sobota 3. prosince 2016

DIY / Zimní "mint & chocolate" věnec

Jakože nestíhám. Plány byly veliké, ale s dvěma rošťáky, plným diářem a Chlupáčovou sezónou vánočních večírků nestíhám lautr nic. Tenhle příspěvek tady měl viset zhruba před týdnem, nicméně není to věnec adventní, ale vánoční, respektive zimní, takže nějaký ten den navíc nehraje žádnou roli. Zima bude dlouhá. Mimochodem, zatím u nás nehoří ani jedna svíčka, boří a šišky a ozdoby se krčí v koutku na balkóně - snad se o víkendu zadaří a zapálíme aspoň dvě naráz :)


Z našeho ledového věnce mám ale radost, protože je celý můj. Dohromady jsem ho dělala asi tři večery po pár hodinách, není to tedy úplná rychlovka. Myslím ale, že kdybych na to měla absolutní klid a prázdný byt, zabralo by mi to se vším všudy tak dvě-tři hodiny (a já nejsem nijak zběhlá v těchhle diy záležitostech, to znamená, že jsem dost pomalá, a mnohé z vás by to stihly za poloviční čas).


Potřebovala jsem k tomu:

Jak na to?
Z organzy jsem si postupně nastříhala malé čtverečky (cca 5 x 5 cm). Výhodou je, že na tvaru, preciznosti, velikosti v tomto případě nesejde. Metoda vpichování je k tvůrci velkorysá, nějaké křivé střihy a odchylky od optimální velikosti nejsou znát. Ze začátku jsem se hodně snažila, ale ke konci jsem stříhala hlava nehlava. Na věnec jsem vypotřebovala skoro celou 9 m roli.



Pomocí špejle tyto čtverečky zapichujete do korpusu. Vzniknou tak malé "květinky". Měla jsem ostrou i tupou špejli a doporučuju tupou. Ostrá mi vždy propíchla i látku a z věnce jsem ji vždy vytáhla ven spolu se špejlí. Možná záleží na látce, takže je fajn mít k dispozici obě dvě a vyzkoušet, se kterou to půjde líp. Kousky látky je potřeba vpichovat těsně vedle sebe, aby byl věnec úplně pokrytý a nebyl vidět polystyrénový základ.




Látku jsem vpichovala i na boky korpusu a pokud by se vám chtělo (mně se už nechtělo), je možné zadní stranu věnce pokrýt zbylou látkou.

Dekorace jsem lepila tavící pistolí a něco přivazovala přírodním lýkovým provázkem, který vypadá krásně, ale je spíš na ozdobu, pevný moc není. Omotala jsem s ním například dřevěné ozdoby a těmto účelům vyloženě sluší.




Žádné komentáře:

Okomentovat