úterý 28. června 2022

Rodinné prázdninové hraní s Albi

Balíme. Zoufáme, že potřebujeme větší auto. Vždycky jsme se zatím vešli, jenže letos jsme zvolili náročnou kombinaci - opět dlouhá dovolená, opět kombinace hory a moře, jenže tento rok poprvé s sebou vezeme i náš obří nafukovací stan a celé kempingové vybavení. A zdá se, že naše Zafira nám bude poprvé malá :) Každopádně v následujících dnech sledujte instáč, jestli jedeme, nebo zůstáváme :) Konec vtipů. Radši sama oželím jedno dvě trička než zábavu pro děcka. Takže i v této doslova vypjaté situaci s námi jede kufřík s kreslením, pracovními listy, knížkami a hlavně s hrami! Protože hrát se musí i na dovolené - na pláži, v kempu, i u jezera v horách. Naštěstí máme spoustu kompaktních krabiček, převážně s karetními, kostkovými nebo hlavolamovými hrami, velké krabice s mnoha komponenty necháváme doma až na druhou půli prázdnin. Zároveň mám pro vás super tip na letní hry - Albi v půlce června spustilo Letní půjčovnu her! Tleskám za skvělý nápad.


Pokud nemáte slušnou herní základnu, může vám tato akce přijít vhod. Funguje to podobně jako půjčování her v místní knihovně. Stačí přijít na prodejnu Albi, zdarma se zaregistrovat do Albi klubu a pak si z nabídky na místě vybrat jednu rodinnou nebo párty hru. Zaplatíte jen vratnou zálohu 100 Kč a na vrácení máte 14 dnů. Letní Albi půjčovna her funguje od 15. června do 31. srpna 2022. Na výběr jsou tyto hry pro mladší i starší hráče: Rodinná Trefa, Catan, Šampioni Jablečného království, Karak, Tipni si!


Máme doma Šampiony Jablečného království i Karak, obě patří mezi naše nejoblíbenější hry. Catana hrajeme v jeho dětské verzi Catan Junior, kterou zvládnou už poměrně malé děti. Podrobné recenze na ně najdete na blogu.

Půjčování her mi přijde skvělé z mnoha důvodů - v dnešní vrtkavé finanční situaci se fakt může hodit něco si jen zadarmo zapůjčit. Někteří z vás zase touží přivést děti k deskovkám a nesetkává se to s úplným nadšením - bojíte se investovat do drahé hry, když nevíte, jestli budete mít doma úspěch. Někdo z vás chce prvně hru vyzkoušet, než ji naostro pořídí domů. Všichni máme své důvody. A všechny jsou oprávněné. Jsem ráda, že do tohoto projektu Albi šlo.


S půjčenými hrami zákonitě zabavíte děti doma, na táboře, u babičky na prázdninách, na dovolené, prostě kdekoliv. Mě osobně hraní deskovek s dětmi moc baví. Společně se čtením mi to přijde jako krásně a smysluplně strávený čas. Hrajte taky

Žádné komentáře:

Okomentovat