středa 30. října 2019

Dětský pokoj / Hrací podložka s motivem silnic

Při každé návštěvě Ikey to slyším z obou stran. Mami, my chceme do pokojíku koberec s těmi silnicemi. To nás bude děsně bavit, fakt. Docela to chápu, taky by se mi to jako děcku líbilo. Kubík s těmi svými dopravními prostředky by si užil. Jenže my před rokem zrušili doma skoro všechny koberce. Něco jsme vyhodili, ty z pokojíku jsme odnesli do sklepa, kdyby nám v zimě bylo zima. Namísto toho mají děti v pokojíčku českou pěnovou podlahu Vylen, o které jsem už mnohokrát psala. A koncem léta děti dostaly ty svoje vytoužené silnice. Ale ne na koberci. Je to taková pěnová hrací podložka, která jde krásně složit do malého kvádříku a zavřít do skříně na tu dobu, co ji nikdo nepoužívá. Mám hodně ráda skladné věci.


Podložka PlayTo je přímo obrovská. Až jsem se zalekla, když jsem se ji snažila napasovat do hracího koutku v pokojíku. Vešla se na milimetr přesně, nevím, zda bych řezala nábytek, nebo co. 200 x 150 cm to už je úctyhodná hrací plocha (složená má jen 70 x 40 x 10 cm). Výhoda této velikosti je, že se na ní mohou hrát poměrně nezávisle dvě děti, aniž by si překážely. Ne vždycky si totiž chtějí hrát spolu. V ideálním případě jeden chce strašně moc a druhý vůbec.



 
Motiv městečka je fajn. Silnice jsou dostatečně široké na běžná menší auta typu angličák nebo velikosti pasující k vláčkodráze. Jsou tu dopravní značky, semafory, křižovatky, zastávky autobusu i přechody pro chodce. Barev by mohlo být použito míň, ale to je spíš můj problém, dětem samozřejmě vůbec nevadí. Je naopak baví všechna ta vyobrazená zvířátka, značky a auta. Kdyby vás už barvy unavily, nebo děti odrostly, můžete obrátit na šedobílý střízlivý motiv.



 
Oproti koberci se dobře udržuje čistá a když se na ni vyklopí kelímek jogurtu, můžete ji hodit pod sprchu. Podložka je hodně měkká, pohodlná na hraní, posedávání na podlaze, Klárka využívá i na kotrmelce a stojky. Měkkost materiálu má i svou nevýhodu, musíte si dávat pozor na manipulaci s ostřejšími předměty, které by do ní lehce udělaly díru. Nám už jedna odřenina vznikla T-Rexovým špičatým ocasem.


 
Podložku stejné značky máme i v centru, kam chodím s Matějem jednou týdně cvičit. Lektorka ji používá k různým aktivitám, např. jako měkkou překážku do opičí dráhy nebo jako balanční pomůcku.

 
Motiv silnic je nesmrtelný a opravdu děti zabaví. Ty moje si tam občas postaví domky z lega a hrají si na velké rušné město. Do zelených ploch někdy umístí modely zvířat a mají zoo s chodníčky kolem. Starší děti se na podložce mohou učit dopravní výchovu. A my máme s Matějkem teplé místečko na naše povalovací aktivity :) Nakonec jsem ráda, že ji doma máme.
 
-
Tento článek vznikl na základě spolupráce s internetovým obchodem Kojenecké oblečení.

Žádné komentáře:

Okomentovat