pátek 23. září 2016

Zafoukalo, zafičelo a rázem bylo po létě

Takhle začíná Klárčina oblíbená knížka Krtek a podzim, je to jedno z prvních leporel, které dostala, a za tu dobu už ho umí zpaměti. Pro mě s odchodem léta přichází nejkrásnější období v roce - září, miluju babí léto. Chladný a svěží vzduch, ranní rosa v trávě, mlha, která se drží v okolí nad lesem a rybníkem, ale stále dost slunečních paprsků. Miluju ten pocit, když ráno vlezu na balkon a zebou mě nohy, mám ráda, když se večer vrátíme z procházky a doma je příjemně vyvětráno, mám ráda první žluté poletující listí, šípky a kaštany. Navíc má pro nás všechny září mnohem hlubší smysl, 18. září 2010 jsme se s Chlupáčem brali, 15. září 2013 se narodila Klára a 16. září 2015 Jakub. Kdo by pak září nemiloval, je to prostě náš měsíc.


Mám pocit, že i děti ocenily příchod chladnějšího počasí, horko ve městě je unavovalo. Akorát Kláru musím brzdit při vyzouvání se na hřišti, je zvyklá být venku barefoot, ale zem mi přijde už chladná. Co se oblečení týče, nějakou tu vrstvu navíc sneseme, zatím to není tak zlé a vystačíme si s mikinou.


Kubík má svůj medvědí kožíšek, roztomilou propínací mikinu v hnědé barvě Pidilidi. Mikina mu dobře padne, ač je velikosti 80, Jakub ji nosí už od velikosti 74, jen dřív míval trochu ohrnuté rukávy. A stále mu sedí, myslím, že ji obleče ještě nějaký ten měsíc - u tohoto druhu oblečení oceňuju, když roste s dítětem. Zátěžovou zkouškou mikina prošla už na naší dovolené v italských Dolomitech, a nikdy se nám nestalo, že by mu tělíčko promrzlo (ani ve 3 tisících). Teď na podzim ji nosí denně, na bundu ani vestu zatím nedošlo. Je dobrá do kočárku, na písek i do nosítka, všechno máme otestované :)



Mikina má kapuci s oušky, zapínání na zip, u brady se zip schová do krytky a nehrozí tak poškrabání citlivé dětské pokožky. Mikina je sice huňatá, ale není nijak neforemná, je vyrobena z materiálu coral fleece (ten s tím delším chlupem), což zaručuje dobrý tepelný komfort. Kapuce je podšitá bavlnou a trošku mě mrzí, že mikinu nepodšili bavlnou celou. Vnitřní vrstvy mám ráda bavlněné, i když je pravda, že v přímém kontaktu s pokožkou stejně materiál není, protože pod mikinou Jakub nosí ještě body. Ale bylo by to fajn a možná by to měl výrobce zvážit.




Na eshopu Pidilidi si můžete vybrat ze tří barevných variant, mě nejvíc oslovila tato neutrální hnědá. Kožíšky se vyrábí od velikosti 74 až do velikosti 92. A pro ty, co nemusí kapuce, mrkněte na tuto chlupatou mikinu se stojáčkem.

2 komentáře:

  1. Jů, ta mikina je fešácká! :) Medvíděti moc sluší!:-)
    Září u vás v kalendáři prostě září :D

    OdpovědětVymazat