středa 19. února 2020

Miminko / Tipy na nákupy

Myslím, že tímto článkem definitivně uzavírám kapitolu miminko na mém blogu. Mám pocit, že další miminka už v plánu nejsou a Matěj se posouvá o level výš. V diáři mi ale straší ještě několik poznámek, o které jsem se s vámi chtěla podělit. Něco z toho doma máme, něco bylo v plánu, který se neuskutečnil, něco mě sice zaujalo, ale už to z nějakého důvodu nebylo aktuální. V průběhu těhotenství a prvního roku s Matýskem jsem víceméně náhodně objevila tyto zajímavé značky, které by se nastávajícím a čerstvým matkám mohly hodit. Toto není spolupráce, žádnej barter, žádná placená reklama, aby bylo jasno... Další tipy pro miminka, o kterých jsem se dříve rozepsala na základě naší vlastní zkušenosti, najdete pod tagem "miminko". Jsou tam všechna naše oblíbená kousátka a chrastítka, pěnová podložka, nádobí, lehátko, leporela pro nejmenší, atd.

 
Za vodou, za vodou točí se mlýn...
 
Miminka milují závěsné mobily a kolotoče s uspávající melodií (ani jedno moje dítě kolotoč nikdy neuspal). České dřevěné ručně vyráběné kolotoče nad postýlku nabízí třeba Kotoloč. Čistý design, přírodní materiál, originalita. Mobily v duchu Montessori pedagogiky můžete zakoupit pod značkou Mimimo, která se specializuje také na dětský rostoucí nábytek. Kolotoče s roztomilým názvem O My Dear už možná znáte. Super jsou i jejich polotovary k vlastnímu vysněnému mobilu - pro šikovné mámy.

Zdroj: O My Dear
 
Těsné objetí bavlnou
 
O těsném zavinování se toho řeklo a napsalo tolik. Já dokážu říct jenom to, že každé dítě je jiné. Klárka byla zavinovaná poměrně dlouho a strašně se nám všem ulevilo. Kubík to absolutně nesnesl. A Matěj po zavinutí taky vůbec neprahl. Ale když se mě někdo zeptá, těsné zavinování doporučuju vyzkoušet, smysl to rozhodně má. Klidný spánek může být. Existuje i česká Zavinovačka, která nabízí kokonky v různých designech.

Zdroj: zavinovačka.com
 
V měkkém textilu
 
Hnízdečka, deky, kojící polštáře, zavinovačky, mantinely do postýlky, masky na spaní české výroby najdete u Petry Sleepsheep. Já mám osobní zkušenost se značkou BeeMy, Matějkovi posloužila krásnou a vkusnou zavinovačkou a dekou.

Zdroj: Sleep Sheep
 
Zapsat si to důležité
 
Prckův zápisník z dílny pánů The Wrr je rovnou na prvních 1000 dní života. Je jiný, je vtipný, je hezky ilustrovaný a má v sobě dostatek volného místa pro rodinnou kreativitu. Tenhle doma máme, ale mám ostudně velké resty. Velice zajímavým projektem je také Moje první album, pokud se vám však chce zainvestovat. No a v neposlední řadě nádherný designový památníček Rosy Mitnik To je moje.

Zdroj: Rosa Mitnik
 
Černobíle pro miminka
 
O kontrastních obrázcích a jejich vlivu na malé miminko se obecně dost ví. Na trhu existuje už poměrně dost knížek, hraček, ale také jednoduchých kartiček, kterými můžete své drobečky obklopovat. Na IG můžete sledovat třeba @cernobilekarticky. Mraky černobílého všeho najdete u Šapitó.

Zdroj: Czechdesign
 
Kaučuk se kouše skoro tak dobře jako máma
 
Moje děti vyzkoušely už hodně kaučukových kousátek a na kaučuk nedám dopustit. Je to pro mě nejlepší materiál, který si dítě do pusy může nacpat. Máme doma žirafu Sophii, máme Tikiri zvířátka, zajíčka Meiya&Alvin (všechny tady na blogu najdete podrobněji). Matýsek k prvním Vánocům ještě dostal kaučukový balónek značky Hevea (já ho koupila na Nila Store, nicméně se v ČR dost těžko shání). Další zajímavá kaučuková kousátka najdete pod značkami Lanco anebo Petit Monkey.

Zdroj: Blog Zrzky

Nejsou punčošky jako punčošky

Slovenské retro punčocháče Mile asi netřeba představovat, já jsem z nich totálně nadšená, každé dítě v nich, to je vrchol roztomilosti. Když už jsme u těch dětských nožiček, slovenská značka MØE a jejich podkolenky a legínky by vám taky neměla uniknout. Něžné, jemné, přírodní materiály, navíc vydrží, u nás se podkolenky úspěšně dědí už nějaký ten pátek. No a na Slovensko potřetí - naprosto originální design oblečků pro celou rodinu nabízí Little People, nejvíc se mi líbí jejich bundy, mikiny a overaly.

Zdroj: Ondálek

Kvalitní literatura už pro nejmenší

Někdy je těžké zorientovat se ve velkém množství dětských knih. Naštěstí jich je spousta, aby se ukojil vkus a potřeby každého z nás. Ale někdy zaručený bestseller nemusí sedět všem. Každopádně ověřené tipy na kvalitní knížky (a to včetně anglických) najdete třeba na Počtení nebo u brněnské Dlouhé punčochy.

Zdroj: Počtení.cz
 
Aby se nic nekutálelo pryč
 
Jako dobrá vychytávka se mi jeví tyto super kelímky Mamacup, na drobnou svačinku, malé kousky ovoce, křupinky nebo oříšky. Zdravotně nezávadné a zajímavě pojaté. Nic se nevysype, parádní do kočárku nebo do auta.
 
Zdroj: Mamacup.com
 
Plenka nemusí být jen bílá
 
Látkové plenky (anebo třeba bodýčka) s nádherným akvarelem vám budou všichni závidět. Krásné produkty najdete u slovenské značky Boboo anebo u české stálice a mé "blogerské kolegyně" Báry Janošové Mamapocket. Já se téměř denně kochám na IG.
 
Zdroj: Bára Janošová
 
Vím, že se sem pro články vracíte, takže rozhodně uvítám i vaše osvědčené tipy, které tady nezazněly. Mám velkou radost, že denně vzniká v Česku a na Slovensku tolik zajímavých značek, které dělají náš svět krásnějším a originálnějším. Díky vám, milí výrobci, že se do tohoto nerovného boje pouštíte, že máte nápady a odvahu dělat věci po svém ♥

2 komentáře:

  1. Dobrý den, v rodině budem mít miminko, chtěla bych koupit pro něj zavinovačku .Prohlížela jsem internet a těchto webových stránkách https://bonio.cz/186-zavinovacky jsem objevila moc krásné zavinovačky . Ale nemám s těmito webovými stránkami vůbec žádnou zkušenost. Chtěla bych se Vás zeptat, máte-li s nimi zkušenost. Děkuji. Z pozdravem. L.

    OdpovědětVymazat