki sandalky objednala pro dceru. Ma velmi uzku kotnik a nizsi nart? Vsechny boty ji hodne utahuji. Nejlepe ji sedi Nike Sunray. Budou ji myslite Tikki sedet?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, nejsem odborník, ale trochu bych se toho bála. Klára má přesný opak - širokou a vysoký nárt, sedí ji dobře. Ale ty nohy to je tisíc typů - myslím, že nic nedáte za to zkusit a příp. poslat zpět do 14 dnů - jen ta cesta na poštu :(

      Vymazat