pondělí 12. prosince 2016

Vánoční inspirace / Hudební a kreativní sady & 7. vánoční giveaway

Obě moje děti milují hudbu, pořád si doma něco zpíváme, tančíme, blbneme. Z hudebních nástrojů máme zatím xylofon, mini klavír a píšťalku z Řecka :) A taky vařečky a hrnce. Sousedi nás zatím nevypískali a Chlupáč v letadle naštěstí fasuje špunty do uší. O tom, že je hudba pro děti důležitá, asi není pochyb. A snad každé dítě fascinuje, když udělá něco a to něco vypudí jakýkoliv zvuk. Hudba tříbí smysly, uklidňuje, rozvíjí logické uvažování a učí citu pro rytmus. Dnešní první polovina článku bude o krásných hudebních nástrojích, které máme buďto vyzkoušené, anebo které letos pod stromečkem Klárka s Kubíkem najdou.

 


Dřevěný dětský klavír Janod

Tohohle krasavce dostala Klárka ke 3. narozeninám. Když jsem byla malá, měla jsem něco podobného, akorát v tmavě modré, a dodnes si na klavírek pamatuju, proto jsem chtěla něco takového i pro děti. Zahraje 18 tónů a vejde se do každého pokoje - má 30 cm na délku i na výšku. Je sice malinký, ale aspoň si k němu hezky sednou i ty nejmenší děti. Moje děti ho milují.


Barevná tamburína Djeco

Djeco je sázka na jistotu a jsem zvědavá, co děti na tuto roztomilou tamburínu s papouškem řeknou, dostanou ji totiž pod stromeček.


Dřevěné rumba koule pro nejmenší Djeco

Klárka tento hudební nástroj vždycky měla ráda v kroužcích, ale pořídili jsme jej až na tyto Vánoce. Kubovi se budou rumba koule dobře držet v ruce a už se těším, jak to spolu rozbalí :)



Rytmický bubínek Plan Toys

Pro fajnšmekry a silné povahy. Na bubínek já ještě odvahu nemám, ale docela by mě zajímalo, jaký dokáže tento dřevěný nástroj vykouzlit zvuk.



Ve druhé polovině článku se zaměřím na kreativní sady. Těm jsme přišli na chuť celkem nedávno, Klárku kreslení a tvoření začalo opravdu bavit až před třetími narozeninami. Teď si velice často sama od sebe vymalovává, kreslí na tabuli, pracuje se samolepkami, plní úkoly v pracovních sešitech, nebo se pokoušíme společnými silami něco vyrobit. Samozřejmě pokud tyto nápady máte, hned je o starost míň a vymýšlíte sami. Pokud ale nejste moc kreativní, na trhu existují mraky tvořivých sad - především značka Djeco jich má v nabídce spoustu. Můžete zkusit klasické malování, pískování, origami, lepení knoflíků, válečkování, modelování, vystřihovánky, razítkování, vyšívání... Chtěla bych zkusit všechno, ale myslím, že tři roky dítěte jsou pro tyto sady minimum, tak půjdeme pěkně pomalu a postupně.

Malování válečkem Djeco

Tuto sadu mám pro Klárku schovanou doma. Váleček už si párkrát vyzkoušela, máme doma totiž jednu malou sadu na zdobení a baví ji to. V této hře si pomocí barev a válečků vytvoří ze čtyř přiložených šablon svoje umělecké dílo, dokonce se při tom budou míchat barvy.



Kreativní razítkování Aladine

Snad nejznámější razítka Stampo Minos jsou vždycky tematicky zabalené. Dítě si může tiskáním razítek dotvořit svůj vlastní příběh. Sad je spousta, mně by se líbila tato pohádková. A taky bych si dokoupila barevné inkoustové polštářky, ať je to ještě veselejší. Napadlo mě, že bych za nějaký čas koupila čisté leporelo a Klárka by si pomocí razítek, samolepek a obrázků mohla vytvořit svoji vlastní knížku, já bych jí tam třeba napsala texty, kdyby chtěla...


Kinetický písek Waba Fun

Čekala jsem na dobu, kdy Kubík trochu povyroste, aby si kouzelný písek taky užil a nežral ho. Musím říct, že se na něj osobně moc těším, jen přemýšlím, jak velké balení vezmu. Nebo si ho vyrobím sama?


Samolepkové tvoření Djeco

Klárka má ráda práci se samolepkami a určitě dostane na Vánoce nějaký ten arch a taky pracovní sešity s lepením. Moc se mi líbí i tato samolepící hra, kde dítě zdobí 16 postaviček na šablonách nejrůznějšími samolepkami. To musí být sranda.


Mozaiková sada s Malým princem Avenue Mandarine

Toto by asi hodně bavilo mě :) Vkusné, designově povedené. Možná pro trošku větší děti, ale kdo ví?


A nakonec pro vás mám další adventní giveaway! Jsem moc vděčná, že mi jeden z mých nejvěrnějších partnerů Feedo.cz pro jednu z vás daroval do soutěže cenu v hodnotě víc než 1000 Kč. Vybrala jsem pro vás v jejich obchodě balíček složený z mých tří oblíbených značek. Sama bych ho pro své děti koupila, tak věřím, že udělá radost i vám. O co tedy tentokrát soutěžíme?

1. Karnevalové masky Avenue Mandarine
2. Velké vodové barvy Vilac
3. Krásná tamburína Plan Toys


Pravidla:

1. Buďte fanouškem mého blogu na Facebooku, příp. Instagramu @blogzrzky
2. Buďte fanouškem Feeda na Facebooku
3. Do komentáře tady na blogu mi napište, jakou kreativní hračku byste pro své děti na Feedu vybrali. Nezapomeňte na sebe nechat email, ať se můžeme spojit v případě výhry
4. Pokud budete tento článek veřejně sdílet na svém FB profilu, zařadím vás do soutěže dvakrát a zvýšíte tak pravděpodobnost výhry - sdílejte veřejně a to tak, že pod příspěvkem na FB dejte "sdílet" - takhle jedině jsem schopná vidět, kdo z vás to opravdu udělal
5. Soutěžit můžete do soboty 17.12. do půlnoci, v neděli 18.12. vybereme jeden komentář a Feedo snad stihne doručit ještě do Vánoc

18 komentářů:

  1. Dobrý den, já bych našemu prckovi objednala nějaký hudební nástroj napr. Xylofon, bubínek nebo tamburínu, protože náš Lukášek strášně rád tancuje a myslím, že by ho " hraní " moc bavilo. A nebo bych objednala nějaké zvřátkové dřevěné puzzle ;) na fb Martina Krevová. Like Feedu dám. M.kalvodova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Vybrala bych Fisher Price multifunkční hudební nástroj, ten se mi fakt libí. Díky za inspiraci na dárky, sice už nakoupeno mám, ale ted mam plno tipů na příští rok.
    vejvodova.adela@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Mně se vždy líbila panenka, která se dá oblékat, a proto bych své holčičce vybrala Puzzle šatník, ale musela bych to schovat, až bude větší :) (a náš kluk by si s tím taky určitě pohrál :) ) lucie.zverinova21@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, zatím ujíždímě na alternativních hudebních nástrojích (těstoviny v pet láhvi, hrnce atd.) ... chtěla bych pořídit zvukostrom, dešťovou hůl a jednotlivé hudební nástroje:-).

    Nafcb pod jméne koláčková:-).

    Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. No na vyber je toho dost, tak napr. pre syna Bino tahac, rachtacku od plan toys ci ich bubinek
    a pre dceru mozno nieco od Avenue Mandarine - 3d puzzle alebo domcek pro panenky.Andrea awdwa@post.sk

    OdpovědětVymazat
  7. Me by se moc líbilo pro dcerku vrstvené oblekaci puzzle.hankafb@centrum.cz (Hanka Šafářová Chmelinová)

    OdpovědětVymazat
  8. Jéje, toho by bylo:D...já bych chtěla všechno;))) Avenue Mandarine má úplně boží hračky, tak třeba od nich se mi moc líbí 3D puzzle nebo panenka k vymalování:)...sice je na to malá ještě malá, ale ten čas letí tak rychle, že ani nemrknu a už bych to tahala ze skříně;)
    Vše olikováno již delší dobu.
    A samozřejmě článek sdílím i na svém FB účtu Lenka Fořtová (Cichá)
    lenka.cicha@email.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Přeji hezký den, děkuji za opět úžasné tipy na dárky. :-) Ne feedu se mi moc libí Bicí nástroje od Plan toys. :-)
    zaleska.j@email.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj ty nas zruinujes!!! :-) Vojtas miluje plastelinu a takova tiskarska sada....hmmmmm....
    Anna.sedlakova@tiscali.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Tak Jani,ja bych toho chtela hodne pro nase deti,ale bohuzel neumim nafouknout nas byt a Drahos me musi krotit :-) Ale co nam chybi,tak jsou hudebni nastroje.Urcite bych chtela,aby deti na neco hrali,tak bud jeste jezisek poridi pod stromecek nebo az na narozeniny nejaky hudebni nastroj koupime :-)
    martinkova.andrea@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Jani, jesteze uz mam darek koupeny diky nedavne inspiraci od Tebe, protoze bych mela fakt problem vybrat, ale xylofon a bonga bubinky jsou jednoznacni favoriti na dalsi darek 😊 pavla.liskova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  13. Moc se mi líbí hračky od firmy Plan toys, tam bych opravdu vybírala dlouho. Hodně mě ale zaujaly Smyslové kostky, ty bych synovi chtěla pořídit. Hudební nástroje jsou taky fajn, letos u nás Ježíšek přinese tamburínu. Krásný zbytek adventu! helsis@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Zdravím, já bych si vybrala počítadlo, toto se mi opravdu moc líbí: https://www.feedo.cz/bino-krtek-pocitadlo/

    pp.artep_seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Je toho dost: tamburína, puzzle satnik a se zviratky
    zofia.tomastikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Mně se moc líbí Shape it! písek.
    lencaklimova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Dobrý den, za mé děti plastelína. 3D puzzle ještě nemáme, chystám se pořizovat a tady jsou opravdu vydařené.. Marie dolez.m@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  18. ja bych jeste vybrala xylofon nebo jiny hudebni nastroj pro mrnousky ;)
    fb: lucie lesprix
    competluc@gmail.com

    OdpovědětVymazat