úterý 3. dubna 2018

DIY / Kouzelná hůlka pro vílu

Jak tušíte, děti měly neštovice. Byli jsme doma na můj vkus moc dlouho, ale stihli jsme to naštěstí do příchodu jara. Určitě víte, jaké to je být zavření doma s nemocným dítětem. A když si vezmete nemocné děti dvě, týdny všeho všudy čtyři plus následné omezení kolektivních a fyzicky náročných aktivit, budete si ve finále připadat jako super hero. Nakonec ale musím říct, že to nebylo tak děsné, jak jsem se bála, hodně jsme odpočívali, váleli se, což se mi vlastně kolem a kolem hodilo, celkově jsme dost zpohodlněli (minimálně já :)). Hráli jsme si, četli jsme, koukali na pohádky, kreslili a tvořili. Z tohoto soudku teda dnešní mini příspěvek. Klárka si hrozně dlouho přála kouzelnou hůlku. Takovou tu, co má každá správná víla. V hračkářství jsem úspěšně odolávala, ale slíbila jsem, že si nějakou vyrobíme.
 

Jo, vím, je to prkotina, ale divili byste se, kolik udělá parády. Klárka měla velkou radost a hůlka stále žije. Aktivita celkově na 20 minut, nenáročná, kterou dítě zvládne téměř samo pod dohledem. Navíc k tomu nebylo potřeba nic speciálního, všechno nezbytné jsem našla doma v mé kutilské skříni.
 
 
SEZNAM VĚCÍ, KTERÉ BUDETE NA VÝROBU HŮLKY POTŘEBOVAT
  • Špejle / tyčka / slámka - já použila klasickou dlouhou špejli
  • Stuhy - jedna delší na omotání hůlky, příp. ještě jedna krátká na ozdobu
  • Šablona hvězdy, pokud nezvládnete pěknou hvězdu od oka
  • Ozdoby - já měla ještě doma zbytek samolepících perliček, poslouží ale i různé třpytky, flitry, korálky, knoflíky
  • Tužka
  • Nůžky
  • Lepidlo
  • Tavící pistole
 
 
Nejvíc mě zarazila na pohled nejjednodušší část - omotat špejli stuhou. Stuha klouzala, nedržela, takže jsem ji na špejli postupně nalepovala lepidlem. Drží dobře, možná by nebylo od věci přitavit oba konce pistolí. Pomocí šablony si na pěnový papír obkreslete hvězdu, nebo jiný tvar, který si vaše víla bude žádat. Hvězdu z pěnového papíru jednoduše vystřihněte nůžkami, příp. vyřízněte výtvarným řezákem. Nechte dítě, ať si hvězdu jakkoliv ozdobí. Toto je patrně ta nejzábavnější část, kterou si Klárka vyloženě užila. Tavnou pistolí pořádně přilepte hvězdu k hůlce, přivažte ozdobnou mašli a je to.
 

 
Hraní rolí patří mezi nejoblíbenější aktivity každého dítěte. U nás se to pořád točí kolem Elsy a Anny (chudák Jakub je pořád jenom Anna). Tyto hry tříbí dětskou fantazii, rozšiřují slovní zásobu a brousí logické myšlení. Proto jim ráda tyto hry něčím zpestřím. Třeba jednoduchou kouzelnou hůlkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat