středa 11. listopadu 2015

Chytrá hračka / Lahůdky od Plan Toys

Tentokrát trojnásobná radost. Dvě hračky pro Jakuba, jedna pro Kláru, těším se z nich zatím jen já a Klára, Jakub ty svoje dostane o něco později, ještě je sám v ruce neudrží (Klára poprvé držela hračku ve svých 2,5 měsících, tak Jakub si musí počkat ještě aspoň do začátku prosince, pokud bude stejně šikovný jak starší sestra).

Jsem vážně šťastná, že Feedo má tak široký sortiment hraček značky Plan Toys, o které jsem už psala třeba tady. Navíc pořád něco přibývá, tak mám stále co objevovat. Mají dřevěné hračky pro všechny věkové kategorie (myslím ty dětské), skládačky a edukativní hračky pro starší, chrastítka pro miminka. Vybere si opravdu každý, navíc hračky jsou ekologické a absolutně zdravotně nezávadné.


Jakub dostane dvě krásná chrastítka/kousátka. Bude to naše dřevěná premiéra, Klára ani jedno dřevěné neměla (nevím proč) a jsem zvědavá, jak to bude Kubovi sedět. Obě dvě jsou určené pro děti od 4 měsíců, my s nimi začneme asi o něco dřív. Jakubovi se zatím líbí nejvíc černobílé hračky, kontrastní barvy jsou pro jeho oči nejlíp rozeznatelné.
 
První chrastítko zaujme čtyřmi barevnými korálky na velmi krátkých provázcích, které vydávají hezký, něžný zvuk, žádná divočina. Pěkně se drží v ruce za zelené kolečko.
 
 
Druhé chrastítko ve tvaru ptáčka, možná bude sloužit víc jako kousátko. Kromě chrastící dvoubarevné kuličky uprostřed nabízí i další podněty - ozdoby na obvodu jsou z různých látek a hezky šustí.
 
 
Klárce jsem vybrala po dlouhém zvažování tuto skládačku - jednoduché puzzle se čtyřmi ročními obdobími. Celá sada obsahuje 12 barevných dílů, každé roční období se skládá ze tří částí - hlava, trup a nohy. Děti nejenže trénují jemnou motoriku při skládání, ale také se naučí rozpoznávat různé etapy roku, různé oblečení, počasí... Baví nás povídat si o dětech na obrázcích, řešíme, proč se na podzim obouvají gumáky a proč v zimě nosíme čepici. Když skládačku otočíte, najdete na zadní straně u každého ročního období jednu reliéfní kresbu - symbol daného období - např. podzim má deštník. Hračka je vhodná pro děti od dvou let, Klára velmi brzy pochopila princip skládání, někdy sice plete zimu s podzimem, ale to je malým dětem dovoleno :)


1 komentář:

  1. To jsou rozhodně zajímavé hračky :) Naše malá jich má plno, hlavně co dostala od kamarádek a tak dále, ale stejně se jí nejvíc líbí její hadrová panenka :) Takže onno je to dítě od dítěte :)

    OdpovědětVymazat