pátek 28. února 2020

Kožené barefoot celoročky Filii pro bráchy

Teď v této zimě nezimě matka pomalu neví, co dětem na nohy dát, jestli je to ještě na zimní boty, nebo už by stačily celoročky. Zatím teda dávám zimní, hlavně kvůli delším pobytům venku se školkou, ale určitě jsou dny, kdy by ani v kožených celoročkách nemrzli. Minulý týden doma probíhalo velké měření a skoro všichni si zasloužili nové boty. Krom Kubíka, ten jaro odchodí ještě v botkách, co měl na podzim a pořád na ně s láskou vzpomíná. Chtěl totiž konečně nějaké zelené. Dostal. Tenkrát jsem mu vybrala tmavě zelené Filii s označením Filii Chameleon Forest W. Jsou kožené, kotníkové, nevyteplené. A jako vždy super.
 

Filii jsou zaslouženě považovány za jedny z nejluxusnějších barefoot bot, zatím mě nikdy nezklamaly, jednou se nám v jedněch zkroutila vnitřní kožená stélka, když v nich Jakub v Neapoli vybral pár kaluží :) Miluju jejich minimalistický design, kvalitní kůži, která vydrží, a na zimních neproniknutelnou membránu.




 
Filli jsou 100% barefoot, jen 3,5 mm tenká podrážka zaručí dokonalý kontakt se zemí, žádný sklon, výborná ohebnost, prostor v prstové části, nedávno dokonce v Německu zapracovali také na lepším tvaru špičky. Zapínání na 2 sucháče, které dobře drží. Svrchní materiál je velur, takže čištění je opět oříšek. Doporučuju vydatně impregnovat, aby se ta špína na povrch tolik nechytala a pak šla lépe dolů.

 
Tyto konkrétně nesou označení W. Jako wide. Šířka však není nijak větší, Klára by je nedala. Spíš jsou fajn i na vyšší nárt. Obecně jsou Filii na normální až úzké nohy.

 
Je super, když už těm větším dětem neroste noha tak závratnou rychlostí a celoročky jim vydrží aspoň jeden rok - dvě sezóny (jaro, podzim). To se pak i ta investice rozprostře a nebolí tolik. Matěj například vyrostl ze všeho snad přes noc, tak jsem mu musela rychle koupit boty. Do zimních už se mi investovat nechtělo a nějak jsem tušila, že už v Brně letos sníh neuvidíme.





Pořídila jsem mu Filii, nicméně bazárkové. Jsou to jeho první opravdické boty, ze kterých do léta určitě vyroste, možná už do Velikonoc. Jeho nožka mi sice přijde poněkud buclatá, po přeměření mu to na Filii vyšlo, tak snad jsem zvolila správně a děkuju paní, která prodala téměř nenošené boty za krásný peníz. Kubík si libuje, že má s Matýskem stejné boty. Matěj má Filii Chameleon Apple ve velikosti 22, světle zelená barva v kombinaci s ostře modrou podrážkou vyloženě přivolává jaro. Vybrat první boty mi přijde dost zásadní, měla jsem trochu obavy, protože jsem to nekoumala zas tak dlouho. Popravdě jsem porovnala rozměry a prostě to riskla. Matěj v botách chodí (a běhá) suprově, nezakopává, skoro nepadá. Lehounká bota ho nijak neomezuje, ani v překotném běhu, ani v občasném lezení.

Žádné komentáře:

Okomentovat