pátek 9. září 2016

Přírodní kosmetika do kabelky

Na dekorativní kosmetiku mě teď moc neužije, rychle řasy, obočí, lak na nehty a jedeme. To ale neznamená, že se o sebe nestarám, ráda si zajdu na kosmetiku, když to nevyjde, ráda si na obličej plácám různé masky a peelingy doma. Bohužel nepatřím k těm šťastným ženám, které bůh obdaroval bezproblémovou pletí a tak stále pro sebe hledám tu "vyvolenou" značku kosmetických přípravků. Dvakrát denně pleť čistím, ráno pleťovou vodou a večer fyziologickou pěnou. Musím řádně hydratovat a tonizovat. Teď na konci léta vám chci ukázat moje dva nejlepší kamarády do kabelky nebo tašky na kočárek.


Jsou to produkty mé oblíbené značky Saloos. Saloos jsem objevila během mého prvního těhotenství, měla jsem jejich olej na masáž hráze a také nějakou aromaterapii k porodu. Od té doby po značce sahám velice ráda, nejen proto, že je česká, ale také proto, že výrobky jsou čistě přírodní (Certifikovaná přírodní kosmetika) a dokonce v BIO kvalitě.

První výrobek, který v mé kabelce nemůže chybět, je balzám na rty Bio Karité. Já jsem totiž už od gymplu tak trochu úchylná na mazání rtů. Dost trpím na opary a proto se snažím častým mazáním chránit rty před vysušením a minimalizovat tak vznik oparu. Tento balzám na rty v malém plastovém kelímku z bambuckého másla (Karité) je čistě přírodním bioproduktem. Konzistencí je spíš hutnější, ale stačí ho na rty velice málo, slabá vrstva se na teplých rtech krásně rozpustí. Taky mám pocit, že díky hustotě na rtech nějakou chvíli vydrží. Co oceňuju nejvíc, je jeho velmi jemná vůně, vlastně ani nejde nijak moc cítit, žádná umělá parfemace, pouze směs přírodních éterických olejů (mně se totiž vždycky ty hezky voňavé balzámy strašně rychle omrzí a preferuju neutrální vůně - minimálně v krémech a balzámech). Balzám mám vyzkoušený i na samotném oparu, přijde mi, že pomohl k rychlejšímu zahojení stroupku (obsahuje výtažky z rakytníku, který má regenerační schopnosti). Stojí kolem 80 Kč.


A co je vlastně to slavné Karité? Bambucké máslo vyrobené z hnědých ořechů stromu Shea tree, který roste v Africe. Ořechy se usuší, rozemelou na jemnou pastu a dlouhým třením se z toho stane ono máslo. Je velice výživné, obsahuje vysoký podíl rostlinných sterolů, nenasycených mastných kyselin, vosky, karoteny a vitamíny.

Druhá nejen kabelková záležitost je levandulová pleťová voda. Minimálně jednou denně používám k čištění pleti buďto termální vodu, nebo právě tuto květinovou pleťovou vodu. Tuto vodu navíc nosím i v kabelce, je super pro osvěžení pleti v horku, na sluníčku, hydratuje dokonce i vlasy, zklidní spálenou pokožku, nebo pokožku po holení. Navíc jemně čistí. Pro použití v kabelce je sice trochu nepraktické skleněné balení, na druhou stranu plastu je všude ažaž. Voda je čistě přírodní, bez konzervantů a parfemace. 50 ml flakonek s rozprašovačem stojí kolem 100 Kč a vybrat si můžete z několika variant. Já sáhla po levanduli, jednak proto, že mám tyto fialové kytky moc ráda a jednak proto, že je vhodná pro všechny typy pleti. Levandulová voda je vysoce regenerační a vhodná i pro děti. Vodu moc ráda používám, je to rychlé a pohodlné řešení, jak pleť vyčistit a tonizovat. Vůně levandule je sice patrná, nicméně nijak výrazná. Vůni cítím při aplikaci, pár minut na to už ne, takže se to nijak nebije s dalšími používanými přípravky.



Květinové vody (hydroláty) vznikají při výrobě éterických olejů parovodní destilací listů nebo květů rostlin. Při tomto procesu na sebe vážou blahodárné látky, rostlinné vosky a rostlinné biostimulátory.

Kosmetickou tašku se slony jsem vyhrála v anketě Mama Blog roku 2016 a je od české značky Dara bags. Dara bags nabízí široký sortiment ručně šitých originálních kabelek, peněženek, taštiček, nebo třeba klobouků.

2 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  2. S kosmetikou Saloos mám už také nějaké zkušenosti a nemyslím si, že by byla úplně špatná, na druhou stranu znám ale i lepší značky. Možná mi ale nevyhovovala jen proto, že jsem zatím vyzkoušela méně produktů. Z tvé recenze mě ale hodně zaujala růžová voda, protože pokožku po holení zklidnit potřebuju a zatím jsem nenašla nic, co by mělo velký účinek. Když už jsme u holení, zajímalo by mě, jestli máte některá zkušenosti s touto metodou?

    OdpovědětVymazat