čtvrtek 26. listopadu 2015

Chystáme se na advent

Korpus na věnec leží na balkóně, pomeranče a jabka nasušené, zítra koupím tavnou pistoli a připravíme si s Klárou adventní věnec na dveře, svíčkový zatím pokoušet nebudeme, jediná povolená hořící věc doma je čajová svíčka v aroma lampě s eukalyptovým olejem kvůli rýmečkám.

Jak děti usnuly, začala jsem připravovat adventní kalendář. To hlavní mám z loňska - o našem netradičním adventním kalendáři si můžete přečíst tady - klik. Jak jsem v příspěvku psala, letos jsem konečně dokoupila pytlíky na malá překvapení pro Klárku (Jakub ještě musí rok vydržet). Na Fleru jsem objevila přesně takové, jaké jsem si představovala, jednoduché, přírodní, neutrální. Prodejkyně Petra alias Pjocka mi dodala 24 nádherných režných pytlíčků dozdobených ručním tiskem. Vánoční motivy jsou tradiční - hvězda, anděl, ryba, vločka. Ke každému pytlíku je již přišitá bílá stuha, nemusím se tak bát, že je napřesrok už nenajdu. Pytlíčky jsou poměrně malé (10 x 12 cm), ale na drobnosti akorát. Jsou opravdu nádherné, mám z nich radost.


Trošku jsem bojovala s tím, co do nich dát. Nemohlo to být nic velkého a ani nic drahého. Průmyslové sladkosti zatím Klárce nedáváme, tak je to vždycky trochu oříšek. Nakombinovala jsem tedy všechno možné od Duplo zvířátek, rozstříhaného pexesa, bublifuku, jednoduchých montessori aktivit až po ovocné tyčinky. Těším se na Klářinu radost.

Žádné komentáře:

Okomentovat