neděle 11. prosince 2016

Vánoční inspirace / Povedená Arktida a Duplo vánoční ozdoby

S Legem se dá dělat věcí! Prima aktivitu pro tříleté děti jsem vám představila v minulém Duplo článku - klik. Klárka mi velice ráda diktuje, co chce z Dupla postavit, většinou stavíme ZOO, školku, restauraci anebo hřiště. Občas přijde s něčím zapeklitějším a já minule přemýšlela, jak z dostupných kostek postavit kostel. Klára byla za svůj život v kostele asi dvakrát, takže chápete, jak musela vypadat zahraná scénka. Skákala s panáčky po kostele (který se mi mimochodem dost povedl), postavila vevnitř dětem hrací koutek, ptala se faráře, kde si může Kubíček koupit nějakou bagetu a kafíčko, nejvíc starostí jí dělalo, kde může přistát letadlo, všude naskládala kytky a když k varhaníkovi nacpala ledního medvěda, odešla jsem.


Mám se na co těšit, k malému lednímu medvědovi brzo přibude velká máma, a tahle obr medvědice se mi do kostela rozhodně nevleze :) K Džungli, kterou jsem vám představovala minule, totiž děti dostanou i Arktidu. Arktida je sice kostkově slabší sada (jen 40 kostek), ale provedením patří podle mě mezi ty nejhezčí. Obsahuje velrybu s otevírací tlamou a už vidím, co všechno bude chudák býložravá ryba muset žrát. V krabici najdete i krásného Eskymáka a malou eskymáckou holčičku, psa huskyho a velkého ledního medvěda. Eskymák může na kajaku lovit ryby a husky může táhnout sáně. Z bílých kostek se dá postavit malé iglú.





Celá série Around the World je velice povedená a dlouho jsem přemýšlela, že bych koupila celou velkou sadu - Cesta kolem světa. Vždycky mě ale odradila cena (ke 3000 Kč), teď je na ni ale v eshopu s Legem KostičkyLega super sleva, takže pokud stále zvažujete, neváhejte - tučňáci na skluzavce a úžasná panda za to stojí.

A jak se tak kvapem blíží ty Vánoce, vzpomněla jsem si, že jsem na Pinterestu kdysi viděla, jaké vánoční motivy jdou z kostek postavit. Takže pokud si chcete doma hru s Duplem trochu okořenit, doporučuju s dětmi postavit něco z následujícího.

Sob



Vánoční dárek



Vánoční stromeček



Candy Cane
Správně by tato tradiční americká vánoční ozdoba měla být červenobílá, já ale "zatím" nemám žádnou bílou kostku, tak mi tu malou odchylku odpusťte :)


4 komentáře:

  1. Mame doma len dve sady lego duplo a tato by sa detom urcite pacila... tak mozno na dalsie vianoce si o nu napisene Jeziskovi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné nápady na vánoční legové tvoření.

    OdpovědětVymazat