pátek 27. dubna 2018

Cestování s dětmi / Balíme do Neapole

Za pár dní odlítáme do Itálie. Chtěli jsme využít letošních prodloužených víkendů a byli jsme rozhodnutí pro čtrnáctidenní jarní dovolenou. Děti chtěly letět. Můj těhotenský stav nás přece jen lehce omezil a museli jsme se uskrovnit, trošku přehodnotit naše možnosti, podívat se na věc střízlivýma očima. Chtěli jsme letět nízkonákladovkou, za co nejmíň peněz, někam na jih, po Evropě, ideálně z Bratislavy a s rozumnými časy příletů a odletů. Vybrali jsme si Neapol. Itálii máme rádi, je tak různorodá, tak okouzlující. Plná atmosféry. Těšíme se moc.
 

Deset dní. Bydlet budeme (na nás tak trochu netradičně) celou dobu na jednom místě v neapolském bed&breakfast a odtud každý den podnikat výlety do okolí. Cíle jsou asi jasné a nedaleké - Vesuv, Pompeje, Ercolano, Caserta, Ischia, Sorrento. A samozřejmě samotná Neapol. Nechceme spěchat, chceme si to užít. Těším se na pizzu.
 
 
Od té doby, co jsme s Klárou letěli do Říma (Kuba se ještě vezl v mama-expresu), nemluví o ničem jiném než o vlastním kufru. Prý ho potřebuje. A já tomu asi rozumím. Tak jsem jí ho nedávno pořídila. Dětský kufr na kolečkách britské značky Pink Lining. Nic okázale divokého ani atypického tvaru. Klasický kufr o fajn rozměrech (ideálka pro drátěné koše Ryan Air), s velkou a malou kapsou, z odolného materiálu. Sice není růžový, ale kolečka ji uspokojila natolik, že mi tu barevnou nedokonalost odpustila. A víte co, už dva týdny si s ním hraje na pošťáka a rozváží nám letáky (já v ní sice trochu vidím důchodce v Lidlu, ale budiž). A Kuba jí ho bere, když je ve školce. Příští rok dostane taky. No možná už na letišti, až to Klárku přestane bavit.
 


 
Kdyby bylo po jejím, nabere si do něj samé hračky a knížky. Jenže tentokrát nejedeme autem, bude cenzura. Takže si pěkně poveze všehochuť svých potřeb na deset dní. Nevýhodou nízkonákladovek je omezení zavazadel, takže budeme úsporní. I tak se dá přežít. Balkán byl v tomhle taky divoký a jak jsme byli šťastný. Ušmudlaní ale spokojení :)
 


2 komentáře:

  1. Tam je nádherně. Byli jsme tam s manželem ještě bez dětí před 10 lety. Podnikali jsme výlety Amalfi, Capri, Ischia, Vesuv, Pompeje, jeskyně Sibyly, večer Neapol. Byli jsme v Červnu, hodně zeleně, vše kvetlo, jen jednou zrovna v Pompeích bylo horko k nevydržení. Vřele doporučuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc se těšíme a děkuju na pozitivní reference :) Snad počasí vyjde ♥

      Vymazat