čtvrtek 15. prosince 2016

Podpora projektu / ReShare Store Armády Spásy

Ráda podpořím dobrou věc. A tou je bezesporu projekt ReShare Store v Praze. Jedná se o nedávno otevřený butikový obchod s použitým a vintage oblečením, který patří mezi neziskové aktivity Armády Spásy. Výtěžek z prodeje oblečení z druhé ruky putuje na potřeby lidí v nouzi. Tento udržitelný módní směr je mi sympatický, víte, že i já hodně nakupuju secondhandové oblečení.


Ráda bych vás proto pozvala na zajímavou akci, kterou o víkendu ReShare Store pořádá. V sobotu 17.12. bude v pražském OC Nový Smíchov stánek obchodu s vánočním balícím servisem. A ne ledajakým. Balit se nebude do papíru ani celofánu, ale do oblečení. Říká se tomu furoshiki. Je to originální japonská technika balení dárků do kusu látky nebo starého oblečení a ve světě získává na velké oblibě.


Spojte tak příjemné s užitečným. Dárky zabalit potřebujeme všichni, tak proč tím rovnou nepodpořit dobrou věc? Na stánku budou zástupci Armády Spásy, kteří mají techniku furoshiki zmáknutou, a tak vám hravě s kreativním balením pomohou. Částka, za kterou si oblečení k zabalení nakoupíte, poputuje potřebným, které Armáda Spásy podporuje. Ne všichni mají to štěstí, že mohou o Vánocích ve zdraví sedět v teple domova, obklopeni svou rodinou.

Chtěla jsem samozřejmě furoshiki vyzkoušet na vlastní kůži, ale moje obavy se potvrdily a dokážu vám tady, že opravdu nepatřím mezi ty nejzručnější blogerky :))) Ale každopádně snaha byla a diář je jakžtakž zabalen do staré košile, která hned dostala svůj vánoční smysl a o tom to je! 🎁

10 komentářů:

  1. Jupijeeej, další článek okopčenej od Madame Coquette :D Co bychom si bez vaši (ne)originality počali??? :D Přeju veselé Vánoce a do Nového roku spooousty svých vlastních nápadů!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha tak na tenhle prispevek jsem cekala :) Tak vam trosku priblizim cinnost nas blogerek. Velmi casto nas vsechny oslovuji firmy a agentury a spolecnosti kteri potrebuji zpropagovat svuj projekt. Stejne jako nas oslovila agentura ogilvy jestli nemuzeme podporit reshare store.pokud sledujete instagram videla byste ze stejny prispevek ma asi 10 blogerek. A jen proto ze jsme byly osloveny vsechny najednou. A nevadi nam vsem podporit dobrou vec. Takze tolik k tomu, ze neco od nekoho kopiruju, vychazime z jedne tiskove zpravy. Zjistete si priste vsechny informace nez nekoho lzive narknete. Muj blog mi zabira spoustu casu a je to moje radost a mam pocit ze mi to jde proto jsem cekala kdy se objevi nejaky zbabely anonym. Ja mam ale zcela ciste svedomi. Svuj blog pisu od narozeni sve dcery, je to nas denicek a inspiruju spousty maminek v ruznych oblastech. Pokud se vam tady neco nelibi, nechodte sem prosim a priste mejte koule a podepiste se. Myslim ze i samotna Tereza by mi dala za pravdu protoze vi, jak to chodi. Nikdy by me ani nenapadlo narknout ji z toho ze treba dala tip na hracku nebo knizku kterou ja jsem objevila a propagovala na blogu driv nez ona. Tento prispevek mel byt plny dobra a pomoci a mam pocit ze jste ho svym jednoduchym komentarem trochu zkazila. Ale to napovida mnohe o anonymech :)

      Vymazat
  2. Ja jsem cekala presne tuhle reakci :D jmenuji se Marketa Janáková, ať nejsme anonymní, a váš blog na mě vyjel úplně náhodu... nejdřív jsem si ho celkem s chutí četla, ale když jsem objevila příspěvky ala sensory jars, "hračky, které nás baví" apod., trochu mě to trklo... chápu, že to jistě píšete pro radost, ale zkuste být více svá a originální... tipy na knížky jsou fajn a rozhodně k vám sednou víc než rubriky ctrl c ctrl v známějších blogerek :) každopádně nechtěla jsem urazit, pouze upozornit, že pár lidí už to dost chytá za nos ta podobnost :) krásné Vánoce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markéto Janáková, můj blog určitě neznáte, protože jsem například o "sensory jars" nikdy nepsala. A i kdybych psala, se svojí dcerou navštěvujeme Montessori kurzy od jejího roku, takže se tam mnohému naučíme, Sensory Jars a Treasure basket (ten jste možná myslela) mi vnukla lektorka Montessori - je to jedna z Montessori aktivit, Tereza ji nevymyslela. A pokud si myslíte, že když dám nějaké rubrice nadpis Hračky, které nás baví, je to kopírování, tak to už je opravdu mimo mísu. Jak mám nazvat rubriku, která je o hračkách, které chci lidem ukázat, co třeba "předměty určené k zabavení vašeho malého potomka", to byste byla o něco spokojenější při Vašem vlastně omylném brouzdání mým blogem? A pokud mi na blogu najdete nějaký vzorec ctrl+c a ctrl+v = sem s ním. Pokud se tedy nebude jednat o tiskovou zprávu od našeho společného partnera. Ráda mrknu. S Terezou toho máme sice hodně společného, máme podobný vkus, jezdíme na podobné typy dovolených, máme stejně staré děti, ale přece jsme každá jiná. Nemluvte za "jiné lidi", v anketě Blogerka Roku jsem se umístila na 6. místě z nějakých 35, takže svoji čtenářskou základnu mám, což dokazuje mimojiné i důvěra mých partnerů. My Vánoce krásné mít budeme, bohužel je mi trochu líto Vás.

      Vymazat
  3. Hezký večer, Jani, moc mě mrzí, že v tomto čase, vyplněném jednak předvánočním shonem, jednak i potřebou se na chvíli zastavit a zamyslet, jak třeba udělat radost dalším, mnohdy potřebnějším, na vás tady takhle trapně zaútočí.

    Markéto, působíte svým příspěvkem jako puberťačka, tak nevím, jestli jste třeba nevěděla, jak blogy také fungují. Proč si ale do úst stále berete "originalitu", když vám bylo vysvětleno, že blogerky často podporují stejnou věc, buď je to charita, nebo propagace výrobku a je naprosto normální, že když někdo sleduje více blogerek, že se setkává i s články o stejných tématech, zejména mezi blogerkami se stejně starými dětmi.
    No už asi nebudu plýtvat časem a řádky, vaše komentáře jsou zcela mimo mísu...
    Myslíte, že by v tomto čase žena (tj. vytížená rodinou, domácností a blížícími se svátky) a ještě blogerka (tj. s určitým závazkem věnovat se i blogu a svým čtenářkám) věnovala čas a práci na článek, o kterém by věděla, že už ho všichni četli u MC, pokud by se opravdu nechtěla připojit k podpoře toho charitativního projektu?

    Hezký večer všem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju vám strašně moc. Já se hrozně chci dostat "nad věc", jsem ale v tomto dost špatná povaha a pár dní mně to bude ležet v žaludku, což asi paní/slečna Markéta měla v plánu. Naštěstí mám svoji rodinu, která při mě stojí za každé situace :) Věděla jsem, že jednou přijde první anonym, dostala ho asi každá blogerka a asi každou nás to trápí, protože všechny víme, jak náročná je práce na blogu, pokud chcete zachovat i jakousi rodinnou harmonii. Každá si myslíme, jak dobře to děláme, že se snažíme na maximum a vždycky máme děsnou radost, když přijde milý komentář. Nebo když mi někdo napíše, že pořídili hračku, knížku, obleček, o kterém jsem psala a že to doma má úspěch. To je nejvíc. A pak přijde toto a vám to přijde jako jeden velký krok zpátky. Bohužel, ne každý je ve svém životě šťastný a má potřebu rýpat, šťouchat, napadat, lhát. Závist je hrozná věc, myslím, že na světě není nic horšího. Vždycky si ale říkám, dokud se dokážu podívat vzpříma a do očí sama sobě do zrcadla, všechno je tak, jak má být. Děkuju za podporu = made my day! Přeju vám krásné svátky! Jana

      Vymazat
  4. Dobrý den Jani, neplýtvejte prosím svou energii dlouhým komentováním takovýchto příspěvků. Sleduji 3-4 life style mateřské blogy, je pochopitelné, že z podstaty svého zaměření mají tyto blogy více méně podobný obsah, jinak to ani být nemůže. Jsou věci, které jsou prostě trendy a in a těžko se před nimi uteče (barefoot botky, montessori aktivity atd.). Během roku se konají akce, které nemůžete opomenout, abyste nepůsobila neaktuálně. Váš blog ráda čtu, je příjemný, pravidelně se vracím. Vaše umístění v mamablogu roku mluví za vše, nakonec tam jsem na Vás přišla. Jen jestli mohu, tyto haty nekomentujte, akorát jim jdete na ruku a pouštíte se do zbytečného boje. Nemáte vůbec zapotřebí se obhajovat nebo cokoliv vysvětlovat! Je to Vaše psaní a Váš blog, kterému věnujete spoustu času. Odpověď té paní "přesně tuhle reakci jsem čekala" je přeci naprosto vypovídající. Děkuji za čas, který psaní věnujete a pokračujte s chutí. Krásné dny, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuju, dojala jste mě a máte naprostou pravdu... V noci jsem si to srovnala a jedeme dál! Díky všem za podporu, kterou mi jakkoliv vyjadřujete, je to pro mě nejvíc, co mohu dostat. Mějte se krásně a buďte zdraví! Jana

      Vymazat
  5. Mila Jano, v prvni rade bych Vam rada poprala hezke vanoce a do Noveho roku co nejvice blogove i neblogove inspirace... vas blog je prijemny, hezky se cte, celkove ho mam docela rada a casto v nem brouzdam pro inspiraci. Nicmene chtela bych trosku prispet do diskuze. V zadnem pripade se markety nechci zastavat, svuj nazor napsala ponekud nestastne, nicmene v necem ma trochu pravdu... (prosim berte nasledujici slova pouze jako konstruktivni kritiku, nikoliv jako urazku, rozodne tak nebudou myslena!) take sleduji (uz opravdu velmi dlouho, temer od zacatku) blog Terezy - "Koketky" a na prvni pohled by se opravdu mohlo zdat, ze se ji hodne inspirujete. Kdybyste pro priklad zmenila titulek o hrackach na "Hracky, co mame radi" nebo "Kdo si hraje nezlobi" ci co ja vim, takovychto hejtu byste se s gracii vyvarovala... kdyz vyjde madam Coquette clanek o dobrocinnem bazaru, stacilo by udelat odlisnou fotografii zabaleneho darku do kosile, clanek trochu odlisne koncipovat a vse by bylo v poradku.. nikdo by si nic nedovolil a ani by nemohl... chapete me? Nicmene preji vam mnoho dalsich uspechu, ctenarskou zakladnu mate solidni, tak jen hodne dalsi energie do dalsi prace. Preji krasne Vanoce Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lucko, díky za váš názor. Myslím, že slova už jsem vyčerpala výše, opravdu mě mrzí, že to tak vidíte. Když jsem si včera posteskla svému muži, když jsme se přes děti konečně k sobě dostali, a on (chlapská logika, kterou miluju) se mě zeptal "A ty jako něco kopíruješ od té koket?", já "No, ne." a on ve vteřině bez váhání s klidnou hlavou řekl "Tak proč to vůbec řešíš?" A má pravdu, on je chytrý chlap a pravdu má skoro vždycky, protože vidí věci jinak než já. Dokážu se tady pod to podepsat a v klidu se podívat sama sobě do očí. Mějte taky krásné svátky. Jana P.S. nechce se mi moc dlouho hledat všechny ostatní bloegerky, ale znáte třeba blog Mama Pocket? Bára vydala svůj článek pro Armádu spásy dnes a prostě to tak nějak je... http://www.mamapocket.cz/2016/12/jak-zabalit-darek-podporit-dobrou-vec.html

      Vymazat