pondělí 28. října 2019

Mama tip / Bambusová nerezová termoska Woodway

Myslím, že lepší načasování pro článek o termohrnku jsem si nemohla vybrat. Prudké ochlazení a nástup toho pravého pošmourného podzimu je tady. Já teda této části podzimu říkám zima a toto zimní období zůstává v mém vnitřním nastavení až do března. Prožívám opravdu dlouhou zimu... Mám zhruba dvě tři krátké zpříjemnění. Advent, Vánoce a zimní lyžovačku na horách. Jinak bych se vážně obešla. Loňská zima byla dlouhá. Matěj byl miminko a to velmi nespokojené miminko. Teď už je o poznání spokojenější, ale pořád nechodí. Takže pobyty venku budou v zimě jedním velkým dobrodružstvím, protože mu i tak dopřávám volný výběh z kočárku. Já už si do kočárku přibalila praktický podsedák a termosku na čaj. Brzy přibude i pár drobných na podvečerní svařák.
 

Doma máme velkou rodinnou nerezovou termosku, kterou jsem s sebou každý den ven tahat nechtěla. Chtěla jsem něco menšího, na kafé nebo na čaj, a popravdě taky něco, co bude jen moje. Moc si toho totiž pro sebe nepořizuju. Tato krásná termoska vyrobená z bambusu a nerezové oceli mě zaujala na první pohled. Aby ne, ten design má značka Woodway vymazlený. Když jsem se navíc dozvěděla, že je firma slovinská, bylo vymalováno. Přece víte: já a Slovinsko.
 

 
Plast je svinstvo. Přesto ho týdně doma vytřídíme mraky. Šlechtí nás, že poctivě třídíme, trochu se obávám, že ani to už v dnešní době nestačí. Že je nutné spotřebu omezit tam, kde to zvládneme. Nebrat si na akcích jednorázové kelímky, pokud to jde. Nebrat si coffee to go v jednorázovém hrníčku. Nekupovat domů pokud možno nic v PET lahvích. Žádná brčka. Žádné igelitky. Když už, všechno pěkně znovu využít...
 
 
"Každý rok se vyhodí více než 100 miliard jednorázových kelímků z plastu. Doba použití takového jednorázového kelímku je asi 30 minut, v přírodě se poté rozkládá více než 450 let."
 
Woodway vyrábí jak plně rozložitelné eko hrníčky na kávu (směs bambusu, kukuřice a přírodní pryskyřice), tak výše zmíněné termosky, které jsou zevnitř nerezové a zvenku opět ze směsi bambusu.
 
 
Moje termoska pojme půl litru horké tekutiny. Výborně těsní. Díky bambusové vrstvě nepálí. Šroubovací víčko s posuvným uzávěrem pro pohodlnější pití. Aby z víčka mohla utíkat pára, má v sobě malou dírku, takže nesmíte otočit vzhůru nohama. To by protékala. Do mikrovlnky nemůže, myčku snese, ale nepotřebuje ji. Nerezová ocel a sklo jsou top materiály co se nenatahování pachů týče. Na rozdíl od plastů, ty jdou vždycky za chvíli cítit.
 
 
Mám svůj termohrnek ráda. Ideální společník do kočárku, na balkón, na hřiště, do auta. Ale i do lesa. Design zaujme úplně každého, to se Slovincům opravdu povedlo. Jen jsem ještě zvědavá na životnost.


Tento článek vznikl na základě spolupráce s obchodem www.gardencarrier.cz. Garden Carrier - to jsou česká ergonomická nosítka z biobavlny, v obchodě také najdete české dřevěné hračky, dětské ekologické nádobí, přírodní kosmetiku a šetrné prostředky pro domácnost. V Praze je najdete i v kamenném obchůdku na Bělehradské 36.

Žádné komentáře:

Okomentovat