pondělí 20. května 2019

Chytrá hračka / Puzzle eeBoo pro všechny milovníky dinosaurů

Dinosauři kam se podíváš. Už asi půl roku tím hlavně Jakub doslova žije. Klárku taky dinosauři zajímají, ale pořád má i spoustu dalšího. Kdyby bylo jen podle Kubíka, lozil by od rána do večera po zemi a bojoval by s T-Rexem. Nechci mu to brát. Je tak zapálený. Jenže občas by to chtělo změnu. Takže každý den vymýšlím, čím ho zabavit, jak napasovat jeho lásku k těmto obrům na něco vzdělávacího. Připravuju pro vás článek o tom, co všechno je možné s dinosaury dělat, jaké aktivity pro malé paleontology nachystat, co všechno je na trhu k dispozici. Ale o tom někdy příště. Snad brzo. Teď vám chci ukázat jedno z nejkrásnějších puzzle, které jsem viděla. Nádherně ilustrované, přitom poměrně reálné, barevné, hezky členěné. A hlavně dinosauří! Puzzle Věk dinosaurů od výrobce eeBoo jsem sehnala v eshopu Mamiee.
 

Puzzle od eeBoo už doma máme. Několik. A vždycky je to pastva pro oči. Vyloženě umělecké ilustrace rozhodně nejsou dětským kýčem, ačkoliv září barvami. Nevím, jak to dělají, ale tohle vážně umí. Navíc jsou jejich hry vyráběné s ohledem na životní prostředí. A na zdraví našich dětí.
 

 
Váhala jsem s počtem dílků. Stovka se totiž ani neblížila Kubíkovým dosavadním schopnostem. V nabídce bylo i dvacetidílné, ale to by zas bylo o ničem. Riskla jsem to. Spoléhala jsem na kvalitu a řekla jsem si, že je to aspoň zabaví oba dva a na delší dobu.
 
 
A jak mu to jde? Skládáme společně. Vždycky začíná Tyranosaurem a postupně pokračuje k těm míň oblíbeným. Jde mu to, ale pomáhám mu s hledáním dílků, přece jen jich je moc. Co vždycky u puzzle ocením je členitost, že tam není moc jednolitých "mrtvých" míst, všechno na sebe pěkně navazuje a skládání jde dobře od ruky. A hlavně ho to baví. Pětiletá Klárka si s obrázkem poradí v pohodě sama, ona je na to fakt šikovná. Poprvé se zorientuje a při každém dalším skládání mi přijde, že snad valí poslepu.
 

 
Puzzle je vyrobené z lesklého tvrdého kartonu, jednotlivé dílky jsou odolné. Jsou taky příjemně velké, jak jde vidět na fotkách. Výsledný obrázek je taky slušný (45*68 cm).
 

 
Věřím, že se mnohé maminky se tady zaradují, protože vím, že dinosauři nefrčí jen u nás. A tohle puzzle rozhodně potěší každého milovníka dinoušů. Třeba fajn dárek ke dni dětí? ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat