sobota 21. dubna 2018

Mama tip / Suchý olej Squalane

Před létem mám pro vás jeden vyzkoušený tip, co na obličej. Opakuju, že jsem velký kosmetický minimalista, moje pleť se s lecčím nekamarádí a mě prostě nebaví patlat si na sebe tunu make-upu. Ano, z velké části je to o pohodlnosti, z té druhé o přesvědčení, že méně je více. Pleťové krémy jsem asi už nadobro vyměnila za oleje, zatím ničím nepřekonaný je arganový olej. Český Saloos asi před rokem přišel se 100% Squalane. Ideální pro ty, kteří už mají plné zuby všelijakých hutných krémů, ale zároveň se bojí pleťových olejů kvůli mastnotě.


I tento flakónek se řadí do intenzivní péče značky Saloos. A pořídila jsem si ho z podobného důvodu jako hyaluronové sérum, hlavně kvůli okamžité hydrataci. Pořád fandím spíš klasickým přírodním olejům, ale Squalane je super pro ty chvíle, kdy potřebujete rychle vyrazit, a nechcete na obličeji cítit sebemenší pocit mastného filmu. Squalane je totiž synonymem pro suchý olej.

 
Suchý olej má ultra lehkou strukturu, okamžitě se vstřebá, už za pár vteřin nemáte pocit, že byste si na pleť dávala olejíček. V tomto je skvělý i jako podklad pod makeup. Navíc bez parfemace, takže neruší.

 
Trocha teorie na závěr: Squalane se získává z rostlinných (i živočišných) olejů, většinou se vyrábí z olivového oleje. Má antioxidační účinky. Svým složením je velmi podobný přírodním kožním lipidům, proto je tak dobře snášený. Absorbuje do sebe toxiny i těžké kovy a pomáhá tak chránit pokožku. Squalane pokožku hydratuje a je nekomedogenní.
 
P.S. Pokud byste hledali ještě vyšší level tohoto přípravku s další přidanou hodnotou, můžete vyzkoušet Bio rostlinný elixír Squalane & Kamélie.

2 komentáře:

  1. Zrovna v pátek jsem si ho taky koupila, tak snad budu spokojená ;-) Jana

    OdpovědětVymazat