pondělí 24. dubna 2017

Pohádkový příběh a pracovní sešit v jednom

Pracovní sešity u nás stále frčí. Klára tomu říká jednoduše "úkoly". Je skvělé, že jich je na trhu tolik. Jednou za čas udělám větší nákup do zásoby a postupně je vytahuju, když prší, když jsme nemocní, když přemýšlíme, co budeme dělat a hrát se nám zrovna nechce. Klárka má nejraději ty se samolepkami. Těm propadla zhruba před rokem, když jí kamarádka Beátka přivezla z Prahy velký sešit s vílími samolepkami. Od té doby je u nás jakákoliv samolepka - klidně ta z banánu - největším hitem. Nedávno jsem narazila v nakladatelství Svojtka na příběhovou knížku s aktivitami. A samolepkami! Ze 4 variant jsem zvolila 3 malá prasátka. Moc se povedla.


V brožované knížce formátu A5 najdete na 48 stranách nejen samotnou pohádku, ale hlavně všemožné úkoly. Dítě si tak k pohádkovému vyprávění vlastně dotváří ilustrace - buďto pomocí 200 přiložených samolepek, nebo dokreslením, případně vykreslením. Přijde mi, že pokud je pracovní sešit postaven na nějakém příběhu, baví to děti ještě o něco víc. Jsou do děje víc vtaženi.



V knížce najdete opravdu všechno - vybarvování, počítání, hledání stejných párů, hledání rozdílů, lepení, bludiště, stíny, puzzle, spojovačky, dokreslování... Úkoly jsou spíš jednodušší (viděla bych to na 3+), nejsložitější úkol byl nakreslit vlka, čehož jsem se zhostila já, a i s předlohou jsem se pěkně zapotila :)






I po vylepení všech potřebných samolepek zůstal Klárce jeden malý arch s obrázky z pohádky. Tak statečně lepí, já velkoryse přivírám oči a čekám, odkud na mě vybafne zase nějaké prase.


Klárka je nadšená z úkolů, mě se líbí vkusné ilustrace, jednoduše a nedrasticky psaný příběh (taky vám vadí, jak se snad ve všech klasických pohádkách snaží rodiče zbavit svých dětí???).



Mám raději, když je vazba šitá sponkami a archy se samolepkami jdou ze sešitu "vytrhnout". Dětem se tak s knihou pracuje líp, když nemusí pořád přelistovávat na stranu se samolepkami a zase se vracet na stránku s úkolem.

Ve stejné edici vyšly další tři pohádkové knížky s aktivitami:

Žádné komentáře:

Okomentovat