úterý 24. listopadu 2015

Klára a povinná výbava na cesty

Tento příspěvek měl být původně o školce, ale to trochu nedopadlo. Klárka byla už pár dní před svými druhými narozeninami poprvé ve školce. Tenkrát o tom často mluvila, vždycky, když jsme potkali venku nějakou školkovou výpravu, říkala, že chce taky. Tak jsme to v září zkusili a šlo to. Až překvapivě jednoduše. Klárka chodila jednou týdně (s malou pauzou kolem mého porodu), jen dopoledne do soukromé školky. Sympatická skupinka asi 10 dětí a dvě učitelky k tomu. Vlastní zahrada. Maximálně 5 minut chůze od bytu. Líbil se mi i denní program, každý den pobyt venku, chvilka zpívání a říkanek, každý den nějaké tvoření. Klára vypadala spokojeně. Teď v listopadu se něco zlomilo a Klára tam už nechce chodit. Plakala, že nechce jít do školky. Nakonec vždycky dobrý, ale mě ty slzy naprosto dostávaly. Myslela jsem, že to bude jen chvilková záležitost, ale dnes to bylo už potřetí a já se rozhodla, že to ještě odložíme. Nemá cenu to lámat na silu přes koleno, jsem doma, mám prostor se o ni starat, tak proč to dělat, když se na to ještě necítí. Přece jen je ještě malá a díkybohu mě ještě ke svému životu nutně potřebuje :)

Nedávno jsem jí (nejen kvůli školce) na Feedo pořídila tento krásný batůžek Skip Hop. Měla jsem jej v oku už dlouho a čekala jsem jen na vhodnou příležitost. Klára chtěla batoh za každou cenu modrý, tak ho dostala, motiv sovy jsem zvolila já, líbil se mi nejvíc. Tento mini batůžek je určený pro nejmenší děti (1-4 roky), je sice malinký (23 cm x 19 cm x 8 cm), ale vejde se tam základní výbava pro dítě do školky, příp. na hřiště nebo někam do kroužku. Nám se tam v pohodě vejde sada náhradního oblečení (spodní prádlo, ponožky, legíny a body), capáčky, svačina a lahvička s pitím (cca 300 ml). Kromě krásného designu z kolekce Zoo oceňuju hlavně "pohodlnost". Na rozdíl od jiného batůžku, co máme doma, padne na dětská záda jako ulitý, má široké polstrované a nastavitelné ramenní popruhy, hezky na zádech sedí, ramenní popruhy jdou navíc přezkou přes hrudník spojit (batoh tak z ramen nesklouzává). Batůžek je jednoduchý, má jen jednu hlavní kapsu na zip, na boku zvenku je ještě síťovaná kapsa třeba na pitíčko. Vevnitř je všitá jmenovka. Super vychytávka hlavně pro úplně nejmenší děti - my už to nevyužijeme - je bezpečnostní popruh alias vodítko na dítě. Tento popruh můžete pomocí karabinky připnout k zadní části batohu a máte jistotu, že vám dítě nevběhne do silnice. Jediná chyba, nebo spíš nedokonalost, kterou výrobci vytýkám, je chybějící reflexní prvek. Podle mě velmi jednoduchá nezbytnost, škoda, že to Skip Hop nikdo neporadil.




K batůžku si Klárka vybrala ještě novou lahvičku s brčkem na vodu, také Skip Hop kolekce Zoo, tentokrát červenou s pandou. Má objem 350 ml a je nádherná. Je to teda plast, ale v tuto chvíli to shledávám jako nejlepší řešení pro malé dítě vzhledem k hmotnosti skleněných nebo nerezových lahví. Má zaklapávací víčko, které spolehlivě chrání brčko před ušpiněním. V balení byla dokonce jedna náhradní slámka. Na lahvičce je ještě krátké poutko na suchý zip, to mi přijde fajn, když chcete pití připevnit třeba k madlu kočárku, aby bylo stále po ruce. Kláře se z něj pije dobře, nemusí vynaložit při sání extra velké úsilí, aby se napila (na rozdíl od jiného podobného pitíčka s brčkem, které máme doma). Zase jediná nevýhoda - není netekoucí, což jsem si neověřila a při prvním vylití na podlahu jsem byla trochu překvapená. Naštěstí je Klára velká a nechá si to vysvětlit, takže s lahvičkou už manipuluje bezpečně. Když je víčko zaklaplé, láhev neteče.


Americkou značku Skip Hop mám moc ráda, výrobky mi přijdou kvalitní, originální a líbí se mi jejich design. Je hezky hravý, vkusně barevný, vůbec ne dětsky kýčovitý. Od Skip Hop máme doma už několik kousků nádobí, boxík na hračky a na Vánoce budou i nějaké hračky - o tom ale samostatný příspěvek.

4 komentáře:

  1. Dakujem moc za recenziu na ten batoztek,ja stale vyberam,ktory objednat. Problem mam ten,ze sa mi vic pacia tie vacsie s prednou kapsickou,no obavam sa,ze bude prilis velky. Hoci teraz ho este nejak neunosi,zrejme by tomu asi ani velmi nechapala a davala by ho dole,tak rozmyslam,ze ho vezmem az na druhe narodeniny. teraz ma 1,5 roka. Klarke batoztek pekne sedi,smiem sa spytat,aka je Klarka priblizne vysoka? A flasku mame tiez a dokonca presne tuto cervenu,je to uz nasa druha. prvu sme mali tusim z jezkom,len ju dcerka zhodila zo schodov a praskla,no kedze sme s nou inak boli velmi spokojni,objednala som znova.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, chápu, tento batůžek je opravdu malinký, ale je tak akorát pro dvouleté dítě. Vejde se tam jen to nutné. Klára měří cca 94 cm. S lahvičkou jsme spokojení, akorát kamarádka psala, že se jí rychle "ošoupala".

      Vymazat
    2. Aha,tak to ak chcem,aby ho nosila uz trebars teraz na jar,este predtym ako jej budu dva roky,tak musim vybrat mensi. Teraz ma okolo 87 cm,tak to jej bude bohate stacit. A veru flaska,hoci ten obrazok je uplne neporuseny,ten zvysok plastu je uz po case taky osuchany to je pravda.

      Vymazat
    3. Luci, myslím, že jí fakt bude stačit ten malý.

      Vymazat