čtvrtek 25. května 2017

Klára a Jakub / Počtrnácté

Doteď bránila výhradně Klára Jakuba. A ejhle, jak ten můj malý chlapeček roste, alespoň duší se z něj stává velký muž. Muž velkých myšlenek. Muž velkých činů. Muž velkých gest. Začal bránit Kláru. Začal se jí zastávat v rodinných sporech, ať jsou jakkoliv divoké, ať je pravda na jakékoliv straně, jakmile máme s Klárkou nějakou "hádku", Klára má v bráchovi jistou oporu. Ona o ni většinou teda v afektu nestojí, ale ve skrytu duše musí být ráda. Dnes Klára udělala něco, čím rozplakala Jakuba, není důležité, co to bylo, a já už to taky pomalu nevím. Nebylo to nic zásadního, ale nebylo to od ní prostě hezké. Nějaký naschvál. On pak asi dvacet minut fňukal, byl protivný. Tak jsem to s Klárou řešila mírně zvýšeným hlasem. Jakub jakoby ve vteřině zapomněl, proč brečí, běžel ke Klárce, obejmul ji, začal ji hladit ve vlasech a na mě řval "Nenene!". Takže tak. V tu chvíli máte tak trochu rozporuplné pocity. Copak jsem nějaká matka-tyran, že můj syn brání přede mnou mou dceru? A na druhou stranu se dmete pýchou, jak hezky ty děti vedete k láskyplnému vztahu.


Klárku Jakub chrání i na hřišti, aniž by to jakkoliv potřebovala. Stačí, když se na ni nějaké cizí děcko podívá a hned tam stojí Kuba a má potřebu to řešit. Bohatý slovník netřeba. Slovo "ne" umí vypustit z úst s takovou razancí, že byste i vy ustoupili. Umí se u toho různě šklebit, nějak pudově se nakrčí, hlavu vystrčí dopředu a kdyby měl na hlavě rohy, snad by i trkal :) Můj malý hrdina. Velký malý brácha ♥

Pokud rádi čtete můj blog, pokud tady hledáte inspiraci, pokud vám můj blog pomáhá v uklidnění sebe samých, pokud tady zaháníte nudu, pokud vyhlížíte nějaké soutěže, zkrátka pokud máte moje články rádi, budu velmi ráda, když mi dáte své hlasy i v druhém ročníku ankety MAMAblog roku! Minulý rok jste můj blog vynesli vysoko a budu vděčná za podporu i letos. Hlasovat můžete každý den až do 1.6. Každým svým hlasem zároveň dostáváte možnost vyhrát jednu z krásných cen.
 
 ♥♥♥ Děkuju vám! ♥♥♥

Žádné komentáře:

Okomentovat