pondělí 7. října 2019

Miminko / Zvířecí leporelo pro děti 6-12 měsíců & Giveaway

Haf. Mňau. Bů. Tohle je (trošku přikrášlený) výsledek ročního snažení, každodenního čtení a prohlížení knížek. Ani jedno z dětí neumělo v roce mluvit. Jakože skoro vůbec. Co si pamatuju (a Matěj mi to teď oživuje), skoro všechno bylo "Ba" a "Da". Prostě se jim moc rozmlouvat nechtělo, což doháněli poněkud ostřejšími zvuky a pokřiky. Dnes jsem šla s Matýskem do školky pro Klárku a Kubíka a Matěj furt v kočárku poskakoval a pištěl "Ha. Ha. Ha!". Já se usmívala, ano, ano, miláčku. Nerozumněla jsem ani zbla. Když pak kroutil hlavu z kočárku ven a koukal kamsi za mě, otočila jsem se. Šel tam pes. Haf, haf, jasně. Takže dobrý, ty zvířecí knížky mají smysl. Přece jen si něco pamatuje. Matěj si čtení posledních pár měsíců vyloženě zamiloval, každý večer si jako rituál (vytvořil si ho sám) tahá do postele knížky a prohlížíme, povídáme. Pořád preferuje jednoduché ilustrace, ideálně jeden osamocený obrázek na stránce. Začíná propadat kouzlu "pohybujících se" výřezů a okýnek. Do sbírky malých šikovných leporel pro miminka z nakladatelství Pierot přibyl třetí díl, tentokrát pro děti od půl roku zaměřený jen na zvířata.
 

Leporelo pro děti od 6 do 12 měsíců hezky plynule navazuje na dvě předchozí, o kterých jsem také psala. První kontrastní leporelo pro novorozence a druhé o něco složitější pro miminka do 6 měsíců. I tentokrát si v závěru můžete o jeden kousek zasoutěžit.
 

 
Třetí díl už přechází od abstraktního k reálnému. Už se nejedná o kontrastní obrazce, ale o konkrétní předměty - tentokrát zvířata a jejich zvuky. 10 běžných zvířat, nakreslených poměrně jednoduše na barevném pozadí. Důležité je, aby děti tohoto věku vnímaly jen jeden předmět na stránce, zvířata jsou super, to je baví, ale vhodné jsou např. i věci z domácnosti, něco, co mohou poznat z reálného života.
 

 
Matěj už si umí v knížkách listovat sám, někdy si prohlíží s Klárkou a Kubíkem. Klárka má větší trpělivost. V obýváku má Matěj svoji malou knihovničku na dosah, má v ní pár aktuálních knih. Dokáže se sám obsloužit, často je z police vyndává a pak se v nich na zemi prohrabuje. Malý čtenář.
 

 
♥ G I V E A W A Y ♥ 
 
Díky dlouhodobé spolupráci s nakladatelstvím Pierot vám mohu nabídnout jeden výtisk této malé knížečky, která povzbudí vzájemně strávený knihomolský čas. Stačí se zapojit do soutěže a třeba vyhrajete právě vy.
 
 
Pravidla:

1. Čtěte dál můj blog, za like a sdílení na FB budu jen ráda ♥
2. Sledujte novinky nakladatelství Pierot na FB
3. Do komentáře tady na blogu mi napište, jaké bylo první slovo vašich dětí (u nás samozřejmě táta). Nechejte tu na sebe email
4. Soutěžit můžete týden - do neděle 13.10. do půlnoci, v pondělí 14.10. vyberu jednoho z vás a knihu obratem pošlu


8 komentářů:

  1. Táta první slovo i podruhý! Podle mě to říkat musí, je to evolučně zařízený. Máma jistá, otec nejistý. Nějak si ho omotat kolem prstu musí! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky táta ;-) PavlikovaRenata@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Prvé slovo bolo mama :) tak to pohladilo na duši :)
    petruska.kujovicova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. U nás je to zatím ha ha nebo něco na ten způsob a je to pes :)) teď v sobotu bude Adélce rok a zatím žádné konkrétní slovo :)
    mk.michaela@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. První opravdové slovo bylo "auto" :-D Mám to už trochu v mlze, ale jinak asi taky táta. Máma určitě ne, protože ta není v kurzu dodnes (s tátou je víc srandy!) :-) Tak uvidíme, co ten náš druhý maličký :-) A můj mail je fiddiska zavináč gmail.com

    OdpovědětVymazat
  6. Starší dcera "mama" a mladší "baba"
    simona5r@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. První syn jako první řekl kokoda, což je kokodák. Druhý papat, a u třetí teprve na slovo teprve čekám. Jana
    Jana.seidlova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Synovo první regulérní slovo bylo "bota". Bylo mu 14 měsíců a botománie mu vydržela dobrého půl roku (z obchodů s obuví byl naprosto v extázi). Teď mu jsou 2 a čtvrt a pusu nezastaví. Dcerce bude brzy 5 měsíců a zatím žvatlá a prská a drčí :-)
    vyper@seznam.cz

    OdpovědětVymazat