čtvrtek 1. října 2015

Chytrá hračka / Kaleidoskop Plan Toys

Když jsem byla malá, jedna moje kamarádka měla kaleidoskop. Strašně mě fascinoval a dodnes si pamatuju, že jsem se do toho mohla koukat hodiny.

My už pár týdnů máme doma takovou malou hvězdičku. Jednoduchý kaleidoskop ve tvaru hvězdy pro nejmenší ručičky značky Plan Toys. Pořídili jsme ji u našeho partnerského eshopu Feedo.cz. Jen upozorňuju (ale to je zřejmé už z fotek), že to není ten klasický tubusový kaleidoskop, který má vevnitř soustavu zrcadel a barevné korálky. Hvězdička je vyrobena z kaučukového dřeva a uprostřed má kukátko - lomené plastové sklíčko. Když se skrz něj podíváte na nějaký předmět, sklíčka vytváří hezké obrazce. Dítě se tak může dívat na svět kolem sebe z úplně jiné perspektivy. A bude ho to bavit. Je super na ven. Nevěřili byste, co všechno bude vaše dítě detailně přes kaleidoskop zkoumat.


Hvězda je opravdu malinká (asi 6x6 cm) a je vhodná pro děti od 18 měsíců. Myslím si ale, že až starší dítě pochopí princip této hračky. Já bych to viděla tak od dvou let. Klárka do toho ze začátku hleděla a myslím, že nic neviděla :) Ze začátku je potřeba to dítěti pořádně ukázat, přidržet u oka, otáčet, aby pochopilo princip. Děti se ale učí rychle.


Pořídíte jej za malý peníz, stojí kolem stovky. Co oceňuju hlavně, je materiál. Už několikrát jsem psala, že mám ráda dřevěné hračky. Thajská firma Plan Toys vyrábí své hračky už 30 let z kaučukovníků, které již neprodukují latexové mléko. Vykupuje proto toto kvalitní dřevo, které už nemá žádnou hodnotu, proto jsou hračky ekologické a výroba trvale udržitelná. Plan Toys každoročně sklízí řadu ocenění.


Hračky Plan Toys se mi už dlouho strašně líbí a plánuju pořídit pár kousků i pro Jakuba, jen co trochu povyroste, mám v oku tyto tipy

- Chrastítko
- Autíčko
- Smyslové kostky

Pro Kláru by se mi do budoucna ještě líbilo

- Balanční loď
- Zelenina

Žádné komentáře:

Okomentovat