čtvrtek 23. června 2022

První třída / 7 dobrých důvodů, proč vybrat školní batoh Ergobag

Tento článek jasně dokazuje, jak je každé dítě jedinečné a jak je dobré první školní aktovku nebo školní batoh před koupí pořádně a osobně vyzkoušet. Už dva roky jsem byla vnitřně nastavená, že i Kubíkovi pořídím aktovku Hama GRADE Step by Step. Stejnou jako má Klárka. Ani po dvou letech nošení jsme na ní totiž nezaznamenali žádné chyby. Hama nabízí i krásné aktovky pro kluky: střízlivé barvy, motivy černého pantera, pavouka, robota nebo třeba fotbalu. Jenže Kubík je útlý kluk. Spíš drobnější a hubené postavy. A ejhle. Našel se batoh, který mu sedl ještě líp. Co líp, on mu sedl přímo dokonale. Ergobag. Německý prvotřídní školní batoh inspirovaný trekovými batohy. I když jsem se před dvěma lety zapřísáhla, že nechci kupovat tak drahou školní tašku, po zkušenostech s Klárčinou aktovkou vím, že se vysoká investice rozprostře minimálně do tří let školní docházky.


Školní batohy Ergobag jsou špičkou na trhu. Německá kvalita jde znát ve všech směrech, je promyšlený do posledního detailu, prim hraje ergonomie. Nejdůležitější na školních taškách je, aby neničily dětské záda. I když školáci nosí často opravdu těžké batohy, ať je zkrátka nošení co nejzdravější. V tomto ohledu je Ergobag opravdu top. Vybrat školní batoh nebo aktovku pro prvňáka není žádná sranda. Nabídka je neskutečná. A pro děti je to nesmírně důležitý milník - opravdu je musíte zapojit! Zkusila jsem shrnout 7 důvodů, proč si myslím, že za to Ergobag prostě stojí.




1. Školní batoh Ergobag roste s dítětem

Chápu, že vás může dráždit vysoká pořizovací cena. Mám to stejně. Má to i většina rodičů, kteří Ergobag dětem pořídili. Jenže uvěřili, že to za to stojí. Stejně jako tomu věřím já. Ergobag patří mezi nejdražší školní batohy na trhu, o tom žádná. Uklidnit vás může argument, že batoh vydrží minimálně tři roky, spíš čtyři. Tři čtyři roky nebudete muset řešit nákup nové tašky. Školní batoh Ergobag má rostoucí zádový systém, který prostým odklopením části zádového polstru umožní jednoduše nastavit ramenní popruhy na výšku dítěte 100 - 150 cm. Sedne tak drobným prvňáčkům i nespoutaným čtvrťákům. Osobně znám chlapečka, který s batohem Ergobag Prime chodí na základku už šest let!




2. Batohy Ergobag jsou super-ergonomické

Určitě chtějte ergonomický batoh. Tohle musí být priorita číslo jedna. Mise, která musí být splněna, protože chcete, aby záda nebolela. Je pár kritérií, která musí splňovat správný ergonomický školní batoh. I když se jedná o batoh, záda jsou pevná, vylepšená dvěma stabilizačními hliníkovými lištami kopírující přirozený tvar páteře. Ramenní popruhy jsou výškově nastavitelné, jsou dostatečně široké (měly by mít aspoň 4 cm) a velmi měkce polstrované, takže se do ramínek nezařežou ani při větší zátěži. Díky měnitelné výšce ramenních popruhů zajistíte, že aktovka bude odpovídat výšce zad, nesmí výrazně vyčnívat nad rameny ani se nesmí houpat na zadku. K ergonomii patří výškově nastavitelný hrudní pás a také bederní pás, který má opět měkké polstrování. Oba tyto pásy přitisknou batoh pevně k zádům, zároveň je přenesena celková váha z cca 40 % do oblasti pánve. Tady se nachází těžiště těla, je tedy nejstabilnější. Podobnou funkci plní také kompresní šňůrky uvnitř batohu, které přitáhnou těžký náklad co nejblíž k páteři.





3. Školní batoh Ergobag je vhodný i pro drobné děti

Mnoho aktovek a školních batohů je zbytečně velkých. Rodiče kupují nejčastěji větší batohy kvůli tomu, aby vydržely, nemyslí na ergonomii nošení. Největší problém zažívají rodiče drobných dětí, ne všechno jim sedí. Ergobag padne i menším dětem, má sympatický sportovní vzhled outdoorového batohu, jde dobře nastavit i na postavu mého Kubíčka.




4. Ergobag zaujme čistým nadčasovým designem

Jestli nechcete, aby vám děti kecaly do ergonomie, vy nekecejte dětem do designu. Vyberte s nimi batoh podle toho, co mají rádi, jaké mají záliby. Je mnoho batohů pro kluky s dinosaury, kosmonauty, závodními auty i fotbalem. Já jsem se už dávno zamilovala do čisté práce batohů Ergobag, do vzhledu trekového batohu. Školní tašky Ergobag nehýří barvami ani výraznými dětskými motivy. Vše je pojato velmi vkusně, batohu vždy dominuje jedna často tmavší barva. Malí školáci si školní batoh mohou vytunit vyměnitelnými obrázky na suchý zip, tzv. Kletties. Kubík si vybral školní batoh podle nejoblíbenější zářivě zelené barvy, detaily zobrazují divoké šelmy - Ergobag Prime Fluo zelený





5. Univerzálnost použití batohu Ergobag

Ergobag je batoh. Na první pohled vám přijde, že patří spíš do hor, než do školy. Nenechte se zmást. Před deseti lety se čtyři kamarádi rozhodli, že přijdou se skutečně ergonomickým školním batohem. Inspiraci načerpali v horách - u trekingových batohů, které musí být ultralehké a ergonomické, aby túra odsýpala a nebolela. Všechny plusy těchto outdoorových batohů pánové přenesli do školního prostředí a vymysleli školní batohy Ergobag. Tím, že si batohy zachovali vzhled těch sportovních, si dovedu dost dobře představit, že si ho s sebou Jakub vezme klidně na výšlap do hor.



6. Bezpečnost především

Školní batoh Ergobag je bezpečný pro záda dítěte (viz odstavec o ergonomii), postará se o dítě ale i za šera, deště nebo za mlhy. Je vybavený množstvím reflexních prvků - ze všech stran. V bezpečí zůstanou i sešity, látka batohu je dvakrát impregnovaná a vodní sloupec je 1500 mm. 



7. Ekologie a udržitelnost

Batohy Ergobag jsou ekologické a 100% vyrobené z recyklovaných PET lahví, plastové přezky neobsahují ftaláty ani jiné škodlivé látky. Jestli myslíte na ekologii a vedete dítě k dobrému postoji k udržitelnosti zdrojů, Ergobag je v tomto ohledu na špičce. Pokud by vás zajímalo, jak se petky mění ve školní tašku, podívejte se na článek na blogu Agátin svět.




Kdybych měla srovnat dvě školní tašky, co máme doma - Hama GRADE Step by Step (Klárka) a Ergobag Prime (Kubík) a říct, která z nich je lepší, nedokážu to. Hama je nově zaškatulkována jako "batohoaktovka", má v sobě totiž to nejlepší z batohu i z aktovky. Je stabilní, vnitřně přehledná a víc drží tvar. Ergobag je na první pohled typický batoh, krásně padne i drobným dětem. I když se jedná o batoh, je samostojný. Ergonomii má podle mě o trošku líp zmáknutou Ergobag, váhově je na tom lépe Hama. Obě dvě aktovky se pohybují ve stejné cenové hladině. Hama i Ergobag jsou špičky mezi školními taškami, za své peníze dostanete opravdu kvalitní výrobek, který vydrží a poroste s dítětem. Pokud máte jasno, že chcete špičkovou aktovku, zvolte Hama GRADE Step by Step, pokud se vám víc líbí batohy, Ergobag je top. A stále myslete na to, že musíte vyzkoušet na těle dítěte, přes to nejede vlak.

Žádné komentáře:

Okomentovat