pátek 3. května 2019

Pozvánka / Festival kreativního a logického hraní 2019

Byli jsme předloni, i když byly obě děti nachlazené. Byli jsme loni, i když jsme se v noci vrátili z Neapole. A tento ročník bohužel opláču, protože se teprve v neděli budeme vracet z Tater. Pokud nás však z hor zažene sníh a mráz už o den dřív, určitě se potkáme v neděli 12.5.2019 v brněnských Lužánkách na Festivalu kreativního a logického hraní, který každoročně pořádá Agátin svět. Je to akce, kterou byste si opravdu neměli nechat ujít. Pro mě rozhodně nejhodnotnější událost pro rodiny s dětmi v Brně.
 

Na celé akci se mi nejvíc líbí její komplexnost. Opravdu se tam najde pro každého něco. Miniherničky plné měkkých a bezpečných hraček pro úplná prťata, kreativní a dobře vybavené koutky pro větší děti, chytré hry a stavebnice pro školáky, poradny pro rodiče. Zdarma.
 
 
7 důvodů, proč byste měli na Festival s dětmi dorazit, podle Zrzky. Ověřeno. Fakt ♥
 
  1. Ráj pro všechny vláčkomily. Ve velkém Brio koutku se Jakoubek zasekne a už nikam jinam nechce. Rochní se v těch hromadách kolejnic, nemůže se rozhodnout, kterou mašinku ze sta si vybere, okukuje všechny ty vychytávky, které doma nemáme. A kolik tatínků si tady pohraje :)
  2. Testovací centrum školních batohů. I když se nás to ještě jeden rok netýká, české batohy Topgal okukuju pokaždé. Ráda si poslechnu o ergonomii nošení, o tom, co je důležité na batohu pro prvňáčka. Nejen že si tady můžete školní batohy a aktovky naživo prohlédnout nebo vybrat, odborníci z Topgalu vám pomůžou batoh i správně nastavit a poradit různé vychytávky.
  3. Logopedická poradna. Využili jsme jí pokaždé. Je skvělé promluvit si nezávazně o řeči svého dítěte mimo ordinaci a třeba i trochu napřed. Možná zjistíte, že pravidelné návštěvy logopeda zatím nejsou vůbec potřeba. Dostanete tady i mnoho tipů na hry, kterými rozvoj řeči podpoříte doma. Nás tady paní logopedka inspirovala ke skvělým hrám od Djeca.
  4. Hlavolamové hry od Mindoku. Většinou jich bývá v Lužánkách plný stan a Mindok je u nás doma prostě srdcovka. Tady bych se nejraději zašila já. Na celý den, bez dětí :) Je super vyzkoušet si všechny ty hry a nekupovat zajíce v pytli. Lehce zjistíte, co dětem jde, co je baví.
  5. Obří kuličkodráha. Tady bývá nejvíc narváno, skleněnky jen lítají, konstrukce hlasitě padají, děti výskají, tatínci koumají. Nádhera. Akorát vás bude mrzet, že takovou monstrózní dráhu si doma jen tak nepostavíte.
  6. Koutek pro miminka. Hned bych sem Matějka položila. Byl by šťastný, nevím, zda by ožumlával všechny ty nový hračky, nebo sousedovic miminko, ale byl by to pro něj hotový ráj.
  7. Magnetické místečko. Vždycky jsme trávili dost času u magnetických stavebnic pro nejmenší děti SmartMax (už hrozně dlouho vám chci o těchto magnetech na blogu napsat), letos by se mi líbilo prozkoumat i přenádhernou novinku - dřevěné magnetické kostky Tegu.
 
 
Lužánky jsou perfektním místem pro konání akce takového formátu. I když se velká část Festivalu koná venku, na příjemném zeleném nádvoří, mnoho aktivit najdete i vevnitř, kam se můžete uchýlit i v případě nepřízně počasí. Na Festivalu si můžete naživo prohlédnout spousty hraček, her a knih, což je nesrovnatelné s nákupem na eshopech. Osaháte, prolistujete, poptáte se. Tento offline zážitek jistě přebije všechny výhody nákupů online.
 
Pokud máte blíž Prahu, Festival si můžete užít o dva týdny později - 25.5. Na Střeleckém ostrově.

Žádné komentáře:

Okomentovat