pondělí 30. července 2018

Chytrá hračka / Dřevěné potraviny

Napodobeniny potravin by podle mě neměly chybět v žádném dětském světě. My doma máme výhradně ty dřevěné, ale babička má doma velkou sadu plastových a děti si s tím samozřejmě vyhrají úplně stejně. Oku ale tolik nelahodí, jako ty z festovního dřeva. Na druhou stranu, když dostanete po hlavě velkým dřevěným jablkem, bolí to o poznání víc než lehkým plasťákem. Od té doby, co Klárka k Vánocům dostala malou kuchyňku, se postupně rozšiřuje i naše zásoba příslušenství a potravin. Máme doma už čtyři malé bedýnky se zdravými potravinami, snídaňovou sadu, dortíkovou sadu a taky tento roztomilý kávovar. Nejnovější přírůstek do sbírky - krájecí dřevěné ovoce z dílny Melissa & Doug - přišel letos na Vánoce. Skoro každý den jsou tyto hračky v kurzu, buď u jednoho, nebo u druhého.


Sada sedmi kousků ovoce a nože je uložena ve velké bedýnce, kterou moje děti využívají k různým hrám, nejen k samotnému uskladnění. Byla to naše úplně první krájecí sada, takže u dětí sklidila úspěch. Krájení je perfektní na procvičování jemné motoriky a pilování samotné techniky, protože jednou to přijít musí. Jednotlivé kousky ovoce k sobě drží pomocí pevných suchých zipů, které nůž jednoduše naruší. Na druhou stranu i po půl roce velmi intenzivního používání, sucháče drží skvěle.

 

 
Na tomto konkrétním druhu ovoce se mi líbí hlavně ta velikost. Nejsou to žádné titěrné kousíčky, ale pořádné kusy, se kterými se i Kubíkovi dobře manipuluje. Většina ovoce je pouze rozpůlena, ale banán jde rozkrojit na třetiny a meloun (který je teda podle mě spíš zelenina) jde rozčtvrtit. Klárka tak pěkně trénuje zlomky a dělení.




 
Když Klárka nebo Kuba zrovna nevaří, nebo nepečou, tak prodávají. Tahle hra je perfektní pro děti zhruba od dvou let. Pomocí maket potravin se zábavnou formou naučí nová slovíčka a vlastně i užitečné slovní obraty, které běžně používáme při nakupování. Pokud máte potravin dost, můžete na nich děti učit barvy, ovoce/zelenina, chutě, apod. A taky přiřazovat - třeba využijete moje poznávací karty, které jsou na blogu volně ke stažení.


 
Mám tyhle potravinové sady moc ráda, přijde mi to jako čistá a smysluplná zábava. Když jsou navíc tak hezky a kvalitně zpracované, je to značka ideál. A bezvadný dárkový tip.

Žádné komentáře:

Okomentovat