pátek 14. dubna 2017

Parádní český handmade pro děti značky Chiaro

Když jsem v březnu přemlouvala Chlupáče, že bych ráda vyrazila na brněnský veletrh Pro dítě, ani mě nenapadlo, kolik příjemných setkání mi tato událost přinese. Odcházela jsem s velkou taškou, lehkou peněženkou, plnou kapsou vizitek a hlavou tak trochu v oblacích. Seznámila jsem se tady totiž s mnoha inspirativními lidmi, poznala krásné produkty, objevila několik novinek a ráda bych vám na blogu několik úspěšných příběhů představila. Nemusím připomínat, jak ráda mám české kvalitní oblečení. Není proto divu, že nejvíc času jsem strávila na stánku české značky rostoucího oblečení pro děti Chiaro (čte se Kjaro). Bez keců říkám, že bych brala úplně všechno, na stojanech nebyl kousek, který by mě něčím neoslovil. Všechno veselé, nápadité, zajímavě střižené. Tak báječné šije Eva oblečení. A to už od roku 2013!


Po dlouhém vybírání a zvažování, co opravdu potřebujeme a co je jen můj lehce záchvatový "všechnojekrásnéavšechnomusímemít" rozmar, jsem vybrala softshellový kabátek pro Klárku a zateplené legíny pro Jakuba. Ach. Strašně rychle se z těchto dvou kousků oblečení staly nejoblíbenější položky šatníku obou mých dětí a já jsem za to ráda. Během každodenního užívání jsme tak prubli i prvotřídní kvalitu zpracování.



Oblečení je nejen vzhledově povedené a každým coulem originální, ale taky důmyslné. Roste s dítětem a proto pokryje několik velikostí. Tohle u handmade oblečení vždycky oceňuju.


Softshellové kalhoty a bundy jsou u nás nutností, protože trávíme hodně času s dětmi venku, v přírodě, na hory jezdíme v létě i v zimě. Softshelový materiál mám ráda a zatím mě nezklamal. Jak Klára roste, začíná myslet na to, jak vypadá. Oblečení si už vybírá, přemýšlí nad ním. Zatím jsme s tím problém neměli, tak chodívala v šedých kalhotách s modrými prvky a bylo to bez řečí. Teď už je to složitější. Prakticky všechny softshellové bundy na trhu jsou ryze sportovní. Myslím tím co do vzhledu. To proto mě tento kabát Chiaro tak nadchl. Je sice super funkční (vodní sloupec 10000 mm), zároveň však neuvěřitelně šmrncovní. Může se nosit jak k legínám, tak k sukni. Sahá nad kolena, má kapuci, kapsy, uvnitř fleece, originálně zpracovaný zadní cíp. Ty prodloužené zadní díly u bund a kabátů se mi moc líbí, mám tak jistotu, že nikomu nepotáhne na záda, ať má pod bundou bodýčko nebo ne. A díky manžetám si jsem jistá, že Klárce vydrží ještě minimálně rok.








A Jakubovy legíny? No dobrá, pojďme jim raději říkat tepláky :) Jsou děsně frajerské. Vypadají jako z rifloviny, ale je to bavlna. Na kolenech mají záplaty z černého softshellu - to je zajímavá aplikace jak z hlediska designu, tak neskutečně praktická věc na hřiště do písku. Uvnitř kalhot je navíc fleecová vrstva, jsou proto ideální na přechodové měsíce. Jsou moc příjemné na nošení, krásně měkké, poddajné a přitom hřejivé. Kuba je má moc rád. A skvěle ladí k jeho bílým teniskám :)







Pokud jste Chiaro ještě neznali, mrkněte i na FB profil. Eva pořád vymýšlí nějaké vychytávky, nové střihy a kolekce a já jsem moc ráda, že jsem se s ní na veletrhu seznámila osobně.

3 komentáře:

  1. Ty hvězdičky jsou úžasné! Celkově to vše velmi pěkně ladí.

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo netušila jsem, že někdo vyrábí takové pěkné věci lokálně a hand made. Líbí se mi když to má ekologický nádech, proto taky většinou nosím spíše obnošené oblečení z https://www.onlinesekac.cz/ , které je v super stavu a za super peníze.

    OdpovědětVymazat