pondělí 11. března 2019

Nošení miminka / Nosící softshellový kabát Loktu She

Myslela jsem, že to dám. Že nošení Matěje zvládnu s tím, co mám doma. Mám totiž softshellovou zateplovací kapsu, kterou jsem si nechala už během nošení Kubíčka ušít na Fleru. Jenže jsem se spletla. Jakoubka jsem v zimě venku nenosila, pak na jaro a léto na horách kapsa bohatě stačila. Teď se třemi dětmi je nošení prostě nutnost a řekla bych, že nosím čím dál víc. Je to dáno i tím, že Matěj začal být v šátku konečně spokojenej. Začalo to jeho nemocí pár týdnů zpátky, kdy jsme obíhali doktory. Matějkovi nebylo dobře a u mě se uklidnil víc než v kočárku. Když jsem za chladných dnů vyrazila ven s Matějem v šátku, on byl díky softshellové kapse v teple, mně byla ale v rozepnuté bundě vyloženě kosa. Ani jeho tělíčko mě dostatečně nezahřálo. A vlastně ani ta manipulace s kapsou není ideální, pokud se jedná o pochůzky typu školka, doktor, pošta... Obyčejnou univerzální vsadku jsem nechtěla. Tak jsem to přehodnotila a rozhodla se, že si nosící softshelku přece jen pořídím.
 

Viděla jsem naživo celkem dost kabátků na nošení dětí. Některé jsou krásné a originálně ušité, mnoho z nich jsou bohužel neforemné pytle. Sbírala jsem rady, zkušenosti, procházela fotky. A nakonec jsem zůstala věrná. Věrná české Loktu Shi. I proto, že jsem jejich nosící oblečení viděla v létě naživo v Liberci. A věděla jsem, že tady vedle nešlápnu. Jaký teda je můj nový kabát na nošení?
 
 
Měla jsem pár požadavků. Chtěla jsem kabát, ne bundu. Jednobarevný. Softshell. Dobře střižený. Takový, co využiju i mimo nošení. A barva? Někdy si s dětmi hrajeme na oblíbené barvy. Když se mě děti zeptají, jakou mám nejraději, automaticky ze mě vypadne černá a šedá. Chlupáč to se smíchem (?) komentuje a povídá něco o šedé myši. Tak jsem je překvapila. A zvolila jezerní modrou, která se mi báječně hodí k milovaným barefoot teniskám Lems.
 
 
Mám kabát asi tři týdny. Jsem naprosto spokojená. Vybraná velikost 38 mi padne jako ulitá, je krásně vypasovaný, vypadá dobře s dítětem i bez. Zatím nosím jen vepředu, ale je uzpůsobený i k nošení miminka na zádech. Moc mi vyhovují elastické náplety na rukávech, takže dovnitř nefouká, stejně tak úpletový nákrčník a odepínací kapuce. Vevnitř fleece. Kabát jde navíc dobře regulovat pomocí stahovacích šňůrek na vsadce. Podle mě to není kabát do mínus deseti, vyhovuje mi spíš teď, nosila jsem ale i kolem nuly a bylo to v pohodě.
 
 
Některá rozhodnutí musí zkrátka dozrát, obecně jsem dost přemýšlivý typ a už asi dva měsíce si objednávám nové barefootky :) Tady jsem ale udělala dobře, tahle bunda se neztratí, navíc, když začínáme plánovat dovolené v horách.

2 komentáře:

  1. Mám ten samý, jen o velikost menší a jsem fakt spokojená. Moc vám sluší :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tak to je fajn, určitě sluší i vám. Ta barva je nádherně jarní :)

      Vymazat